Birkaç gündür foruma uğrayamadım.
Forumun bu kısmına bir göz gezdirdim. Onlarca bitmeyen proje var. Biten çok güzel işlerde var. Ama çok çok az ne yazık ki. Kimisinde sadece fikir olarak kalmış. Kimi tamamlamamış. Bende bazen pes edecek duruma geliyorum. Ancak benim projem Allah'tan bi mani olmazsa biten projelerden olacak.
Pazar günü diferansiyeli yerine takıp denemeye niyetlenmiştim. Pazar sabahı uyandığımda pencereden bakınca gördüğüm manzara buydu.
Dükkana gittim. Hava da pek soğuk. Hiç çalışılacak gibi değil. Dükkanın önüde şu şekilde. Yani araba da çıkmaz ordan toplasam bile. Diferansiyeli yerine takmakla bitmiyor iş. Zaten bu diferansiyel birer cm kısa. Makasları yamultup yerine takmam lazım. O baya uğraştıracak. Sonra fren hortumları takılacak el freni teli takılacak filan baya ince iş. El girmiyor oralara zor oluyor. Sözün özü hiç çalışasım gelmedi. Birde baya çok kar var. Çocukluktan kalma başka bir hayali gerçekleştireyim dedim. Yeri burası değil ancak yine de yazayım. Konuya birşeyler eklemiş olayım.
Bizim apartmanda çocuk olarak kardeşim ve halamınoğlu Berat var. İkisinide çağırdım gelin işimiz var diye. Elde artık alet edavat var. Birazda el becerisi var. Çocukları sevindireyim dedim. Hemde yanımda dursunlar birşeyler öğrensinler. Ellerinde tablet birşeyden haberleri yok. Ben o yaştayken ohoo
Ormanlık bir alana ağaç ev yapmak için kavak almıştık arkadaşla. Sonra arkadaş yan çizdi bende tek başıma yapamamıştım. O zamandan kavak ağacı kalmıştı bodrumda. Onları getirdi çocuklar. Kızak için onları kestim.
Birde eski ütü masası buldum bodrumda. Onuda parçaladım demir daha iyi kayıyor.
Bunları birleştirdim. Ancak direksiyonda lazım buna. Direksiyonsuz kızak bir işe yaramıyor. Ortadaki tahta sayesinde direksiyon yapacağım.
Dükkanda bulduğum bi demiri büküp direksiyon için bi parça daha yaptım oraya. İyi kaysın diyede boyadım paslıydı.
Denedik güzel.
Biri kardeşime biri Berat'a. Hesapta onlara yapmıştım. Ama işler öyle gitmedi.
Arka mahallede bir yol var. Rampa biraz. Pek araba geçmez. Oraya gittik çocuklarla. Sonra diğer amcaoğlu halaoğlu derken çocuklar binemedi kızağa. Hep biz bindik. :mrgreen: 2-3 kişi bindik başlarda. Sonra abarttık bir kızağa 6 kişi bindik. Sonra birinin ön tarafı söküp öbürüne bağladık tır oldu. Tır ehliyetim olduğu için ben sürdüm o şekilde de baya bindik. Bizi gören mahalleli tepsiyi leğeni kapıp geldi. 20 kişiye yaklaştı kayan ekip.

Tabi onların tepsi ile leğen ile gittiği yolun iki katı yolu gidiyorduk kızakla. Yolun sonunda duvar var o olmasa daha gideceğiz. Duvara vurmamak için son anda direksiyonu kırıyorum hepsi yuvarlanıyor.

Eğlenceli gündü. Özlemişim karda oynamayı. Yaşıma pek yakıştıran olmasa da. Onun videosunuda atayım.
https://www.facebook.com/Otukenli68/posts/1076924862418674?notif_t=like¬if_id=1483906269377154
...
Esas konuya döneyim.
Hafta içi vakit buldukça ufak ufak topladım diferansiyeli. Frenleride ayarladım. Bu akşam hepsi bitti. Tamam dedim yarın gündüz bi deneyeyim artık.
Eve çıktım yemek yiyip aşağı indim ki yine manzara böyle. Yarım saat önce tertemizdi ortalık.
Yollar kapanmaya başlamış. Evin önünde rampayı araçlardan çıkamayanlar oluyor. Bazısı ters yoldan geri dönüyor. Yarın deneyecektim tüm hevesim kursağımda kaldı yine. Sonra dedim amcaoğluna. "Gel lan bi çılgınlık yapalım" diye. Dükkandan çıkardık çalıştırdım.
Silecek dişlisi sıyrıldı. Biraz dolandık önümüzü göremez hale gelince döndük. Aracın gidişi mükemmel olmuş. 4-5 vitesi kullanamadım karın üstünde. İlk üç viteste de hızı iyi. Eskisinden daha hızlı. Tek sorunu teklemesi. Karbüratör değiştirdim yine düzelmedi. Bu tekleme işine bi çözüm bulmam lazım. Birde hava benzin ayarını yapmadım. Ondan dolayı yüksek devirde boğuluyor.
İki de video çektim. Yüklemeyi becerebilirsem onuda buraya koyayım.