Beyaz duman

Mondial drift marka motorum var dun beyaz duman atmaya basladi havalar soguk oldugu icin normalmidir sizdede oluyormu

yağ azaltıyor mu kontrol et dostum. beyaz duman yağ yakıyor demektir.

tabi konu hakkında daha teknik bilgi verecek üstadlar var. benimki ilk basamak bilgi:)

Bugun yapmadi yag seviyesi ayni soguktan buhar yapti heralde eksozun ordan su damliyodu assagiya

mavi duman yağ yakması demektir beyaz dumanı araç yeni çalıştığında hava soğuk ise atar

Benim eski 2T motorumda atardı hey gidi günler hey :) Büyük olasılık ile yağ yakıyor dostum. Tabi bunu sıcak iken de yapıyorsa.

soğuk olduğu için yapıyo yağ yaktığı filan yok bakma sen bunlara

birazdan biris gelip yatak sarmış , kol çıkartmış der

derler derler

soğuk olduğu için su buharı o gri ve mavi duman yağ yakma habercisidir gerçi benim drift yağ yakarken mavi dumanda atmıyordu oda ayrı konu

Silindir üst contasını da patlatmış olabilirsin. Motor yağ yakıyo dememek gerek hemen. Evet bu da yağ yakma ama 5 liralık contayı değiştin mi sorun kalmayacak.

Silindir üst contasını da patlatmış olabilirsin. Motor yağ yakıyo dememek gerek hemen. Evet bu da yağ yakma ama 5 liralık contayı değiştin mi sorun kalmayacak.

Bugun gunduz yapmadi nedense soguktan heralde oldu aksam disarda birakmistom 4 5 saat kiragi vardi motor islakti aksam apartmana koydum sabah calistirdim normaldi

Yorumlara bak yorumlara... (bir kaç tanesi hariç)
Hey Allah 'ım , içerenköy karpuz pazarı sanki...
Soğuk havada, eksozdan sıcak çıkan eksoz gazının içindeki su zerrecikleri dışarıdaki soğuk havaya karışınca buharlaşma yapıyor arkadaşım, ısınınca geçer.
Bu havalarda olur motor ısınınca geçer..

Mersin İl Temsilcisi
Yorumlara bak yorumlara... (bir kaç tanesi hariç)
Hey Allah 'ım , içerenköy karpuz pazarı sanki...
Soğuk havada, eksozdan sıcak çıkan eksoz gazının içindeki su zerrecikleri dışarıdaki soğuk havaya karışınca buharlaşma yapıyor arkadaşım, ısınınca geçer.
Bu havalarda olur motor ısınınca geçer..

Ozur dilerim.. bi daha yapmicaz ;)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar