- Konu Yazar
Merhaba arkadaşlar. Motosikletim Falcon Wonder 150. Henüz 1.200 km.de. Aldığımdan beri motor soğukken çalışmakta zorlanıyor. Yaz aylarında da sabah jikleyi açmadan çalışmıyordu. Ama ne çalışma. En az 10-15 kez marşa basmadan çalışmıyordu. Çalıştırıp, ısıtıp gideceğim yere gidiyor ve parkediyordum. Aradan 1-2 saat geçip tekrar çalıştırmak istediğimde de yine jikleyle ve çok zor çalışıyordu. Şimdi bu soğuklarda çalıştırması daha da zorlaştı. Çalıştırmak için en az 20-30 dakika uğraşıyorum. Jikleyi açsam da bu durum değişmiyor. Bir de motor çalıştığında rölantisi 1000 devirde çalışıyor. Jikleyi açsam da bu devir değişmiyor, yükselmiyor. Motor ısınınca da devir yine 1000 devirde oluyor. Jikle telini kontrol ettim. Jikleyi açarken teli aşağıda karbüratöre giden bir mekanizmayı hareketlendiriyor. Yani jikle bozuk değil ve çalışıyor. Jikle açık olmasına rağmen motor devri neden yükselmiyor bu durumu anlamış değilim. Eski tip elden jikleli arabalarda jikleyi çekince motor devri de yükseliyordu. Aynı durum motosiklet için geçerli değil mi? Motorum kapalı garajda durmakta. Yağmur çamur gördüğü yok. 3-5 günde bir akü bitmesin diye ya olduğu yerde 5-10 dakika çalıştırıyor ya da hava iyiyse yarım saat bir saat turluyor ve garaja koyuyorum. Ama bu sorun yüzünden motoru çalıştırmak çoğu zaman zoruma gidiyor. Bu sorunumun çözümü nedir arkadaşlar? İlgilenecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.