Ev hurmacılığı

bu başlıkta vitamin ve mineraller yönünden zengin, yüksek lifli antioksidan bir meyve olan hurmanın evde kurutulmasını anlatacağız.
pazardan aldığımız sararmaya yeni başlamış, yeşile yakın trabzon hurmalarının kabuğunu incecik soyuyoruz.
saplarından yorgan ipiyle birbirine bağlayıp rüzgar alan havadar bir yere asıyoruz.
güneşin etkisine göre hurmalarımız 1-3 ay içinde kuru hurma haline geliyor.
afiyet şeker olsun.

Ben kabuklarını soymadan yapıyorum.Yorgan ipinden ziyade yün iple daha iyi oluyor.
Bu aralar malum güneş olmadığından sobanın yanında kurutmaya aldım.Kuruyunca sonuçları yazacağım.
Araya muşmula karıştırınca daha lezzetli olduğunu söyledir,bir de öyle denemeyi düşünüyorum.

ganoliferle deneyenler de var, bir nevi füzyon hurmacılığı :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:07 ----------

Tırmalama yapıyor mu hocam bu hurmalar :silent:

yok hocam; geçen sene öyle bir sıkıntı oldu, gönderdik hepsini. yeni sezon bunlar :)

Çeşitli meyvelerin kış ortamında nasıl kurutulacağı hakkında bir fikriniz varsa dinlemekten zevk alırım, Adana çok nemli evin içinde yapabileceğim sistem var mı? Kuru meyvelere bayılırım ama çok pahalı. Aslen Kayseriliyim az damda kayısı kurutmadık ama hem güneş hemde havasının kuru olması avantajdı

aslında uzmanlık(!) alanım ev yapımı elma sirkesi.
fabrikasyon ürünlerde fermantasyonun doğal yapılmadığını öğrenince giriştim sirke işine.
yazdan menemenlik, yemeklik domates, biber saklamayla da ilgileniyorum.

Son düzenleme:
Abi bi alt konudada Ev Biraciligi var :D
Kültür sentezi yaşıyoruz forumca :D

Bayanlar Forum Başına! Ev Hanımciligi adlı topiğimizaz sonra ! :D

2qu836a.jpg

ulan kızların bitirme tezine bak ,böyle kızlara arsamı satarım ben be :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar