GSX-R 600 FARKI..

Arkadaşlar 600F ten sonra GSXR-600 almaya karar verdim şiddetle rica ediyorum GSXR-600 ün diğer makinalardan :

1-Gaz tepkisi
2-Alt orta ve üst devirlerdeki gücü
3-Top Speed
4-İvmelenme
5-motor yönünden sıkıntıları (kronik vs..)

diğer R6,600RR,Zx-6R den farkı nedir kullananlar kullanıcı sahipleri yardımcı olabilir mi yaklaşık 1 1,5 saattir forumda eski konularda dolaşıyorum işime yarayacak bir bilgi bulamadım ?

gsxr alt devirleri kuvvetlıdır hocam.Bu yüzden apaçi motoru derler frenlerinde eski modellerınde sıkıntılar yaşayanlar vardı ama yeni kasalarda bilemiyorum.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Arkadaşlar 600F ten sonra GSXR-600 almaya karar verdim şiddetle rica ediyorum GSXR-600 ün diğer makinalardan :

1-Gaz tepkisi
2-Alt orta ve üst devirlerdeki gücü
3-Top Speed
4-İvmelenme
5-motor yönünden sıkıntıları (kronik vs..)

diğer R6,600RR,Zx-6R den farkı nedir kullananlar kullanıcı sahipleri yardımcı olabilir mi yaklaşık 1 1,5 saattir forumda eski konularda dolaşıyorum işime yarayacak bir bilgi bulamadım ?
5 numaralı madde dışında kalan gücü, kabiliyeti gibi konuları süpersport ve stok yarış sonuçlarına bakarak kolayca öğrenebilirsin.
Yani bunları forumda bulsan bile o bilgilerin kaynağıda orası olacak.
Neticede tüm 600'lükleri test edip sonuçlarını burada paylaşan biri olsa bile bu tek taraflı bir bakış açısı olur.
Sonuç kişiseldir ve doyurucu olmaz.
Oysa yarış ortamı farklı kabiliyetlerdeki farklı farklı onlarca pilotun performans gösterdiği bir arenadır.
Merak ettiğin ilk 4 maddeyi çoğu rakamsal olarak oralardan öğrenebilirsin.

Sadece 5. Madde burada konuşulabilir ama her modelin derdi sıkıntısı farklı olacaktır.
Bu konuda da doyurucu bilgi istiyorsan nokta atışı yapman gerek.
Yani arkadaşlar 2014 model xxx kilometrede bir gsxr600 alacağım.
Şeklinde sorman daha mantıklı.
Böylece kullanan veya bilenler daha doyurucu cevaplar vereceklerdir.
Tabi model yılı yarışlar içinde geçerli.
Örneğin 2003 model için 2003 yılının yarışlarına bakman gerek.
Tabi sadece 2003 değil.
Model hangi yıl yenilenmişse o yılların hepsini incelemelisin.
Örneğin Cbr 600 RR 2003 yılından 2007 yılına kadar aynı kasayı üretti ve o kasa ile yarıştı.
Sende suzuki için bu bilgilere ulaşıp detaylı inceleme yapabilirsin.

Suzukinin genel mentalitesi " herşeyden biraz " bir R6 gibi çok hızlı gitmez, 600rr kadar rahat sürüşe sahip değildir, kawasaki kadar beygir gücü ve tork sunmaz. 2002 modeline 2 yıla yakın bindim suzuki japonların içinde orta çizgisi ve honda sonrasında iyi bir cadde motorudur.

Şanzuman ve motor çok sağlam, 2008 den sonra elektronik gidon amortisörü mevcut ve diğer 600lüklerde yok. 3 adet sürüş modu ilk koyulan 600lük makine aynı zamanda. Kaliperleri iyi ama fren hortumunu çelik yapar balatalarıda kaliteli alırsanız gayet iyi duruyor. Fren tertibatı hayabusa ile aynı idi diye hatırlıyorum. Sele konforu ve gidon pozisyonu yamaha ve hondadan daha rahat. El yormam bu kadr.

Şanzuman ve motor çok sağlam, 2008 den sonra elektronik gidon amortisörü mevcut ve diğer 600lüklerde yok. 3 adet sürüş modu ilk koyulan 600lük makine aynı zamanda. Kaliperleri iyi ama fren hortumunu çelik yapar balatalarıda kaliteli alırsanız gayet iyi duruyor. Fren tertibatı hayabusa ile aynı idi diye hatırlıyorum. Sele konforu ve gidon pozisyonu yamaha ve hondadan daha rahat. El yormam bu kadr.

Eyw yorumun icin tesekkur ederim yani diyosun ki r6 dan daha yavas peki r6 nin motor blogu ne kadar iyi kronik sorunlari var mi?? ya biraz size sacma geliyodur sorularim da inanin aldiktan sonra keske sunu alsaydim demek istemiyorum yardimci yorumlariniz icin simdiden cok cok tesekkur ederim

Eyw yorumun icin tesekkur ederim yani diyosun ki r6 dan daha yavas peki r6 nin motor blogu ne kadar iyi kronik sorunlari var mi?? ya biraz size sacma geliyodur sorularim da inanin aldiktan sonra keske sunu alsaydim demek istemiyorum yardimci yorumlariniz icin simdiden cok cok tesekkur ederim

Yatak sarma sorunu oldukça sık görülen bir sorundur.İkinci el alacaksanız apaçinin eline düşmemiş motor kovalayın.2006da kırlangıç kasalar 20k devir çeviriyor.Haliyle keskin bir kasa ve 20 bin devir çeviren alet yanlış kişilerin eline düşerse iflah olmayacak şekillere sokulabiliyor.Arkadaş 2002 modeline binmiş gsxr'ın şimdi honda kadar rahat kullanımı yok derken konfordan bahsettiğini sanmıyorum çünkü konfor konusunda gerek R6 gerek cbr'dan bariz rahat.Ama söylediği doğru R6 kadar hızlı gitmeyebilir.Ama benim nezdimde 2008 ve sonra gsxr'ın yeri çok başkadır.

R6 daha hırçın diyeyim. Top speed vs için YouTube'da tonlarca video var izleyin.

Mersin İl Temsilcisi
Ben yine de suzukiciyim..
Suzuki teknolojisi başka..
Bir tek egsozlarina gicigim..

Ama marka ve model olarak belirle ve Coq Usta'ya kesinlikle danis. O, mutevaziliktesiniz bir uzmandır.

@gt170

O zaman direkt yamahayı eleyin kaç sene aynı kasa ... honda 600rr kafası çok çirkin. Para varsa kawasaki abs li onun haricinde suzuki.

İlanlarda beylikdüzünde satılık var 22 bin tl 2008 k8 35 binde full yoşhi egzozlu Tek sıkıntısı sigortadan 20 bin küsür para alınmış, cok yakın bir abimin. O motoru cok kullandım uzun yolada gittim modlu kasa sahibi 290 gidiyorum 1000rrın arkasındayım hep diyodu ama ben daha top speed yapma şansı bulamadım. Güzel motordu.

helvacılar niye gelmedi daha

kanuniden sonra epey değişik olacak hayırlısı. kask falan al.

Son düzenleme:
en iyi çığlık atanı istersen en yüksek devir çevirebileni (20k) al, sele altı egzoz istiyorsan gene fark etmez hepsinde de alabilirsin, başkada bir kriter göremiyorum kendim için tip en beğenilen tip tercih edilir

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:02 ----------

1- benim motor gibi bakımsız bir tel olmasın yeterli :)
2- torku en yüksek olan
3- internette bol bol var
4-
5- hiç birinin kronik sıkıntısı yok diye biliyorum bir kaç ustaya dinlettirerek alınmalı

bunlardan daha önemlisi stabilitesi yol tutuş viraj falan

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar