uzman geldi..

darp..polise mukavemet ve hakaret..mala ızrar...meskun mahalde huzuru bozmak.. ve buna benzer adli suçların başrolünde kendimi bulduğum için biraz kıdemli sayılabilirim...
1.konu senin üzerinde ekipman ve kask var..yani aldığın darbeler (tabi almışsan) üzerinde bir iz ve etki yaratmadı..eğer böyleyse tabi ki bir darp raporu alma ihtimalin yok diye tahmin ediyorum...
2. kim kime vurdu bilmiyorum dediğine göre sen ona vurduysan o darp raporu almışsa zaten savcı senin hakkında suçlama yapacaktır... çünkü arkadaşın üzerinde bi mont bir pantolon var..sen korumalı eldiveninle daha açık ve belirgin izler bırakmışsındır...(ihtimal dhailinde)
3 . ve sana kötü bir haber veriyorum..uzun zamandır yeni kanunla birlikte güvenliğe yapılan bu tarz darp hakaret vesaire tüm suçlamalarda KAMU GÖREVİNİ YAPTIRMAMA ve MUKAVEMET suçu ile yargılanıyorsun..yani ha polise yapmışsın ha özel güvenliğe..
neyse bu detayları atladıktan sonra Savcı kararını verecek...kamera görüntüleri varsa bunu size sormadan BİLİRKİŞİ ye izlettirecek...savcı muhtemelen (tahminimce) asli suçlamayaı sana yapacak..nedeni şu..Savcı genelde polis ve kolluk kuvvetlerinin yanında olur...bilirkişi o savcıya raporunu sunacak..kararını verip dava açma veya uzlaşmaya gitme önerilerinden bulacak..ifadende uzlaşmak istemiyorum dediysen zaten direkt dava açılması yakındır..yakında tebligat gelir ilk celse için...
benim davamda da o şekilde oldu..Hakimi ben ikna ettim kendi savunmamı kendim yaptım..
bana özelden ulaş dosyanın durumu hakkında daha net bilgilere ulaşayım...
nacizane tavsiyem konuyu uzlaşma yoluna giderek kapatman..lehine veya aleyhine gelişmesi meselesinden öte..güvenlik hatalı bile olsa onada aynı şeyi tavsiye ederdim..günlük hayatın içinde olan şeyler..mesela şu an o kişiyle karşı karşıya gelseniz bir el skışmanız da mümkün olurdu..genelde iş stresine bağlıyorum..ve avm güvenlikleri ciddiye alınmadıkları için kimse kahale almadığı için o anlık duygularla sanada saldırmış olabilir..bedel ödetmek de isteyebilirsin..ama unutka kolluk kuvvetlerinin arkasında savcı ve hakim var..bu bir algı..şahit ve kamera kayıtları yoksa kendini birden SUÇLU durumunda yargılanıyor bulabilirsin...
yoldan geçenin 90 saatlik kursa eğitimiyele (çoğuda kursa gitmiyor sadece sınava giriyor)özel güvenlik olabildiği bir sistemden bahsediyoruz...yani karşınızdaki kişi saatli bomba gibi..kaybedecek birşeyide yoksa söverde tekme tokat dalarda...çalıştığı kurumuda ona sahip çıkar alehine şahit bile bulabilir..yani her ihtimali düşünmek lazım...motoru üzerime kırdı bende üzerine atlamak zorunda kaldım..malum en son Yenibosna da karakol önünde sabit haldeki motoru patlattlar..
der ki korktum ve görevimin gereği üzerine atladım boğuştum falan..giriş esnası oldu çıkış esnası oldu kimse demez..yani madem bombayım neden çıkış esnasında saldırdı dersin ona bile bakmaz bu sistem..aferin görevini yapmışsın der adam hayatına devam eder..sende dep hırpalanmış hemde yargıd abir tokat yemiş şekilde evine dönersin..bu ülkeye olan inancın biraz daha azalır...
dediğim gibi olay savcılıktaysa iş uzamadan karşılıklı barışmanızı tavsiye ederim..insani anlamda da hukuki anlamda da çıkmaz sokak gibi..eğer davayı kaybedersen alacağın ceza paraya çevrilir mahkeme masrafları vs sende patlar (tebligat vs kamerayı inceleyen bilirkişi masrafı vs) atıyorum 4 ay ceza alsan gün bazında paraya çevrilse günde 65 liradan 8-10 bin arası ceza alabilirsin..alacağın ceza 5 yıl başka bir su işlememek kaydıyla tecilde edilebilir ..mahkeme masrafları hazineye irat olarak yazılır elli bin tane detay ve ihtimal..haklıda olabilirsin..mesele haklılık değil..mesele mahkemeye git gel davanın sonuçlanması yargıtaya gitmesi bilmemnesi..bir an dersin ki ulan keşke bu işlere hiç girmeyeydim...karşı taraf da densizlik yapmış olabilir sende..ne oldu bilmiyorum demişsin mesela..eğer kamera kayıtlarıyla ifaden uyuşmazsa zaten bilki kaybettin..bu bağlamda kaybetme ihtimalin fazla olabilir...
geçmiş olsun..bundan sonra güvenlik görevlilerinin talimatlarına uymanı tavsiye ederim..ben motorum aradan kaçarım göçerim dediysen adamı kahale almadıysan işte böyle bir dengesize dek gelirsin başın ağrır..gelişmeleri aktarırsan seviniriz...inşallah bir daha olmaz...
ben senin haklı olduğuna inanıyorum..güvenliğinde genel anlamda gergin olduğu aşikar..bir sıkıntısı sorunu varsa sana patlamıştır...
beni havalimanı dış hatlarda 8 polis yere yatırıp kelepçeledi..sivil narkotikcilerle dalaştım...küfürleştim ve darp durumu oldu..ama kamera kayıtlarında şansıma onların bana darpı vardı..

ordan yırttım..yargılandım ve dava düştü...şahit olarak polisler Hakimden fırça yiyerek geri döndüler..bu arada polis çocuğu olduğum için bana emniyetin artsitliği sökmez...
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:17 ----------
ama yinede özüm sözüm hayatım emniyet olmuş..yani polise laf söylerim ama laf söyletmem..teşkilatın içinde büyüdük sonucta...polis vatandaşa karşı daha sabırlı olmalı...vatandaş da polise..yani sende keşke o güvenlikciye biraz saygılı olsaydın yönlendirmesi karşısında farklı bir tavır sergilemeseydin..sana gelme demiş niye gidiyorsun adamın üzerine..

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:31 ----------
bir ekleme daha yapayım..şimdi burası Özel Güvenlik forumu olsaydı..o güvenlikci arkadaşın başlığıda şöyle olurdu..
MOTOSİKLETCİ TERÖRÜ...:queen:
yani biz nasıl kendi açımızdan bakıyorsak olaya onlarda kendi açısından bakıyor...haklı haksız hakim bilir artık..