Taksi lüks değildir, pahalıdır. Lüks olan ulaşım limuzindir. Taksinin pahalı olmasının sebebi lüks olması değil, istediğiniz anda hazır olmasıdır.
Bu arada amca tipik vatandaşımız. Ülkenin her tarafında bombalar patlıyor, paramız her geçen gün hızla değersizleniyor, zam üstüne zam geliyor, ekonomi göçtü göçecek, ama kendi yaptığı kâr için "yaşasın başımızdakiler" diyebiliyor. Vurdumduymaz, düşüncesiz, ve kendi kuyruğunu yiyen yılan gibi habersiz... Hakkediyoruz velhasıl.
Burada tanım ve algıya takılmak çok doğru bir yaklaşım değil bence, sonuca götürmeme açısından, doğru değil demek biraz hadsizlik oldu, bir virgül atayım dedim. Lüks nedir diye bir başlarsak bitmeyecek bir konu olur, ben de limuzin lüks değildir, lüks olan helikopterdir diyebilirim, dipsiz konu. Söylemek istediğim şey, kişinin emrine amade, istediği adrese gidecek bir özel ulaşım biçimi olması. Kişiye özel olması benim algımda "lüks" kavramının başladığı nokta. Aktarma yok, ayakta kalma potansiyeli yok, indikten sonra ulaşılacak yere yürüme ihtimali yok, vs vs. Söylemek istediğim, bu kadar "pahalı" bir ulaşımın belli bir güvenlik ve konfor seviyesine sahip olması gerektiği. Bütün Avrupa'da neden çok daha iyi otomobiller var taksilerde? Taksiye binen insan doğal olarak iyi bir otomobilde yolculuk yapmak istediği için.
Amca felaket, ona bir şey diyemiyorum. Ama yani şaşılacak bir şey yok, mahalle yansa saçını güzel taradığı için mahallei yakan kuaförü övebilirler. Türk vurdumduymazlığı bu seviyelerde.

Yalnız biraz daha okudum, adam çok ince yerleştirmiş helal ehehe =)
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:53 ----------
Aynen katılıyorum 2 sene sonra her gün ayrı yeri elinde kalır. Şimdi hiçkimse "ama bmw bu" diyerek gelmesin. e46 dan e60'tan sonra bmw lerin motoru bakımını az buçuk aksattığın anda dağılıyor. Almanya dan buraya geldi diye motor dağıtan en az 50 tane bmw gördüm ben, (birisi de X6)
Biraz abartı olmamış mı?

Ben BMW'lerin arasında büyüdüm, sanayide yattım kalktım, Kosifler'de kahvaltı yaptım, daha ömrümde gördüğüm motor dağıtan BMW sayısı 50'yi yeni geçmiştir.

Hiç bir teknolojik ürün eskisi kadar sağlam değil, kullandığın 250R mesela 2002-2005 1000RR'ın 600F'in falan tırnağı kadar bile sağlam değil, ama anında dağılıyor falan filan da abartı.
Ha bence de BMW 3'ten taksi yapmak son derece mantıksız, hadi BMW olsun diye alınabilmiş bir aracı alıp yapmaktan öte bir şey değil. Ne konforu çok üst seviyede ne de başka bir artısı var. Gerçi bu imajı koz olarak kullanıp daha çok müşteri çekebilir ama aldığı riske değer mi bilmiyorum.