Vites göstergesi bozuldu arkadaşlar. Geçen gece vakti bineyim dedim. Soğukta. Önce vites geçmiyor sandım. Gösterge bir 2 bi 5... Şanzıman falan dağıldı sandım... Çalışmasında sorun yok. Kel kör, yarı debriyaj kalkıp, artık kaçıncı viteste kalktıysam, geldim eve...
Sabah tekrar baktım. O zaman daha iyi fark ettim. Viteslerde sorun yok. Bu iyi. Sadece gösterge panelinde sorun var vites atışlarını göstermiyor. Şimdi artık sürekli 1'i gösteriyor. Aşağı yukarı atarken arada boşa denk geliyorum...
Aslında, yaptırsam mı yaptırmasam diye de değerlendiriyorum. Vites göstergesi arızalandığından beri motorun sesini dinleyerek vites değiştiriyorum. Gösterge paneline de haliyle artık daha az bakıyorum.
250 cc motosikletlerde, Kawasakide, yok mesela vites göstergesi. Alırsam vites göstergesiz nasıl sürerim diye düşünüyordum. Böyle bir süre deneyeceğim, tamir ettirmeden... Bakalım vites göstergesiz kullanmaya alışabilecek miyim...
Satacak olduğumda yaptırtırım, o da çok bir şey tutmayacaktır her halde...
Bu arada, kışın motor binmeyeceğim diyordum da, yine çıkardım, havalar güzel biraz bu aralar... Full koruma ama, mont, pantolon, sırtlık şehir içinde de. Kask eldiven zaten her zaman takıyorum. Hem soğuktan korunmak için, Isparta'nın ayazında; hem de, don mon olursa yollarda, düşük hızda da olsa, yatarız falan, hazırlıklı olalım...