Bence doğru olandır. İstanbulda taksi plakası yanlış hatırlamıyorsam 1.6 milyon TL civarında.Kullanılan araç sırf ucuz bakım ve ucuz yedek parça için linea,dacia modelleri. Taksiye bildiğimizde zaten kaçımız emniyet kemeri takıyor? Kaza anında mercedes içinde olmayı lineaya tercih ederim.
Taksicilerin vergi kaçırması, indi-bindi ücreti vs değil burada. Ama derseniz ki taksiden de ötv alınsın. Tüm taksileri şahine çevirirler olur biter.
İndi bindi ücreti de 8,75tl olucak. Sanmıyorum ki resimdeki Bmw ve Mercedes şuan kullandıkları araçlardan az yakacak.. Kısa mesafeye ağlarlar, benzin fiyatına ağlarlar ama geride kalmazlar ticaride kullanırlar.
İndi bindi ücreti de 8,75tl olucak. Sanmıyorum ki resimdeki Bmw ve Mercedes şuan kullandıkları araçlardan az yakacak.. Kısa mesafeye ağlarlar, benzin fiyatına ağlarlar ama geride kalmazlar ticaride kullanırlar.
Taksiye BMW 3 serisi alarak ne büyük bir hata yaptığını 2 sene sonra anlayacak.
Taksiye BMW 3 serisi alarak ne büyük bir hata yaptığını 2 sene sonra anlayacak.
Atla deve bir tüketim farkı olmayacaktır.
Taksi dediğimiz şey, en pahalı ulaşım biçimi arkadaşlar, Dünya'nın her yerinde böyle.
Bu kadar pahalı bir ulaşım kullanıyorken Şahin'e Albea'ya binmekte problem görmüyorum derseniz siz bilirsiniz. Ama ben neredeyse sadece Türkiye'de kalmış böyle haşat araçlarla yolculuk yapmaktan bıkmış durumdayım. Corolla falan gelir diye binmeyip bekliyorum bazen.. Beklediğim araba Corolla ya..
2 sene sonra üstündeki kaplamayı söker arabayı karla satar yine kdvsiz ötvsiz sıfır 3.20 alır, ne kadar pahalı araba alırsan o kadar kara geçiyorsun çünkü ötv kdv aynı oranda yükseliyor
Yalnız şu fotoğrafları bmw görmeyedursun.Anında davalık bile olabilirler.Bu bmw tarihinde bir ilktir.Bmw markası hiçbir aracını taksi yaptırmaz.Saçma gelecek ama öyledir.Bmw'nin minibüs,van,kamyon vs tarzı araçlar ürettiğini göremezsiniz.En lüx sınıfı olan 7 serisinin bile 1oturuş pozisyonları spordur.
Taksi lüks değildir, pahalıdır. Lüks olan ulaşım limuzindir. Taksinin pahalı olmasının sebebi lüks olması değil, istediğiniz anda hazır olmasıdır.
Bu arada amca tipik vatandaşımız. Ülkenin her tarafında bombalar patlıyor, paramız her geçen gün hızla değersizleniyor, zam üstüne zam geliyor, ekonomi göçtü göçecek, ama kendi yaptığı kâr için "yaşasın başımızdakiler" diyebiliyor. Vurdumduymaz, düşüncesiz, ve kendi kuyruğunu yiyen yılan gibi habersiz... Hakkediyoruz velhasıl.
Taksi lüks değildir, pahalıdır. Lüks olan ulaşım limuzindir. Taksinin pahalı olmasının sebebi lüks olması değil, istediğiniz anda hazır olmasıdır.
Bu arada amca tipik vatandaşımız. Ülkenin her tarafında bombalar patlıyor, paramız her geçen gün hızla değersizleniyor, zam üstüne zam geliyor, ekonomi göçtü göçecek, ama kendi yaptığı kâr için "yaşasın başımızdakiler" diyebiliyor. Vurdumduymaz, düşüncesiz, ve kendi kuyruğunu yiyen yılan gibi habersiz... Hakkediyoruz velhasıl.
Bu şehir efsanesine hala inanan birilerini buldum gençliği geldi aklıma.
Yok öyle bir şey arkadaşlar, BMW can atar araçlarının taksi yapılması için. Tercih edilmemesinin sebebi yol konforu konusunda Mercedes'in yolcu taşımaya daha yatkın olması. Ancak bu BMW taksi yok veya izin vermiyor falan demek değil. Ben kaç kere bindim BMW taksiye.![]()
Aslında ötv'yi kaldırmak yerine taksilere belirli bir standart getirseler daha iyi olurdu. İlk önce taksicileri düzelteceksin sonra araçlarını. Sanki taksici şahin kullanınca katil bmw mercedes kullanınca harika bir şoför olacak. Birde hani yerli otomobil vardı ya, deseler ki bütün taksiler yerli otomobil olmak zorunda bak hem mis gibi satılır hemde belirli bir standartta olur. Gerçi yerli otomobil hazır değil ama ...
Açıkçası bundan da şüphelenmiştim. Doğan medyanın yatacak yeri yok. Kimse Ahmet Hakan'ı döven adama kızmasın. Herif ne yaptığını çok iyi biliyormuş. Biz yanılmışız. Adamın ederi bi yumrukmuş.Videoyu izleseydiniz iyiydi. Tayyip baba bize vermiş diyen adamın devam yorumu;
"Ayakkabı kutularında çaldılar ya ordan veriyor bize. Bazıları cebe attı bu bize dağıtıyor."
Adam dolaylı yoldan laf sokmuş kısaca.
Tayyip bu videoyu izlese Hürriyet i kapattırır kısaca.