Sebep? tüm üretilen motosikletler abs li olursa hatta viraj abs li olursa, hepsinde bilimum sürüş destek sistemi olursa, evinden işine giden ara sıra gezen, keyfine bakan adamın motor sürmeyi abs siz öğrenmesinin yararı ne? Gerçekten yıl olmuş 2017 mevzuya bak
Hacı bak yine anlatıyorum yine anlatıyorum.
Altında 250'lik motor var, 600'lük gibi sürecem diye tapa gaz gidiyor.
Kendimden biliyorum lise zamanında kırmızıya 10 kaldırım taşı kala frene bastım, yayaya kafadan giriyordum.
Herkes sen ben değil motoru bir yaşam felsefesi olarak algılasın da keyfini çıkararak binsin. Bir sürü heyecanlı genç var.
Spor motoru görenin hayalleri depreşiyor. ABS'siz öğrenecek ki, 10 metreden değil de 20 metreden frene basacak, frenin tutmadığını düşünüp 3 saniye önceden tedbir alacak. Nitekim 10 metre ilerde kırmızı yanıyor, 2 metre ilerde sağ şeritte duran otobüsün önünden yaya fırlıyor. Sen ABS'ye alışmışsın, kırmızıya 5 metre kala dururum diye yavaşlamıyorsun, 2 metre önünden çıkan adamla toslaşıyorsun.
Anlatabiliyor muyum mevzuyu? Mevzu frenin tutuş kalitesi değil. Süpriz yapan trafik. Sen 30 km ile kırmızıya girebilirsin ABS ile eyvallah ama illa 30 km ile o kırmızı ışığa girmen gerektiğini göstermez.
İnşallah bu sefer anlatabilmişimdir. ABS'siz motorla öğrenen adamın büzüğü zamanında büzülmüştür, tedirgin olup ABS'ye güvenmemesi gerektiği, gözlerini 4 açması gerektiği yerleri öğrenmiştir. ABS'li adam ABS'siz adama göre daha laçka reflekslidir.
Tamam mıyız başkanım? Anlatabildim mi?