Arkadaşlar motorum 1000 kilometreyi yeni geçti şuan 1080 civarı bende arada 80 e falan basıyorum ama az önce son hızı denemek istedim lakin 80 den sonra milim milim 85 90 civarı yaptı sizinkiler kaç yapıyor? motor 100lük yani son hızı kaçtır.
Şimdiden yazayım da gelip son hızla mı gidecen napacan o kadar hızı diyenler olmasın bende son hızla sürecek değilim sadece motorumun sağlam olup olmadığını görmemk için soruyorum?
Otomatik CVT şanzıman sağ olsun. Zaten motor 8-10 beygir bunun da bilmem ne kadarı şanzımanda kayışta heba oluyor.
İlla daha iyi olsun istiyorsan aktarma sistemini güzelce temizleyip bakımını yaparsın.
Ön varyatörü söküp tırnak ve bagalara bakacaksın. Aşınmışsa değiştirirsin. Kayış yıpranmış ise kaliteli bir kayış ile kayışını değiştirirsin, arkadaki otomatik debriyajın balataları parlamışsa en ince zımpara ile parlaklığını alırsın. Balatalar yanmışsa değiştirirsin.
Ha bir de dişli kutusu (redüktör arka şanzıman) yağını değiştirirsin (SAE75 SAE80 veya SAE90)
Bundan başka yapabileceğin pek bir şey yok. Bunların hepsi kusursuz olsa da belki bir gıdım daha iyileşir o kadar.
Baga ağırlıklarıyla oynamanın çok anlamı yok zira motorun gücü belli. 12g ila 14g arası normaldir.
Senin yapacağın daima eli yüzü düzgün motor yağı kullanmak, hava filtresi yağ değişimini asla es geçmemektir. (Normal sıkıştırmadan kullanırken 1000km'yi geçmemek gibi. Daha kötü şartlarda, mesela tapagaz şehirlerarası yolda gidersen daha önce değişirsin 600-700km gibi)