İlk düşüş , kafamda deli sorular ?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Kesin çözüm: ABS

Zaten gaza basmıyor yokuştan ufak ufak iniyorsun,birde suyu farketmişsin..Böyle durumlarda az az ikisini kullanmak yerine sadece arkayı kullan.Alıştıktan sonra ıslak zeminde hızında düşükse kafana göre kullanırsın zaten.

Hocam yokuş inerken, ön fren yapılır, arkaya basmak, arkayı kaydırır.

Mr Vulture ilk motorumdu ve emin ol suç sende değil bunun fren sistemini üretende :)

Ön diskin yeri ile arka kampananın yeri farklı olduğundan mıdır ? ( Fren esnasında denge bozuluyor. Disk solda kampana sağda )

Ön fren iyi tutarken arka fren tutmadığından mıdır ?

Tam çözemesemde Mr Vulture'de ben de ani fren ile çok yere düşmüşümdür. Üstelik ön frene de çok yüklenen bir refleksim hiç olmamıştır.

Bu motoru sattığım kişi de fren sisteminden dolayı arada bir yeri öpüyor.

Bu sebeple kafana takma ;)

Not:
Lastiği değiştirsen de durum çok değişmeyecek. Tabii orijinal lastiği kullanıyorsan bence ıslak yolda fren yapmadan düşmediğine de dua etmelisin ;)

Son düzenleme:
Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
birde şu varki siz önü sıktıkça arka hafifler ve teker kitlenme riski yükselir. yani arkanın kaymasından fazla çekinmeyin çünkü kaydığı anda freni bırakır bir daha basarsınız ama ön kayınca birde ıslak zemin ise düşme riski çok.

Motosikleti
Triumph Tiger 900GT
motoru dik tutun böyle durumlarda ve arka tekerin kaymasından fazla çekinmeyin. ben 70 km ve altı hızda çabuk durmak istediğim zamanlar önü sağlam sıkıp arkayı da kitliyorum ve arka çok fazla yana kayarsa bırakıp bir daha kitliyorum.

arka kayması sorun değil, ama şunu da kabullenmen gerekir; eğer dönmen gerekiyor ve ıslak yolda gözün kesmedi dönmeye ve yavaşlaman gerek işte o zaman olabildiğince düz devam edip yavaşlayacaksın çünkü dönemeyeceğin kesin ama belki dümdüz giderken yeterince yavaşlayabilirsen virajı alma şansın yükselir.

zaten videolarda görmüşsündür adamlar virajı alamayıp çarpıyor, işte adam tekerin kayacağının farkında olduğu için daha fazla fren yapmıyor ve yatırmıyor motoru.

eğitim alman iyi olur ama ona para verene kadar lastik al derim. kendi kendini eğit. ben 2014 ağustos ayından bugüne hiç düşmedim yolda. durduğum yerde denemeler yapıp iki sefer motoru yatırdım ve bir seferde ayağım çukura geldi ve yere basamayınca devrildik motorla.

ama bu üç şey dışında trafikte kaza yapmadım ve düşmedim, yani eğitimi illede gidip parayla alman şart değil. güvenli sürüş videoları izle.

bu arada karın üstünde kaya kaya motor sürmüşlüğüm var. yaz kış sürerim

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:06 ----------

biraz daha devam etse hava filtresinden içeri su kaçma riski vardı. var mıydı?

Kafan çok güzel güle güle kullan kardeş.

birde şu varki siz önü sıktıkça arka hafifler ve teker kitlenme riski yükselir. yani arkanın kaymasından fazla çekinmeyin çünkü kaydığı anda freni bırakır bir daha basarsınız ama ön kayınca birde ıslak zemin ise düşme riski çok.

Moruk sen bisiklet mi sürüyorsun allah aşkına ? Samimiyim bu soruda.

Diyelim ki eğitim alacağım , Honda'ya baktım 1 eğitim için 500 tl gibi rakam istiyorlar kaldıki bir sürü eğitim var hepsini toplasan 4-5 bin oluyor. Bu konuda tavsiyesi fikri olan varsa açığım. İzlemekle bir yere kadar. Şahsen yağmurda sürmek zorunda kalsam nasıl sürücem diye aklım çıkmıyor değil. 20 km hızı görmem heralde

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
Moruk sen bisiklet mi sürüyorsun allah aşkına ? Samimiyim bu soruda.

şaka mısınız siz? ıslak zeminde ön freni kullanmanın riskinden bahsediyorum. arka tekeri ara sıra kaydırıyorum ne var bunda? motor benim değil mi? ön de kaldırırım arka da kaydırırım spinimide atarım size ne?

kafam güzel ama trafikte kaza yapmadım 2 seneyi geçti. keşke kafası güzel olan herkes benim gibi olsa.

ben arkadaşa yanla demiyorum, arka kaysa bile freni bırakır toparlarsın ama ön kayarsa bir şey toparlayamadan düşersin demeye çalışıyorum.

hem kuru zeminde ön teker de kaydırdım ben buna ne diyeceksiniz? motoru dik tutup ön frene abanıp bıraktığında ön tekerde kayıyor ama hiç bir denge bozulması falan yok.

arka içinde aynı şey geçerli ama arka daha avantajlı çünkü kaysa bile düşme riskiniz ön tekere göre daha az.

þaka mýsýnýz siz? ýslak zeminde ön freni kullanmanýn riskinden bahsediyorum. arka tekeri ara sýra kaydýrýyorum ne var bunda? motor benim deðil mi? ön de kaldýrýrým arka da kaydýrýrým spinimide atarým size ne?

kafam güzel ama trafikte kaza yapmadým 2 seneyi geçti. keþke kafasý güzel olan herkes benim gibi olsa.

ben arkadaþa yanla demiyorum, arka kaysa bile freni býrakýr toparlarsýn ama ön kayarsa bir þey toparlayamadan düþersin demeye çalýþýyorum.

hem kuru zeminde ön teker de kaydýrdým ben buna ne diyeceksiniz? motoru dik tutup ön frene abanýp býraktýðýnda ön tekerde kayýyor ama hiç bir denge bozulmasý falan yok.

arka içinde ayný þey geçerli ama arka daha avantajlý çünkü kaysa bile düþme riskiniz ön tekere göre daha az.

arka tekeri kaydirmaniz sorun degil gibi bisey demen trajikomik olmus. bence sen hic motor surmedin yada stuntcu falansin. normal bi motorcu abssiz bir motorda arka freni kitlediginde motorun kici saga veya sola dogru atar kendini. motor agir birsey oldugu icin ve hazirliksiz yakalandigin icin gidonu saga sola yalpalayip durursun hatta o anlik etkiyle farkinda olmadan gaz acip hizlanabilirsinde.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
arka tekeri kaydirmaniz sorun degil gibi bisey demen trajikomik olmus. bence sen hic motor surmedin yada stuntcu falansin. normal bi motorcu abssiz bir motorda arka freni kitlediginde motorun kici saga veya sola dogru atar kendini. motor agir birsey oldugu icin ve hazirliksiz yakalandigin icin gidonu saga sola yalpalayip durursun hatta o anlik etkiyle farkinda olmadan gaz acip hizlanabilirsinde.

arka tekeri kaydırmak için stunt'çu olmaya gerek yok ki, motorun arkasının yaklaşık 10 derece ve altındaki sapmalarda ne problem olabilir? motoru dik tutarken arka kaydırınca arka sağa sola hemen sapmıyor. en iyisi mi ben video çekeyim başka türlü olmayacak gibi.

arka tekeri kaydırmak için stunt'çu olmaya gerek yok ki, motorun arkasının yaklaşık 10 derece ve altındaki sapmalarda ne problem olabilir? motoru dik tutarken arka kaydırınca arka sağa sola hemen sapmıyor. en iyisi mi ben video çekeyim başka türlü olmayacak gibi.

hocam adamı alıştıracaksın arka frene öyle basmaya panikle virajda aynı şeyi yapacak belki senin yüzünden patlayacak, sen belki alışmış olduğun için zarar görmüyor olabilirsin ama bir de işin diğer tarafını düşün kimseyi yanlış bilgilendirmeyelim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar