Sağlam Scooter Önerisi Lütfen

Katılım
7 Kas 2016
Mesajlar
146
Bizim köyde bajaj marka 4 vitesli bi scooter vardı. Ben ömrümde öyle sağlam bir makina görmedim. Bildiğim kadarıyla bajaj önceden vespa ya motor üretiyormuş. Hint malı motorlar genelde kaliteli oluyor. Bajaj şu anda scooter üretmiyor galiba.
Hint malı bir de Hero var şu an Saç kasa yine. Üstelik 5 yıl garanti veriyor. Hero daha önce Honda activa yapıyormuş diye duydum. Şu anda efsane honda activanın en çok benzeri Hero.
Tek anlam vermediğim yönü ön arka kampana fren yapmışlar. Bildikleri birsey vardır illaki tabi. Bence düşük bütçe ve kalite sağlamlık açısından kesinlikle listeye konulur.
 
Katılım
5 Eki 2015
Mesajlar
237
Honda fizzy. Sıfır alabilirsin.
Honda spacy alfa. çok az kullanılmış ikinci el alabilirsin.
 
Katılım
1 Tem 2006
Mesajlar
2,232
Motosikleti
Suzuki GSX S1000 & Sym Joyride 300
Arkadaşım ' samanlık ' da saklanan araclar asla paslanmaz, eskimez ve çürümez. Aklınızdan neler geçiyor bilmiyorum ama, uslup konusuna takılmaktan ziyade biraz kültür çalısın.

Kaldıkı hala , sym diyenler var. Evladiyelik eşya, hediyelik eşya değildir. Ya istediğini düzelt, ya yazdığını.
 
Katılım
16 Ağu 2010
Mesajlar
349
Arkadaşım ' samanlık ' da saklanan araclar asla paslanmaz, eskimez ve çürümez. Aklınızdan neler geçiyor bilmiyorum ama, uslup konusuna takılmaktan ziyade biraz kültür çalısın.

Kaldıkı hala , sym diyenler var. Evladiyelik eşya, hediyelik eşya değildir. Ya istediğini düzelt, ya yazdığını.
ben yazdıgın hususu anlayamadım sym demem de ne sakınca gordun onu da cozemedım
 
Katılım
11 Kas 2015
Mesajlar
427
Motosikleti
22" Bajaj NS 200 - 25" Pcx DLX
"Piaggio Liberty 150" incelemenizi öneririm.
 
Katılım
20 Ocak 2011
Mesajlar
452
Scooter özel ilgi alanım olduğu için hemen yazayım.Uygun pahalıya göre sıralarsak
4.500 Tl bandında
Kymco Agility 125 abicim taş gibi motor ve muadillerinden daha hızlı sert süspansiyonolması bi nebze eksi
Tvs Jüpiter wego scooty pep + bu 3 modelde de aynı motor var daha kalıplı olduğu için+ saç kasa jüpiter tercih edilebilir
Hero Dash düet pleasure bu modelde de aynı motor var sağlamdır filan ama ben pek tavsiye etmiyorum.
Sym oblit jet4 crox pek tutulmayan modeller FIDDLE III en çok tutulan modellerden tam bütçende ara bandta 5.500 tl civarı.

Senin üst limitin olan 6 bin bandında seçenekler şöyle azalıyor suzuki address 7 bin oldu yamaha delight 7 bin oldu bir tek honda fizy karbüratörlü 5.500 birde honda spacy enjeksiyonlu 6.400

Şimdi toplamda spacy bence önde ama eğer o kadar kasmayım dersen kymco agility 125 almanı öneririm veya tvs jüpiter.Tam ortasıda sym fiddle 3.

Almadan önce git bak bu saydığım motorlara üstüne otur gidonunu çevir orta sehpaya al bi boy kilona göre değerlendir en rahat ettiğin hangisi ise onu al pişman olmazsın.
 
Katılım
19 Ara 2016
Mesajlar
54
Kymco Super 8'i bütün geçtiğimiz haftasonu bütün acemiliğimle inceledim :) Honda ve Yamaha'yı ayrı tutuyorum, Sym'deki malzeme kalitesini vermedi bana. Tipi gayet hoş ama ne bileyim yeni gibi durmuyordu. Fakat bir iki aylık scooter araştırmalarımda Kymco'nun sağlamlığını çok kişiden duydum. Bu arada fiyatı 6100 TL idi.
 
Katılım
20 Ocak 2011
Mesajlar
452
Kymco Super 8'i bütün geçtiğimiz haftasonu bütün acemiliğimle inceledim :) Honda ve Yamaha'yı ayrı tutuyorum, Sym'deki malzeme kalitesini vermedi bana. Tipi gayet hoş ama ne bileyim yeni gibi durmuyordu. Fakat bir iki aylık scooter araştırmalarımda Kymco'nun sağlamlığını çok kişiden duydum. Bu arada fiyatı 6100 TL idi.

Kymco mekanik olarak çok sağlamdır sym daha narin kalır yanında ancak sym görsellikte kymconun ilerside.Kymco süper 8 karbüratörlü olduğu için o fiyat bandında tercih edilmesi pek manktıklı değil 6 bin tl enjeksiyonlu alınıyor sonuçta.
 
Katılım
11 Nis 2015
Mesajlar
545
Gilera runner vxr 200
Tam 140.000km kullandım,
Vespa gibi piaggio fabrikasında üretilen bir marka,
Motora su koymayı unuttuğumdan vedalaşmak zorunda kaldım yoksa bi 200.000km ye dayanırdı,
Sıfır uyduruk motor alacağına ikici el kaliteli al ,
Zaten bu motoru iyi kullanarak bitiremezsin nokta .
 
Katılım
2 May 2015
Mesajlar
1,583
haklısın biraderim ama adamın bütçe 5-6 bin pcx ve nmax yaklaşık 10bin liralık motorlar..arkadaş alacak yamaha d.elight veya cygnus veya kymco agility büyük tekerli modelinden eşşeğe biner gibi binecek arıza vs sorun çıkartmaz...spacy fizy küçük teker satarken spacy ve fizy arkadaşımda vardı satamadık 12bindeydi insanlar inanmıyor km orjinalmı vs paketçi motoru vs muhabbetleri oluyor baya uğraştırdı meret.
zaten bende şekil istiyorsan üstüne az daha koy pcx veya n max al dedim,yoksa sıfırını alamaz ama 2 ci el temizini 7-8 e alır

ikinci olarakta,söylediğin yamaha d.elight, cygnus veya kymco agility büyük tekerlek avantası olabilir ama 2 ci elde fizy kadar alıcısının olması imkansız,,fizy bile satarken zorlandık diyorsunuz,bu yazdığınız motorlar piyasada çok nadır olduğundan satmaya kalktığınızda fizy gibi satamayacağınız aşikar,ve belkide yıllar sürecek bir süreç olacak,,ben olsam etrafıma çevreme bakar hangi motorları çok görüyorsam onu alırım,,arz talep meselesi

bence honda spacy 110 enjeksiyonlu modeli en akıllıca olanı

ne motoru alırsanız alın birgün mutlaka satmak zorunda olacalsınız,elinizde patlamaması,piyasada alıcı kitlesinin yüksek olması gerekli,o yüzden 2 ci el önemli faktör
 
Son düzenleme:
Katılım
25 Mar 2014
Mesajlar
77
Bence Kymco agility 125 alın lastiklerini degiştirin city grip taktırın sonrada uzun yıllar boyu keyfinize bakın tabi süspansiyonları sert bozuk yolu pek sevmez :)
 
Katılım
27 Şub 2013
Mesajlar
697
Motosikleti
Ybr, Cygnus L
Uzun yıllardır motosiklet kullanırım. Java, fazer, ybr, emektar racingler v.b.
Fakat hiç scooter tecrübem yoktu. Sizin fikirleriniz benim için çok önemli hepinize teşekkür ederim.
Fazla para vermeye de gerek yok zaten 2. motor olacak.
Kymco agility 125 e karar verdim.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst