Hero Karizma R İncelemesi / Altın Elbiseli Adam

Katılım
14 Mar 2016
Mesajlar
1,991
Ben Barkın'ı objektif olma özelliği sayesinde sevdim, ve takip ediyorum, fakat Hero konusundaki incelemelerinde bu çizgisinden sapmış olduğunu düşünüyorum artık. Belki ticari kaygının bir ürünüdür bilemeyiz. Mesela bu Karizma R hususu. Abi işte sıradan bir commuter e kocaman ve çirkin bir kafa konmuş bir motor. Hiç abartısız söylüyorum, bedava verseler binmem, hadi bindik diyelim, 140-150 yi görür diyor, ben bunla 90 ı geçmeye cesaret edemem. Ve şu gerçek kabak gibi ortada, ''titriyor'' kardeşim Hero lar.
 
Katılım
3 Şub 2006
Mesajlar
1,961
Motosikleti
Mondial Virago 50i
O kadar da borusunu öttürmüyor yine de! Kafanın tipsiz olduğunu kaç kere söyledi, elciklerde titreşimi de söyledi. 17 bg midir 19 bg midir muhabbetini de yaptı. Hintli kılığına girip bizim için tip değil sağlamlık önemli de dedi. :) Sponsora bu kadar saydıran başka adam varsa söyleyin onu da izleyelim.

Bence yeterince objektif, bu paraya bu motor dedi ki bence de öyle.
 
Katılım
12 Eki 2013
Mesajlar
2,350
Adam gayet akıllı ve objektif, hayır bu gibi ne olduğu belirsiz motosiklere ne diyecek. Yamaha m1r mi kötü diyecek. Sacma sapan motosikletlere adam çöp diyor haklıda.
 
Katılım
14 Mar 2016
Mesajlar
1,991
Bak canı istediğinde, bazı markalar için (ki bence Hero yu falan tokat manyağı yapar)nasıl diye sorduğunuzda, bırak inceleme yapmayı, adını bile zikretme gereği duymuyor. Hero nun lansman ve fuar etkinliklerinde de yaptığı incelemeri gördüm, açık-net ufaktan bir kayırma var.
Ve çöp meselesi, kusura bakmayın ama bu da koca bir çöp adayı.
Bu arada Hero yu yeni duymuyoruz, zamanında Honda ile ile yaptığı işleri iyi biliriz, ve o motorlara da bindik.
 

pea

Katılım
14 Şub 2016
Mesajlar
1,365
Motosikleti
Honda Cb500f & SYM Joymax Z+
Bana da biraz yanlı geldi inceleme.
Çirkin ama yakından güzel.
140-150 yapıyor. Benim 25 beygir TNT25 140-150 anca yapıyorken bu motor nasıl yapıyor anlamadım. Motorun üstüne yatmış herhalde.
Az yakıyor! Ama ne yaktı söylemedi.
Titreşim var ama sele iyi, zaten yeni modelde düzelir o.

Fuarda da Benelli'yi görüp, "Çin malı bu. Denedim beğenmedim." deyip geçmişti.
 
Katılım
19 Mar 2014
Mesajlar
269
işletme maliyeti düşük ikinci bir motor arayışı sırasında denk geldim. defalarca internetten test sürüşü için baş vuruda bulunmama rağmen arayan soran olmadı, ben de tepkimi göstererek satın almaktan vazgeçtim ve almayacağım da.
derken bir arkadaşım satın aldı ve kullanma fırsatım oldu, barkın'ın söylediklerine katılıyorum; fiyat/kalite performansı gayet iyi. bu fiyatlara daha iyisinin bulunabileceğini sanmıyorum.
 
Katılım
13 Ara 2004
Mesajlar
13,918
Sponsorlu bir tanıtıma göre yeterince objektif olmuş. Bir motor nasıl abartılır görmek istiyorsanız aşağıdaki yazıya bakabilirsiniz. Barkın bey böyle şeyler demediğine göre sorun yok. Bu arada o 200cc motor gücüne çıkabilen motor aslında 149.5cc :mrgreen:
Filinta 200 modelinin barındırdığı üstün özelliklerin yanı sıra nikelajlı görünümüyle sizlere yepyeni bir klasik serüveni yaşatmaya hazırız.

200cc motor gücüne çıkabilen Filinta 200 alt motorunda 200'lik silindire uyumlu kartel, motorun depar süratini üst seviyeye çıkaran stronklu krank, motora güç sağlayan stronklu piston gibi bir çok üst seviye donanımsal özellikler bulunmaktadır.

Sınıfının diğer modellerine göre sürüm veren özel şanzıman ve motor süratine katkı sağlayan özel dişliler ile Filinta 200 modelinin cazibesine karşı koyamayacaksınız...
 
Katılım
7 Nis 2013
Mesajlar
4,523
Sponsorlu bir tanıtıma göre yeterince objektif olmuş. Bir motor nasıl abartılır görmek istiyorsanız aşağıdaki yazıya bakabilirsiniz. Barkın bey böyle şeyler demediğine göre sorun yok. Bu arada o 200cc motor gücüne çıkabilen motor aslında 149.5cc :mrgreen:

200 cc miş gibi çek panpa :D
 
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Katılım
24 Haz 2011
Mesajlar
5,250
Yazın bir ay kadar test ettiğim,çok güzel bir motosiklet Karizma.

Neye göre güzel peki;

-Performansı çok iyi. İster tek kişi,ister artçılı 110-120'lere kadar ivmelenmesi çok güzel.

-Yakıtı makul. Sakin sürüşte 2,5 litre,tapa gaz kullanımda 3,7 litre yakıyor. Ki test motosikletinde performans egzoz vardı 100 km'de litre başına +0,2-0,4 arasında yakıtı arttıracak cinsten.

-Motosiklet tamamen mekanik. Mobilet tamircisi Ahmet amcaya git,o bile komple tüm sorunlarını çözer.

Eksi yönlerine gelince;

-Titriyor. Elcik ve peglerde ciddi hissediyorsunuz.

-Bazı noktalarda malzeme kalitesizliği var. Pegler,ayna bağlantı noktaları vs. Ama mekanik aksam güzel.

140'ı rüzgarsız,düz yolda çok rahat görüyor. Hatta ön dişliyi değişince 150-160'ları görür. Ama gereksiz ve riskli hızlar.

Bu da kanıtı; :p:p


Video tarafımdan kayda alınmıştır.
 
Katılım
20 Ağu 2005
Mesajlar
7,460
Redline'a girerek yapılan sürati bir kalem geçiniz. Ben asla redline'a girmem, o yüzden o motor benim altımda 120 yapar. Bu da onun son hızı olduğu için orada da sürekli gitmem.

Bu motoru çalıştırdığımda kafa karenajlarından gelen ses bana Megelli 250R'yi hatırlatmıştı. Çekilecek dert değildir titreşim.
 
Katılım
4 Eyl 2014
Mesajlar
616
Tip olarak beğeniyorum ben bu motosikleti, kullananların da belirttiği üzere titreşimli olması en büyük olumsuzluğu. Ayrıca gündelik kullanmak için alınacak bir motosiklette nedir o alçak gidonun mantığı ?! 223cc karbüratörlü, kuru ağırlığı 154 kg olan bir motosikletin normal kullanımda 2.5lt yakacağına da ihtimal vermiyorum. cbf 150 bile 3lt civarında yakıyor normal kullanımda.

Git gide fakirleşen ülkemize artık 3. dünya ülkelerinin tarak kürek motorları geliyor, onlar bile pahalı bana göre.
Asgari ücretle çalışan bir adam alamaz bu motoru, es kaza alsa da ocağına incir ağacı dikmiş olur benim kanaatimce.
223 cc, karbüratör, 154 kg kuru ağrlık... Yakar arkadaş bu motor.
 
Katılım
15 Mar 2008
Mesajlar
467
japon 250 cc lerin yarı fiyatına göre makul işçilik ve performans diyor, fiyatına göre kıyaslıyor değerlendirmeleri böyle bakıldığında tutarsız değil, bence pulsar karşısında fiyat ve hacim avantajına rağmen şansı olmasada videoyu pek taraflı bulmadım.
 
Katılım
16 Şub 2008
Mesajlar
0
işlere hep bu adam sebeb olmuş. Aric buell amca:)

demişler abi senin ameriga da ürettiğin şu 1200cc V-twin 100 kusur beygirlik canavarın varya yarım karenajlı, bize onun benzerini yap ama hint fakirleri alacak ne bileyim şöyle fakir işi bişey yani, yandan yemişi de olsa kabul:p O iş tamam dimiş...

ERIK_Buell.jpg
 
Katılım
6 Eki 2007
Mesajlar
2,237
AEA'nın incelemesi çok faydalı bilgiler edinmemi sağladı. Tabii ki Hero Karizma R hakkında değil. Motosiklet incelemelerinin hangilerine itibar edeceğim konusunda... :) Hayırlı işleeer...
 
Katılım
17 Eki 2017
Mesajlar
479
Arkadaşlar şimdi bazıları rahmetli barkın abinin verdiği mesajı alamamış sanki bana öyle geldi :)
Adamın bu motoru tanıtmasındaki amaç zaten motoru övmek ya da kötülemek değil...
Adam bir yandan motorun iyi yanlarını sayarken alttan alttan mesaj veriyor zaten olumsuz olduğunu.
Bunda anlamayacak bir şey yok kaldıki TEST aracı ile tanıtım yapılıyor bu yüzden aralarda olumsuz yönlerini çaktırmadan belirtiyor adamlar sonra der bizim motoru kötülemek için mi aldın :)

Sonuç olarak mesaj ortada o paraya o motor yapacak birşey yok :)
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst