Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Aksine Türkiye verilerine göre otomobil ve motosiklet kaza oranı eşit.
Bununla ilgili istatistikleri içeren bir başlık açmıştım.
%15 e %16 gibi bir oran aklımda kalmış.
AB verilerini bilemiyorum fakat Fransa'da da motosiklet lehine.
Yine Tuik verilerine göre ölümlü kaza oranı da otomobilde %2-3 gibi bir seviyede. Motosiklette de hemen hemen aynı gibi.
Yalnız yüzdeleri salladım . Otomobilde. Yüzbin civarı ölümlü kaza olmuş ve ölü sayısı 3 bin civarı.
Motosiklet kaza sayısi 30 bin civarında ve ölü sayısı yaklaşık 800
Tam rakamlar açtığım topicte var.
Motosiklet toplu taşıma araçlarından daha güvenli bizim memlekette.![]()
Istatistigin dogru kullanilmasi lazim. O mu bilmiyorum ama daha once bir arkadas istatistik paylasmisti. Tabii ki yanlis istatistikler, cunku ya sadece kaza orani veriyor, ya da kazalari kayitli motosiklet ve araba sayisina oranliyor. Bu rakamlardan dogal olarak yanlis sonuclar cikiyor, cunku 50 bin km kullanilan arabanin 2 kaza yapmasi, 5 bin km kullanilan bir motosikletin 1 kaza yapmasindan daha kotu degildir. Daha once belirttigim AB ve ABD verileri katedilen km basina hesapliyor riski, ki zaten boyle olmali. Atil bekleyen aracin ne kaza riski olabilir?
Istatistik, katedilen km basina olmali. Yoksa motosiklet avantajli bile cikar. Hatta o istatistikte dolmus taksi ve otobus cok kotu cikmisti dogal olarak, cunku surekli kullanildigi gercegini dikkate almadigi icin. Sizin paylastiginiz istatistikler kaza sayisini kullanim saat veya mesafesine oranliyor mu, yoksa sadece salt rakam mi? Ya da sadece olusan kaza sayisi uzerinden kacinin olumlu oldugunu mu hesapliyor? Eger oyleyse kullanim birim mesafedeki kaza riski hesaba katiliyor mu?
Son düzenleme: