- Konu Yazar
Motoru fazla zorlama, blok patlatma gibi bir huyları var bu KTM'lerin.
Huy derken? Bajaj ve motor stop etme yüzdesine bakalım, veya başka markalarda "huy" dediklerimizin oluşma yüzdesine. Sonra da KTM'deki yüzdeye bakınca bu blok patlatma meselesine "huy" demek biraz insafsızlık oluyor. Ki yetkili servisle konuştuğumda oluşan blok patlama sorunlarının çoğunun kullanıcı hatası olduğunu, gayet makul ve mantıklı çerçevede izah edebildiler. (Bu başlıkta bağlantısı verilen hadiseyi kastetmediğimi de ekleyeyim.)
PcK0PaT, teşekkürler. Satın almaya karar vermeden önce 250 klasmanında çok motora baktım. KTM 390 biraz gözümü korkutuyordu ama korkunun da ecele faydası yok. Eğitimi tam bitirmeden, işin içine tam girmeden de binesim yok aslına bakarsan. Ek olarak daha seleye oturmadan çevremden bahsettiğin tarzda tepkiler almaya başladım bile. Yine de "mütevazı" kalmaya devam edeyim ben.
velizrsln, makinenin üstünde pek oynama yapasım yok, belki powerparts serisinden bazı eklentiler zaman içinde olabilir. Plaka katlamayı da pek düşünmüyorum. Kullandığım araçta kurallara uymayı başarabiliyorum sanırım. Son 10 senede ceza yemişliğim 3 kez var. Umarım benzer bir yüzdeyi motosiklet ile de yakalarım.