- Konu Yazar
Yasim 16 şubatta 17 ye gireceğim. Motoru aralık ortası gibi gibi alacagim. Gecmis konuda motoru kaldırma hakkında yardım istemiştim profiline girip orayı okuyabilirsiniz. Motoru "kullanmayı" öğrendim diyeceğim de bu kullanmak tanımı ne kadar doğru bilemiyorum. Okulun içindeki parkuru düzgünce yapabiliyorum. Birinci viteste yapiyorum her şeyi. 8 çizme işinide rölanti devrinde yapıyorum. Hocam buradaki alanda 8 de gaz vermeme hiç gerek yok dedi küçük bir yer zaten okul bahçesi. Ben daha hayatımda motosiklete ilk defa bu kursta oturdum. Araba da kullanmadığım için ilk gün motor durduktan sonra fren gibi debriyaji birakiyordum motor vitesteyken
şimdi yokuşta kaldırma , vites atma , frenleme vb. Cogu şeyi cozdum. Tek korkum trafik. Hocam bugun rotayı gosterdi artçı olarak bindim motora. Gezdik 15 dakika. Şimdi burada ilk sorumu sorayim. Ben bu kadar donusu , yolu nasıl hatirlayacagim. Bugün son eğitim günüydü ve her şeyi unuttum sayilir yol hakkındaki. 19 unda sınava gireceğim. Neyse devam edeyim , okul bahçesinden bugün ilk defa çıktım. Normalde eğitim orda bitiyormus. hocam bugün bana ekstra olarak yokuşta kaldırmayi öğretti. Bunda sıkıntım yok baya bi egimli yokuşta bile bagirta bagirta kaldirabiliyorum. Ama okul bahçesinin etrafında 100-150 metrelik yol var orda tur at gel dedi sinyallere dikkat ederek. Yola tam cikicam onume otobus çıktı yavaş yavaş geçiyor. Ben panik yaptım tabi hala gidiyorum durmazsam carpicam. Fren yaptım debriyaji siktim attım bire , elimi heyecandan debriyajdsn çektim stop etti. Otobus şoförü gulumsedi geçti. 10 tur falan attım aynı yerlerde de bende trafik korkusu var. Diyelim sola döneceğim geniş dönmem gerekiyor. Sınavda olduğum için max 30 la gidiyorum. Sola dönerken diyelim karşıdan araba geliyor yavaşlamam gerekiyor. Arkamda ki araba da yavaşlayacak mi ? Veya tam sola dönerken sinyali verdiğim halde adam beni sollsmaya kalkarsa ne yapicam. Işıklarda durduğum zaman ya düzgün kaldiramazsam. İkinci sorum da bu. Sizce haftaya sınava bu halimle gideyim mi ? Her şey tamam bir tek trafik sıkıntım var. Belki tam manasıyla çıkınca bir sıkıntı olmayacak ama şu an bu halimle o guzargaha gidersem olecekmisim gibi geliyor
) full ekipmanlarimi giyip giderim eğer gidersem. Yoksa sınava gitmeyip kendi motorumu aldıktan sonra mı gireyim ? Az çok trafiği ogrenirim en azından kendi motorumla. Siz ne dusunuyorsunuz bu konu hakkında ?