Bajaj Bajaj Discover 125 ST Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Bajaj Hindistan fabrika sitesinden de 125ST'leri kaldırmış ve yeni Discover 125 diye aşağıdaki motoru eklemiş. 125ST 4 supaplıydı, bu yeni Discover 125 ise 2 supaplıymış. Herhalde 4 supap yapacağız derken elde patlamış mevzu. Bide yeni Discover 125, biraz Boxer 150 çakması gibi olmuş dimi.

0lmmzW.png

Yinede en çok yedek parçası bulunan modellerden birisi Discover 125ST yedek parçalarını bajajyedekparcalari.com sitesinden alabiliyorsunuz bolca.

Benim bildiğim kadarıyla bu ilk çıkan discover modeli, yani bizimkilerden önceki modeli. Bilen biri varsa düzeltir tabi yine.

Benim bildiğim kadarıyla bu ilk çıkan discover modeli, yani bizimkilerden önceki modeli. Bilen biri varsa düzeltir tabi yine.

sitesindeki sayfası bu. http://www.bajajauto.com/discover/Discover_125.aspx

anasayfada üstte vehicles kısmına gelince yeni çıkan modellere NEW ibaresi eklemişler, bu motorda da var.

Motosikleti
Hero Dash 125
Selamlar mt125'i Sattıktan sonra ayağımızı yerden kessin diyerek Discover 125 st aldım . Alt tarafada iki resim koyayım benim motorun :)

Motosikleti
Hero Dash 125
Mt 125'ten bu motora geçtikten sonraki izlenimlerinizi merak ettim. Rica etsem bilgilendirebilir misiniz bu konuda ?
Titreşimi, yakıt tüketimi, gidişi nasıl geldi Mt'den sonra?
Memnun musunuz motordan ?

mt den sonra motorsuz birkaç ayım oldu. Trafikte sinir krizleri ,bir yere gitmeyi düşünüp park sorununu hatırlayınca vazgeçme gibi dönemlerdi bu birkaç ay.

Mt Gerçekten çok kaliteliydi Bajaj'a göre . Ancak birisi 13000 tl birisi 3 bin tl :) . Bajajdan beni A noktasından B noktasına trafiğe takılmadan , az yakıt sarfiyatıyla , motosiklet ile seyahat ederek götürmesini beklediğim için beklentilerimi karşılıyor .

Mt ile Bajaj'ı kıyaslarsak titreşim konusunda Mt de sanki hiç titreşim yokmuş . Ancak Bajajda titreşim 85 den sonra motoru sıkıştırmaya başladığınızda başlıyor 85 e kadar konforlu sürüş .

Yakıt tüketimi hemen hemen aynı .
Mt den sonra Özellikle topcaseli bir motosiklet çok hoşuma gitti . I love topcase :joker: :))) Dünyaları alıyormuş bu topcase :) Topcasesiz Çıkmam abi :)

Sürat olarak gidişte tabi ki Mt ile kıyaslanamaz . Mt ile Çok rahat 110 km ile stabil bir şekilde seyahat ederken Bajajda bu stabil hız 85 90 .

Kısa süre içerisinde gözlemleyebildiklerim bunlar . Sorularınız olursa daha seve seve cevaplarım . Yeni sis Farı aldım onları takınca da bir kaç resim eklerim .

mt den sonra motorsuz birkaç ayım oldu. Trafikte sinir krizleri ,bir yere gitmeyi düşünüp park sorununu hatırlayınca vazgeçme gibi dönemlerdi bu birkaç ay.

Mt Gerçekten çok kaliteliydi Bajaj'a göre . Ancak birisi 13000 tl birisi 3 bin tl :) . Bajajdan beni A noktasından B noktasına trafiğe takılmadan , az yakıt sarfiyatıyla , motosiklet ile seyahat ederek götürmesini beklediğim için beklentilerimi karşılıyor .

Mt ile Bajaj'ı kıyaslarsak titreşim konusunda Mt de sanki hiç titreşim yokmuş . Ancak Bajajda titreşim 85 den sonra motoru sıkıştırmaya başladığınızda başlıyor 85 e kadar konforlu sürüş .

Yakıt tüketimi hemen hemen aynı .
Mt den sonra Özellikle topcaseli bir motosiklet çok hoşuma gitti . I love topcase :joker: :))) Dünyaları alıyormuş bu topcase :) Topcasesiz Çıkmam abi :)

Sürat olarak gidişte tabi ki Mt ile kıyaslanamaz . Mt ile Çok rahat 110 km ile stabil bir şekilde seyahat ederken Bajajda bu stabil hız 85 90 .

Kısa süre içerisinde gözlemleyebildiklerim bunlar . Sorularınız olursa daha seve seve cevaplarım . Yeni sis Farı aldım onları takınca da bir kaç resim eklerim .

Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. Mt 125, alamyı düşündüğüm bir motosikletti. Topcase takılınca yolcunun oturacağı yeri darlttığı, iniş binilerde zorluk çıkardığı gibi yorumlar almıştım. Bunlar hevesimi kırmıştı açıkçası. Discover 125st'nin de çamurlukları ve göbekten süspansiyonlu olması hoşuma gidiyor. Ybr 125 kullanıyorum ama bu segmentte Discover 125st hep aklımın bir köşesinde kalmıştır. Titreşim ve yağ kaçırma şikayetleri gördüm hep, bunlar uzak tuttu beni. Titreşim ve yağ kaçırma şikayetleri olmayacak, zor değil bir de devir saati koy; şimdi 4.500 mü fiyatı misal, dediğim şartlarda 5.500 olsun yok satardı diye düşünüyorum.

Motosikleti
Hero Dash 125
Motoru sürekli dip gaz ile kullanirsan motor yağ da kaçırır titreşim de olur. Ben ne titreşim konusundan şikayetçiyim ne yağ kaçırmadan.

Çamurluk demişsin evet Bajaj da alet kirlenmiyor bile çamurluklar görevini fazlasıyla yapıyor.

O yan demir yok mu o yan demir havalar biraz düzelsin saracağım ona çadirimi sandalyemi ver elini kampa 😊

Discoverın olumsuz yanlarından birisi benzin göstergesi bir anda fullden aşşağı düşüyor. Ama neyse ki yedek depo ile işi çözüyorsunuz.

Devirsiz kullanmama rağmen silindir contasından sürekli yağ kaçırıyordu.diger kronik arızası ise vites kolu rulmanı çabuk dağılıyor. Bir kere de otobanda giderken gaz teli gergisi gevşemiş ve gaz veremedigim için tehlike atlatmıştım. Fren pedalı tarafında, yani sağ tarafta, grenajin orada gaz teli gergisi var, onu motoru yeni alan herkes kontrol etmeli. Fabrikadan çıkarken sıkmıyorlar galiba.

Yakıt olarak, 2 litre benzin ile 100 km yol yapıyordum.

Motosikleti
Hero Dash 125
Merhaba ,

Eski Motorun yan çantalarını taktım . Konu biraz canlanır ümidi ile birkaç resim yüklüyorum . İyi Günler .

AnNagr.jpg

g2pakN.jpg

r6prZz.jpg

Son düzenleme:
Motosikleti
Hero Dash 125
svsmrl Selamlar ,

Arka çanta bağlantı demirleri biraz daha düzgün kalıplı durmasını sağlıyor . Ayrıca koltuğun altından geçirdiğin kayışların ayarı minimumda mı ? Onların cırt cırtlı bağlantısını biraz daralttırabilirsen daha şekilli durur .

Ayrıca ben çantaları arka sinyalden sonra öne doğru değil biraz daha arka kısımdan sinyaller altında kalacak şekilkde sabitledim .

X9mWBk.jpg

AnW2gB.jpg

Son düzenleme:
evet farkettim ben sinyalleri kapatmak istemedigim icin uzerinden baglamadim ama sende güzel durmuş yarın bir deneyim

Evet dediğin gibi yaptım çok iyi oldu çokta güzel oldu lakin sinyaller kapandı arkamdan gelen görür ama sağımdaki solumdaki göremez trafikte tehlikeye düşmeyiz umarım...

Motosikleti
Hero Dash 125
Görmek isteyen hertürlü görür , görmek istemeyene tepe lambası taksan bile fayda etmez :pr:

Güzel olmuş çantalar . Selene bi file sele kılıfı alalım senin 20 25 lira bişey . Yaz geliyor sıcakta o sele yapışır terletir . :cat:

Görmek isteyen hertürlü görür , görmek istemeyene tepe lambası taksan bile fayda etmez :pr:

Güzel olmuş çantalar . Selene bi file sele kılıfı alalım senin 20 25 lira bişey . Yaz geliyor sıcakta o sele yapışır terletir . :cat:

Gerek yok ya sadece evden işe işten eve biniyorum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar