Burada daha önce de yazmıştım tekrar edeyim, 51 yaşındayım 85ten beri 30 dan fazla motorum oldu. ilk kez bir Çin yapımı motor (RX3 2015 4000 km.) aldım 3-4 ay kullandım ve hiç bir motorumda yaşamadığım kadar problem yaşadım.
Bahsedilen stop etme arızası sık sık 2. ve 3. viteste düşük hızlarda başıma geldikten sonra otobanda 4den 3e alırken tekrar edince, firmadan ilgi beklediğimizi, mağduriyetleri gidermesinin gerektiğini buraya yazdım.
Hatta birinin kaza yapmasını mı bekliyorsunuz diye de sordum. ( Sonuçta alanların bir kısmının ilk motoru ve giderken stop eden bir motor acemi sürücü için büyük sorun olabilir.)
Bir kaç kişi bana hak verirken forumcuların büyük kısmı firmanın malın arkasında olduğunu, telefonda çok ilgi gösterdiklerini vb yazdı. Bunun değişik sebepleri vardı tabii, Kimi bana dokunmayan yılan bin yaşasın firmayla arayı bozmayayım dedi, kimi aman motoru satamam değeri düşer dedi, kimi gerçekten ilgili olduklarını düşündü vs.
Sonuçta problem büyümeye ve firma bırakın arkasında durmayı üste çıkmaya başladı sanki o arkadaş mas sensörünü ve beyni servise 300 km geç gittiği için bozmuş gibi. ( Evlenmişsin 3 çocuğun olmuş sonra karını, sen nikaha 15 dakika geç kalmıştın bu nikah geçersiz al çocuklarını çek git diye kovmak gibi bir şey. Kardeşim o motoru sen satmadın mı? Motorda kronik arıza var mı? O zaman sahip çık.
Bunun düzelmesi için herkesin özellikle de evo sahiplerinin şirkete üstteki arkadaş gibi tepkisini bildirmesi;
Firmanın da ben lider firmayım deyip, arızayı tespit ederek şikayeti olsun olmasın tüm rx3leri, bu konuda eğitecekleri güvenilir yetkili servislere davet edip parça değişimi yada yeni yazılım her ne problem ise düzeltmesi gerekir
Çok geç olmadan....