Herkese selamlar. Aranıza an itibarı ile katılmış bulunmaktayım. Belki çok konuşulmuştur forumda ama 195 sayfa olunca okumak pek işime gelmedi) 34 yaşındayım. Bu yaştan sonra küçüklükten gelen motorsiklet tutkumu yaşamaya karar verdim. A sınıfı ehliyet kursuna yazıldım. Sınavı geçebilirsem bir motorsiklet alıp aktif olarak kullanmak istiyorum. İşte sıkıntı da tam olarak burada başlıyor? Ne alsam? İlk başta ybr 125 vardı aklımda. Alayım 5-6 ay bineyim sonra büyük motora geçerim diye düşünüyordum. Ta ki dün kursta Yamaha XJ6 kullanana kadar. Müthiş bir his gerçekten 600 cc. Öyle hız yapayım diye bir düşüncem yok ama ybr yi artık pes istemiyorum gibi. Hedefim MT-09 tracer (2 yıl sonra belki
) Tarzım enduro yani ve yeni başlayacaklar için düşük cc de sanırım rx3 var. Sizce ilk motor için uygun mudur? yoksa ybr ile başlayıp daha sonra mı rx3 ile devam etsem. Yardımcı olabilirseniz minnettar olurum. (Ha bu arada motor tecrübem yok gibi. Honda'nın güvenli sürüş eğitimine 2 gün katıldım, bir de dün ehliyet kursunun motorsikletini kullandım.)
Hoşgeldiniz. Hondanın GS eğitimi oldukça iyi diye biliyorum. Eğer GS eğitimini başarıyla tamamladıysanız RX3'te çok sıkıntı çekeceğinizi zannetmiyorum. tarzınız enduro ise RX3 sizin gibi GS eğitimi almış birisine iyi bir başlangıç ve devam motoru olabilir. Hatta eğer benim süratle işim yok amacım keyifli uzun yol seyahatleri yapmak derseniz, uzun süre bineceğinizden de eminim. Bu arada olur ya eğer kendinizi RX3 için yetersiz hissederseniz hondadan bir GS daha alın böylece hiç sıkıntı çekmezsiniz. Ben bir GS eğitiminden sonra daha önce hiç tecrübesi olmadığı halde direkt Honda Transalp alıp kullananı biliyorum. Tabi motosiklette tecrübe kadar, kendinizi bilip ona göre tedbirli ve dikkatli sürmek önemlidir. Bu arada hangi seviye GS aldınız? Selamlar.