aslında cevremdekılerde sızın gıbı soledı fakat benım korkum su ben cok vıraj yapmaya gıden bırıyım ozellıkle tekırdağlı olduğum için uçmak dereye yazın her bos vaktımde gıderım r6 gıbı bır motorun gaz tepkısı malüm 130 beygır tehlıkelı olur yanı bı vırajda ufak bı el kayması bıle yanı gazı fazla acma durumunda 250cc gıbı bı tepkı vermez dıye dusunuyorum buda tehlıkelı duruma yol açar once 48ps de alısmak ıstıyorum sonra zaten orjınal halınde kullanırım tabı daha detaylı arastırdıktan sonra inş
Bilakis; esas viraj icin lazim traction control. Yere aktaramayacagi gucu gondermez motosiklet, gazi sonuna kadar acsaniz bile. Virajda en tehlikeli kaza sekillerinden biri olan high-side ihtimali de ortadan kalkar.
Mesela viraj esnasinda gazi aniden acip sabit tutuyorum, sanki bozuk gibi tepki vermiyor motor, ama viraj cikisi motosiklet duzelince arttiriyor gucu, firliyor resmen. Elektronik sistem, motosikletin ne kadar yattigina ve yolun durumuna bakip gucu ona gore ayarliyor, MTS acik oldugu muddetce.
100 beygir 919 Hornet kullanirken hep tedirgindim, hic bir elektronik sistem olmadigi icin canimin sag elime sonuna kadar bagli oldugunu biliyordum. Ama 180 beygir Superduke'u sacmasapan kullanabiliyorum. Olur olmaz kokluyorum gazi, musaitse o gucu veriyor zaten, degilse azar azar arttiriyor. Hart diye sikabiliyorum freni. Catir cutur edip durduruyor beni bir sekilde. Resmen zevk almaya basladim tekrar motosikletten...
"iyi de motosikleti sen mi kullaniyosun yoksa misafir misin uzerinde" gorusunde olanlar olabilir. Ancak gercek su ki, "agresif motosiklet kullanabilmek" demek, ciddi vakit ve butce ayirip (en az $10000), yaris okuluna, birebir egitime, ve duzenli pist gunlerine katilmak demek. Yoksa hayatinizla kumar oynuyorsunuz net soyleyeyim. Dusmeyen tertibatli motosiklette acil fren egitimi almamis kimse fren yapmasini bilmiyordur.