- Konu Yazar
Bilindiği üzere 2017'de Euro 4 uyumlu olmayan motorların ithalatı yapılmayacak. Bu nedenle Türkiye (veya Avrupa)'ya geleceği veya gelemeyeceği düşünülen motorlarla ilgili bilgileri toparlamak iyi olur diye düşündüm. Ben Kawasaki'den başlayacağım. Çoğu üretici gibi ABD ve Avrupa'ya farklı modeller sunabiliyor ama daha önce Avrupa'ya sunulurken Avrupa sitesinde artık yer verilmeyen modeller var. Türkiye'de satışı olan modellerle Avrupa sitesindeki modellere baktım. Türkiye'de satılmakta olan, ABD'de de satışta olan, ancak Avrupa sitesinde artık bahsedilmeyen motorlar sanırım 2017'de gelmeyecek. Sınıf ayrımını Kawasaki Türkiye sitesine göre yaptım. Yabancı sitelerde motorlar farklı sınıfta gösterilmiş olabiliyor.
Sports
GTR1400: Avrupa sitesinde yok
Super Sport
Ninja ZX-6R: Avrupa sitesinde yok, ABD'de sitesinde var
Ninja ZX 636: Avrupa sitesinde yok
Sport Tourer
Z800: Avrupa sitesinde yok, e version Avrupa sitesinde var
ER-6F: Avrupa sitesinde yok ama aslında var. Model ABD'de Ninja 650 ismiyle satılıyordu. Avrupa pazarında da isim değiştirdi ve Ninja 650 olarak satılacak.
ER6-N: Avrupa sitesinde yok
Ninja 300: Avrupa sitesinde yok, ABD sitesinde var
Z300: Avrupa sitesinde yok
Ninja 250 SL: Avrupa sitesinde yok
Z250SL: Avrupa sitesinde yok
Not: Avrupa'da zaten 250cc yerine 300cc satılıyordu diye biliyorum. 250 daha çok Asya pazarı için üretiliyor. Türkiye'de 250'likler ne olacak, satılmadığı Avrupa'ya bakıp yorum yapmak doğru mu bilmiyorum.
Enduro
KLX250: Avrupa sitesinde yok
D-Tracker: Avrupa sitesinde yok
KLX125: Avrupa sitesinde yok
Chopper
VN1700: Avrupa sitesinde yok, ABD sitesinde var
VN900: Avrupa sitesinde yok, ABD sitesinde var
Scooter
Bu kategoride fire yok
Offroad
Bu kategoride fire yok
Özellikle cruiser segmenti ağır darbe almış. Motorları euro4'e uyarlamakta mı zorlanmışlar, 2018'e mi bırakmışlar (ki bunun pek bir mantığı yok, uygulama yıllardır biliniyor) bilgim yok.
Sizin de gelip gelemeyeceği bildiğiniz motorlar varsa paylaşırsanız sevinirim.
Sports
GTR1400: Avrupa sitesinde yok
Super Sport
Ninja ZX-6R: Avrupa sitesinde yok, ABD'de sitesinde var
Ninja ZX 636: Avrupa sitesinde yok
Sport Tourer
Z800: Avrupa sitesinde yok, e version Avrupa sitesinde var
ER-6F: Avrupa sitesinde yok ama aslında var. Model ABD'de Ninja 650 ismiyle satılıyordu. Avrupa pazarında da isim değiştirdi ve Ninja 650 olarak satılacak.
ER6-N: Avrupa sitesinde yok
Ninja 300: Avrupa sitesinde yok, ABD sitesinde var
Z300: Avrupa sitesinde yok
Ninja 250 SL: Avrupa sitesinde yok
Z250SL: Avrupa sitesinde yok
Not: Avrupa'da zaten 250cc yerine 300cc satılıyordu diye biliyorum. 250 daha çok Asya pazarı için üretiliyor. Türkiye'de 250'likler ne olacak, satılmadığı Avrupa'ya bakıp yorum yapmak doğru mu bilmiyorum.
Enduro
KLX250: Avrupa sitesinde yok
D-Tracker: Avrupa sitesinde yok
KLX125: Avrupa sitesinde yok
Chopper
VN1700: Avrupa sitesinde yok, ABD sitesinde var
VN900: Avrupa sitesinde yok, ABD sitesinde var
Scooter
Bu kategoride fire yok
Offroad
Bu kategoride fire yok
Özellikle cruiser segmenti ağır darbe almış. Motorları euro4'e uyarlamakta mı zorlanmışlar, 2018'e mi bırakmışlar (ki bunun pek bir mantığı yok, uygulama yıllardır biliniyor) bilgim yok.
Sizin de gelip gelemeyeceği bildiğiniz motorlar varsa paylaşırsanız sevinirim.