Başlanmaz. "Düşmeyen motorcu yoktur, henüz düşmemiş motorcu vardır." diye bir söz vardır. ABS olsa da olmasa da mutlaka o motoru acemilikten düşürdüğünüz de içiniz gidecek, neticesin de KTM. Ayrıca ABS ile başlamanız sonucun da doğru frenlemeyi öğrenmekte zorlanabilirsiniz. Yani ileri de ABS'si olmayan bir motora geçtiğiniz de yine bir acemi gibi olacaksınız.
Motora koruma demiri takılıysa çok da iyi başlanır ve kesinlikle başlangıç motoru olarak öneririm. Daha iyisi yok ben söyleyeyim.
Hocam ben videolara baktığımda ortalama hızının 100 km olduğunu gördüm. Motor daha fazla gitmiyor. Tamam 125 CC de biraz az değil mi?
duke 125 top speed i 115 km-125 KM arası. Yanlış videolara bakmışsın dostum sen. Bu motor 100Km hızda giderken diğer motorlardan daha da rahat gider üstelik. 100 km standart bir hız 125 lik için. Çokta hızlı çıkar bu hızlara zaten.
Bulunduğunuz şehirde doğru dürüst motosiklet sürüş eğitimi veren bir yer varsa orada onların motorları ile başlayın, sonra ktm'yi satın alıp almamanız gerektiğine oradaki hoca ile karar verirsiniz, duke 125 epey ufak tefek bir araç olarak hatırlıyorum, sizin boy pos nasıl? Belki kursta farklı tarz motorlar olur, onlara sevdalanırsınızzırt pırt motoru bırakıyorsanız belki daha çok eğitim almanız da gerekebilir, trafikte motoru bırakmak düşmek oluyor, sonra arkadan gelen araçlar, kenardaki katil bariyerler, bu işin şakası yok ...