Brandayı ne yapıyorsunuz

Herkese selamlar. Bir konuda yardım isticektim. Biraz önce fark ettim dün gece motorumun üzerini örttüğüm branda şu anda üzerinde yok :mrgreen: Bursada yaşıyorum çok kuvvetli rüzgar vardı brandayıda aşağıdan tutar birşey yoktu rüzgar uçurmuş olabilir ama çalınmışta olabilir. Eğer rüzgar uçursaydı çok uzağa gitmezdi görürdüm ama epey uçurmuşta olabilir. Motorsikletin önceki sahibi vermişti onun için çok üzülmedim ama yeni branda almayı düşünüyorum alınca brandayı nasıl koruyabilirim çalınmasından veya uçmasından

kaliteli bir malzeme alırsan ruzgarda ucma gıbı bır sorun yasamassın su ve ruzgar gecirmeyen motorun alt kısmına gecırecegın lastık kısmıda sıkı olmalı alırken dıkkat et :)

pea

Motosikleti
Honda Cb500f & SYM Joymax Z+
Bazı modellerde motorun altından geçirilip, bağlanan bir kayış oluyor. Yoksa da bagaj lastikleriyle bir şeyler yapılabilir.
Alarmlı disk kilidi de varsa, branda sökülene kadar 10 kere çalar zaten.

motosiklet brandalarını genelde şarapçılar evsizler,içine girip yatıp soğuktan korunmak için sıyırıp alıyorlar,,branda alıcaksanız pahalı bişey almayın ve alarmlı disk kilidi takıp brandayıda alttan bağlayınki ,brandayı çalmaya çalışan ,motoru hareket ettireceği için disk kilidinin alarmı çalınca alamadan bırakıp gitsin

Çok merkezi bir yerde oturuyorum ve babam sabah 7 gibi işe giderken brandayı gördüğünü söyledi. O saatten sonra yani gündüz vaktiyle çalınmış olma olasılığını çok düşünmüyorum niyese. Çok fazla rüzgar vardı bunu düşünmememin sebebi bu ama YERUÇAĞI'nında dediği gibi bir evsiz brandama göz dikmiş ve almış olabilir. Eğer öyle biri aldıysa canı sağolsun ne diyeyim ihtiyacını karşılasın :)

Hocam giden branda olsun, Allah başka dert vermesin.:mrgreen:

Millet ne aç bee, bir motosikletimiz olur, babasının malı gibi alıp götürürler, zerre kadar sahibinin içine düşeceği bunalımı düşünmezler. Brandasını da şarapçılar evsizler alır. Yine sanki babasının malı gibi. Madem brandayla soğuktan korunmak için brandaya ihtiyacın , gel insan gibi söyle

Millet ne aç bee, bir motosikletimiz olur, babasının malı gibi alıp götürürler, zerre kadar sahibinin içine düşeceği bunalımı düşünmezler. Brandasını da şarapçılar evsizler alır. Yine sanki babasının malı gibi. Madem brandayla soğuktan korunmak için brandaya ihtiyacın , gel insan gibi söyle

Hocam gelip insan gibi söylediğinde, insan yerine koymuyor, "İnsan dışı varlıklar" :)
Güzel söz oldu not edeyim.

Sözüm size değil yanlış anlaşılmasın.

MrMud Sağolasın hocam bu havalarda gitmesine üzüldüm açıkçası motoru garaj yok dışarda bırakıyoz en azından içimi rahatlatıyordu bir nebze :mrgreen:

fenerbahceli Dediğim gibi gerçekten soğuktan üşüdüğü için aldıysa o kadar gaddar olmayayım helal olsun ama kendi motoru için kullanıcak biri aldıysa neler diyebilirim ki

dürüp motorun içine sokuyoruz

kullanıcağımız zamanda ip bulup alttan bağlıyoruz uçmasın ddiye

Birkaç kere rüzgardan uçtu benim branda. Uçar yani hava rüzgarlı ise. Bagaj lastiği ile bağlıyorum artık. Sağda solda buldum ben çok uzağa gidememiş. Seninki uçmuş olabilir ve çöp zannedip alınmış olabilir.

Körolası çöpçüler brandamı götürmüşler:rendeer:

eğer rüzgardan uçup gitti ise alttan bağlanmadığı için bence çok şanslısın :)

Birkaç kere rüzgardan uçtu benim branda. Uçar yani hava rüzgarlı ise. Bagaj lastiği ile bağlıyorum artık. Sağda solda buldum ben çok uzağa gidememiş. Seninki uçmuş olabilir ve çöp zannedip alınmış olabilir.

Körolası çöpçüler brandamı götürmüşler:rendeer:

Aahhahaha :cherry: Bende dolaşsam mı belki hala bir yerlerde beni bekliyor olabilir brandam Yada başkalarının uçmuş brandasını bulurum

F54

Rüzgar vardi bu aksam brandayi çıkarttım şu an kar başladı ve ben çalışıyorum motosiklet bahçede
Ve yarin akşama kadar kar altinda kalacak
Çıkarttım çünkü branda rüzgarda motosikleti devirebiliyor benim başıma gelmedi ama cok gördüm

Brandaya yanlardan makasla ufak delikler açsam uçmasını engellerdim belkide ama olucağı varmış demekten başka çarem kalmıyor ve dışarıdada inanılmaz bir kar başladı çok yanlış zamanda gittin branda :cherry:

Motosikleti
Forza 250
Tex marka brandaların alt tarafında sağ ve solda boşluklar yapılmış lastikli kanca veya benzer ip gibi şeylerle bağlanırsa sorunsuz kullanılıyor.

Ruzgar almamasi onemli. Ruzgari yerse parasut gibi olur, siser ve motoru bile devirebilir. Mutlaka komple sarip asagidan baglamalisiniz.

Motoru sabit bir yere bağladıysan,yani brandaya giren rüzgar motoru deviremeyecekse,2 tane cırt cırt al yada bul biyerden,brandayı ön teker ve arka tekerın oldugu yerden ufak bır delık ac,cırt'ları ordan gecır ve brandayı jantlara bagla cırtlar ile.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar