Motoruma gözüm gibi bakacağım

2 aydir motora hic bakmiyordum, benzin dipte, camur icinde, lastiklerin havasi yoktu, akü zayiflamisti. Bugun gittim önce bi wd40 aldim, zincir yağı aldim, motor yağı aldım. Önce motor yağını değiştirdim, sonra motoru komple şampuanlayip yikadim 2 saat kadar uğraştım. Zincirleri yağladim, ayakliga kontaga gaz koluna falan wd40 doktum, benzinide fulledim. Yemin ederim motora olan aşkım tekrar başladı. 2-3 saatlik bi uğraş insanin hem tüm stresini aliyor, hem mutlu ediyor, hemde motora olan bagliligini arttiriyor. Markasi modeli ne olursa olsun bence herkes 2 ayda birde olsa komple bi bakim yapmali motoruna.

Gözü gibi bakmak deyimi...

Aslında insan gözüyle hiç bir zaman ilgilenmez bakım felan yapmaz.
Gözüne yabancı bir cisim girmedikten sonra kimse gözü olduğu bile hatırlamaz.
İnsanlar kıçlarına ellerine ve yüzlerine (bayanlar) daha çok bakar ve ilgilenir.
Toplumun bildiğinin aksine en temiz yerimiz aslında en kapalı olan yerimizdir.
Motora bindiğimizde bile gözümüze milyonlarca toz parçası, tüy, vs.. girer. Bunların farkında olmadan vücut bunu hafif bir göz yaşarması ve kapakların inip kalkmasıyla halleder.
Kısaca bu deyim çok ama çok yersiz bir şekilde kullanılıyor.
Aslı "gözü gibi sakınmak" tır.

Beyin göz hizasında süratle yaklaşan bir cisim gördüğünde (algıladığında) göz kapaklarını kapatır. Gözleri sakınır.
Önünüzde ateş olsa ve ayağınız takılıp üzerine düşseniz vücut 90° eğimi tamamlamadan kol ve ellerinizin kontrolü beyin tarafından alınarak istemeseniz de o ateşin içine sokulur. Kafa ve göğüs bölgesini korumaktır amaç. Tehlikeyi ilk karşılayan organlar kol ve ellerdir.
Bu yüzden önce eldiven.
Ardından göz kapakları saniyenin 10 da biri gibi bir sürede kapatılır. Kaşlar inip yanaklar yukarı kalkarak extra kalınlık sağlanır ve gözler korunur.

Kısaca gözüm gibi sakınmak'tır bakmak değil.

Gözü gibi bakmak deyimi...

Aslında insan gözüyle hiç bir zaman ilgilenmez bakım felan yapmaz.
Gözüne yabancı bir cisim girmedikten sonra kimse gözü olduğu bile hatırlamaz.
İnsanlar kıçlarına ellerine ve yüzlerine (bayanlar) daha çok bakar ve ilgilenir.
Toplumun bildiğinin aksine en temiz yerimiz aslında en kapalı olan yerimizdir.
Motora bindiğimizde bile gözümüze milyonlarca toz parçası, tüy, vs.. girer. Bunların farkında olmadan vücut bunu hafif bir göz yaşarması ve kapakların inip kalkmasıyla halleder.
Kısaca bu deyim çok ama çok yersiz bir şekilde kullanılıyor.
Aslı "gözü gibi sakınmak" tır.

Beyin göz hizasında süratle yaklaşan bir cisim gördüğünde (algıladığında) göz kapaklarını kapatır. Gözleri sakınır.
Önünüzde ateş olsa ve ayağınız takılıp üzerine düşseniz vücut 90° eğimi tamamlamadan kol ve ellerinizin kontrolü beyin tarafından alınarak istemeseniz de o ateşin içine sokulur. Kafa ve göğüs bölgesini korumaktır amaç. Tehlikeyi ilk karşılayan organlar kol ve ellerdir.
Bu yüzden önce eldiven.
Ardından göz kapakları saniyenin 10 da biri gibi bir sürede kapatılır. Kaşlar inip yanaklar yukarı kalkarak extra kalınlık sağlanır ve gözler korunur.

Kısaca gözüm gibi sakınmak'tır bakmak değil.

Peki bu bilgi gerçek hayatta ne işime yarayacak

Fren balatalarınıda w40 la bi güzel yağlasaydın hanı kullanmıyordun ya zaten gereksizdi ya şimdi işlemeye işlemeye pas falan tutar oralarada bol bol yağ sürseydin iyidi

Surdum zatende arka fren daha az tutmaya basladi dun bugun biraz duzeldi

tumblr_lxlvjkMxXA1r6oirzo2_500.gif

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar