Laptop Donanım ve Sistem Sorunu Yaşıyorum

Bilgisayarım Ms Cr650 , 5 senedir kullanıyorum. Son 2 yıldır sorun çıkarmaya başladı. Daha öncesinde sorunsuz şekilde kullanıyordum. Bir elektrik gidip gelmesi sonucu masaüstüm ve dizüstüm birden yavaşlamaya başladılar.

Laptopı uzun süredir kullanmıyordum 2 haftadır yine kullanmaya başladım. Geçen Win + Ubuntu yükleyeyim dedim ama hayatımda ilk defa bir işletim sistemi kurarken bu kadar zorlandım. Win 10 üzerine kurmuştum Ubuntu'yu. Dün bilgisayarı yeniden başlattım ama sonuç

Grub rescue ...

Bütün yöntemleri denedim ama bir türlü çözemedim sorunu. Bu işletim sistemi sorunum.

Dediğim gibi 2 senedir sorun var ve 2 senedir de bilgisayardan tık tık tık tarzında sesler gelmeye başladı. Ben hdd kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

Yorumlarınızı alabilir miyim ? Sizce durum nedir ?

Hdd bozulmuş kafa vuruyor. Muhtemelen bad sector oluşmuştur. Başka bir donanımda sıkıntı yoksa hdd değiştirmen yeterli olacaktır diye tahmin ediyorum.

Hdd bozulmuş kafa vuruyor. Muhtemelen bad sector oluşmuştur. Başka bir donanımda sıkıntı yoksa hdd değiştirmen yeterli olacaktır diye tahmin ediyorum.

Hdd değiştireceğim ama 5 yıldan sonra ilk defa donanım değişecek. Uyum sorunu yaşar mıyım yaşamaz mıyım , ne marka model alacağım bilmiyorum açıkcası.

Yapıştır bir ssd rahat et hdd gitmiş 5 yıllık pc de ssd uyum sorunu olmaz sanırım Ama miadı da yavaştan doluyor hocam. Malum çağımızda teknoloji 1 ayda eskiyor.

Laptopu ne zamandır temizletmiyorsun

Her hafta düzenli olarak temizlerim gereksiz dosyaları vs.
Uzun zamandır kullanmadığım yazılımları kaldırırım,masaüstünü temizlerim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:09 ----------

Yapıştır bir ssd rahat et hdd gitmiş 5 yıllık pc de ssd uyum sorunu olmaz sanırım Ama miadı da yavaştan doluyor hocam. Malum çağımızda teknoloji 1 ayda eskiyor.

Biraz bakalım bütçe vs sorunlu bu aralar

grub rescue hatasını hdd'e bad sector olduğundan dolayı almazsın. Senin sıkıntın grub ekranındaki çakışmadan ötürü.Bu sorunu ubuntu-tr forumunda konu olarak açıp sorununa çözüm bulabilirsin.

tık tık vurması ise arkadaşların dediği gibi hdd'nin kafa vurmasından kaynaklı badsector. Yeni bir hdd alman şart.

Son düzenleme:
grub rescue hatasını hdd'e bad sector olduğundan dolayı almazsın. Senin sıkıntın grub ekranındaki çakışmadan ötürü.Bu sorunu ubuntu-tr forumunda konu olarak açıp sorununa çözüm bulabilirsin.

tık tık vurması ise arkadaşların dediği gibi hdd'nin kafa vurmasından kaynaklı badsector. Yeni bir hdd alman şart.

Ubuntu forumunda

set prefix=(hd0,msdos6)/boot/grub
set root=hd0,msdos6
insmod normal
normal

komutlarını kullanmam gerektiğini yazıyor.

Grub rescue ekranına ls yazınca ubuntu kurulu olabileceği yerler yazıyor. msdos6,msdos5,msdos3 ....
Hangisini girersem gireyim hep sorun veriyor unkonwn filesystem hatası geliyor sürekli.

Bakalım olmadı dağıtacam bilgisayarı :pr:

benim leptobun hard disk bozulmaya başlamıştı win 10 kuruyorum %100 disk kullanıyor sistem sıkıştılmış bellektten chrome bile açamıyordum i7 li pc de 2 ssd çaktım şuan rahatım

benim leptobun hard disk bozulmaya başlamıştı win 10 kuruyorum %100 disk kullanıyor sistem sıkıştılmış bellektten chrome bile açamıyordum i7 li pc de 2 ssd çaktım şuan rahatım

Win 10 benim bilgisyara ağır geldi sanırım. Bu akşam komple sistemleri silip win 7 + ubuntu düşünüyorum.

Win 10 benim bilgisyara ağır geldi sanırım. Bu akşam komple sistemleri silip win 7 + ubuntu düşünüyorum.

benim pc de hiçbir sorun yoktu win 10 geçtim 3 ay içinde harddisk bozuldu arakdaşın pc ye win 10 kurdum onunda hard disk bozuldu anlam veremedik ikisinede ssd koyduk mecburen

bu arada win 10 7 den daha stabil

benim pc de hiçbir sorun yoktu win 10 geçtim 3 ay içinde harddisk bozuldu arakdaşın pc ye win 10 kurdum onunda hard disk bozuldu anlam veremedik ikisinede ssd koyduk mecburen

bu arada win 10 7 den daha stabil

Win 10 hiç kullanışlı gelmedi bana nedense , daha önce de 7 kullanıyordum , işyerinde de günde yaklaşık 8 saat win 7 kullanıyorum. Alışkanlıktan dolayı win 7 daha kullanışlı geliyor bana .

Win 10 hiç kullanışlı gelmedi bana nedense , daha önce de 7 kullanıyordum , işyerinde de günde yaklaşık 8 saat win 7 kullanıyorum. Alışkanlıktan dolayı win 7 daha kullanışlı geliyor bana .

ben pc yi aldığımda win 8 di sonra 8.1 yaptım 1 ay kullanabildim toplam alışamadım win 7 ye döndüm bu sefer turbo boost açmadı tekrar 8.1 e döndüm orj driver kurduğum halde wifi açılmadı sonra 10 çıktı 10 kurdum :) çıktığından beride kullanırım alışınca ok rahat geliyor aslında

ben pc yi aldığımda win 8 di sonra 8.1 yaptım 1 ay kullanabildim toplam alışamadım win 7 ye döndüm bu sefer turbo boost açmadı tekrar 8.1 e döndüm orj driver kurduğum halde wifi açılmadı sonra 10 çıktı 10 kurdum :) çıktığından beride kullanırım alışınca ok rahat geliyor aslında

Şu sistemleri bir temizlesem önce iyi olacak. Sonra sıfırdan win 7 + ubuntu. <3

http://www.motosiklet.net/forum/konu-disi/161722-windows-10-sikistirilmis-bellek-sorunu.html

benim soeunum buydu belki aynıdır bakarsanız sevinirim :)

yapacağın en güzel ve en iyi çözüm azcık paraya kıyacan min. 150 tl gibi bir fiyta ssd harddisk alacaksın keyfine bakacaksın :)

Her hafta düzenli olarak temizlerim gereksiz dosyaları vs.
Uzun zamandır kullanmadığım yazılımları kaldırırım,masaüstünü temizlerim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:09 ----------

Biraz bakalım bütçe vs sorunlu bu aralar

Yanlış anladın laptop temizliği masa üstündekileri temizle virüs taraması yap disk birleştir demek değildir genel temizlik için laptop kasasının açılıp hava ve fırça ile temizlenmesi gerekir özellikle işlemci fanının temizliği şarttır. her laptop kullanıma bağlı olarak 6 ayda 1 kez temizlenmesi gerekir. bu dediklerimi yap bariz bir ısınmadan kaynaklı donmalar ve kararsız çalışmadan kurtulursun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar