Honda'dan 2 yeni model!

Rebel 300 ve Rebel 500 modelleri vatana millete hayırlı olsun, Honda VTR250 çizgileri kullanılmış yeni Rebeller bugün basına sızdı.
Mobil deyim fotoğraf yükleyemiyorum google amcaya danışın

v twin değil ve cbr300r ile cbr500r motor bloklarının elden geçirilmiş hali ile satışa sunulacak.Ülkemize getirilmesi de zor bir ihtimal,şahsen v twin ruhu olmadan sıralı bir motor bloğuna 4500-5000$ yatırmak mantıklı bir iş de değil bana göre.

hondarebelteaser_0.jpg

V twin i sadece ses için mi seviyorsunuz merakımdan soruyorum

Cruiser-chopper motor denildiğinde bu işin özünde olan "v-twin" motor bloğu olan motorlar tercih edilir.Görsel çizgileri cruiser olan ama v-twin olmayan her motor bu kategoride gösterilemez.Buna ister ses için diyin ister yolda gidiş veya başka bir şey.Piyasada "sıfır" olarak HD haricindeki markaların sattığı cruiser motorlar bir elin parmaklarını geçmezken çakma çinli motorlar bu noktada tek silindirli motorları peynir ekmek gibi satıyorlar.Oysaki 250cc kategorisinde her markanın çok güzel v twin motorları var ama satış stratejisi yüzünden ülkemize 2008 den beri düşük ve orta segment cruiser getirilmiyor.

Ama sorunuza şöyle cevap vereyim,ben sesinden çok v twin bloklu cruiser motorların tork gücünü seviyorum.Düşük devirde tork almak zaten v twin motorlara özgü bir olay.

Cruiser-chopper motor denildiğinde bu işin özünde olan "v-twin" motor bloğu olan motorlar tercih edilir.Görsel çizgileri cruiser olan ama v-twin olmayan her motor bu kategoride gösterilemez.Buna ister ses için diyin ister yolda gidiş veya başka bir şey.Piyasada "sıfır" olarak HD haricindeki markaların sattığı cruiser motorlar bir elin parmaklarını geçmezken çakma çinli motorlar bu noktada tek silindirli motorları peynir ekmek gibi satıyorlar.Oysaki 250cc kategorisinde her markanın çok güzel v twin motorları var ama satış stratejisi yüzünden ülkemize 2008 den beri düşük ve orta segment cruiser getirilmiyor.

Ama sorunuza şöyle cevap vereyim,ben sesinden çok v twin bloklu cruiser motorların tork gücünü seviyorum.Düşük devirde tork almak zaten v twin motorlara özgü bir olay.

Düşük devirde tork sıralıdan da alınır

Hiçbir zaman cruiser V-twin olacak diye bir kural olmadı. %90'ının V-twin olduğu doğru ama bu bir kural değil. Bu, Türkiye'deki algıdan ibaret.

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:56 ----------

Düşük devirde tork sıralıdan da alınır

Katılıyorum, sistemin nasıl ayarlandığına bağlı. İnternette Yamaha XV950, Vulcan S ve MT-07'nin kalkış yaptığı bir video var. XV960 ve Vulcan S, MT-07'ye toz yutturuyorlar. XV950 ve Vulcan S arasında ise sadece 2-3m var ki Vulcan S sıralı.

Bu da Wikipedia'nın Honda Rebel tanımı: "The Honda CMX250, or Rebel 250, is a 234 cc (14.3 cu in) cruiser-style motorcycle made by Honda on and off since 1985".

Yukarıda yanlış yazmışım. Hem MT-07, hem Vulcan S paralel twin motora sahip, sıralı değil. Ama Honda'nın duyurduğu Rebel da sıralı değil, o da paralel.

Yukarıda yanlış yazmışım. Hem MT-07, hem Vulcan S paralel twin motora sahip, sıralı değil. Ama Honda'nın duyurduğu Rebel da sıralı değil, o da paralel.

Üstad. "sıralı çift silindir" bir motor modeli biliyor musun? Baktım bulamadım. "sequential-twin engine" diye aradım.

Son düzenleme:
Bildiğim yok, zaten yanlış yazmışım düzeltmişim. Ama yukarıda Rebel'a sıralı motor diyenler var, onlara sorabilirsiniz isterseniz. Sıralılar da sequential diye değil, in-line diye geçiyor bildiğim kadarıyla.

Son düzenleme:
sıralı yada paralel olsun,bir cruiser motorda her daim aranan özellik bir v twin motor bloğudur,bunu kime sorsanız çoğunlukla bu cevabı alırsınız.Elbette keyif meselesi,v twin beğenmeyen vardır gider farklı bir motor alır,rebel familyasıda bu tarza alternatif olsun diye üretilmiştir.

sıralı yada paralel olsun,bir cruiser motorda her daim aranan özellik bir v twin motor bloğudur,bunu kime sorsanız çoğunlukla bu cevabı alırsınız.Elbette keyif meselesi,v twin beğenmeyen vardır gider farklı bir motor alır,rebel familyasıda bu tarza alternatif olsun diye üretilmiştir.

Dediğiniz doğru, çoğunluk V-twin der (Ben de yukarıda cruiserların %90'ı V-twin'dir dedim), ama bu cruiser'ın olmazsa olmazı değil.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:42 ----------

Aynı krank miline bağlı yan yana 2 silindirli motor sıralı diye geçer böyle motor çok

Şimdi benim de aklım karıştı. Sıralı ile paralel aynı şey mi, farklı şey mi? Sizin dediğiniz doğruymuş. Aynı krank miline bağlı yanyana 2 silindirli motor sıralı diye geçiyormuş, daha doğrusu düz (straight-twin) diye geçiyormuş. Bunun şasiye bağlanışına göre silindirin biri önde, diğeri arkada oluyorsa sıralı (inline), ikisi de yan yana oluyorsa paralel (adı üstünde, parallel)deniyormuş. Ama paralel için bu da tam doğru tanım değilmiş. Paralel twin de pistonlar aynı anda aynı yönde hareket ediyorsa buna paralel twin deniyormuş.

Son düzenleme:
Hocam mt 07 sıralı ninja300 sıralı in line 2 diye biliyorum yanlış o zaman

Son düzenleme:
Aynı krank miline bağlı yan yana 2 silindirli motor sıralı diye geçer böyle motor çok
Paralel de aynı. yan yana aynı krankta.
Galiba "sıralı motor" bizim uydurmamız. literatürde paralel diye geçiyor.
https://en.wikipedia.org/wiki/Straight-twin_engine

"watercolours"ın bahsettiği in-line motorlarda bunlar galiba..
https://www.google.com.tr/search?q=%22inline-twin+motors%22&biw=1340&bih=705&source=lnms&tbm=is ch&sa=X&ved=0ahUKEwj89_qWjrjQAhUHShQKHWnfAxwQ_AUIB igB#tbm=isch&q=%22inline-twin+engines%22

Paralel de aynı. yan yana aynı krankta.
Galiba "sıralı motor" bizim uydurmamız. literatürde paralel diye geçiyor.
https://en.wikipedia.org/wiki/Straight-twin_engine

"watercolours"ın bahsettiği in-line motorlarda bunlar galiba..
https://www.google.com.tr/search?q=%22inline-twin+motors%22&biw=1340&bih=705&source=lnms&tbm=is ch&sa=X&ved=0ahUKEwj89_qWjrjQAhUHShQKHWnfAxwQ_AUIB igB#tbm=isch&q=%22inline-twin+engines%22

Hocam sıralıyı biz uydurmadık 1000rr bloğuna in line 4 diyorlar

Verdiğin linkte de straight twin=paralel twin=inline twin. Günlük anlamda eş olsa da anladığım kadarıyla straight bunların genel adı, şasideki duruşuna göre de arka arkaya ise sıralı, ya yana ise paralel deniyor. Sıralı twin eski motorlarda kullanılıyormuş ama sıralı 4 silindir olan motorlarda da silindirler arka arkaya sıralanmış konumda oluyor ve inline diyorlar yanlış bilmiyorsam.

Sıralı twin
47338.jpg

Paralel twin
3d61dd1ef8238423d6bde25fdbb15de2.jpg

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar