Bu nasıl bir kaza ???

Arkadaşlar geçenlerde bir video izlerken denk geldim sadece bir tanesi hem tuhafıma gitti hemde kaza yapan kişiye çok acıdım.
Önce videoya bakın açıklamamı altta yapıcam.

Şimdi bazı yerlerde gişedeki bariyerlere çarptı diyorlar ( sanırım inip kalkan geçişi engelleyen bariyerden bahsediyorlar ki orada başka bariyer yok ) OGS gişesinde bariyerin ne işi var ?

Ben gerçekten üzüldüm çünkü videonun sonunda arkadaş yardım edin diye bağırıyor içim gitti resmen.

Bu kaza nasıl olmuştur bunu ve en çok bu arkadaşı tanıyan varmı burada onu merak ediyorum.

Herhangi bir kanalı varmı bu olayın aslı astarını nasıl öğrenebiliriz ?

Saygılar.

Kazasız belasız sürüşler.
Tekeriniz düz bassın.

Yanlışım varsa düzeltin, oraya o kadar hızlı girilir mi be birader? En az 30 olmalıydı hız.

Geçmiş olsun temennilerimle.

https://youtu.be/0KI-F86zatk

Cevaplar burda

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:01 ----------

Birde bunu izleyin arkadaşlar, ayrı bir kaza videosu. Yukardaki ile alakasız, paylaşmak istedim.

https://youtu.be/hIWG344WS-U

https://youtu.be/0KI-F86zatk

Cevaplar burda

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:01 ----------

Birde bunu izleyin arkadaşlar, ayrı bir kaza videosu. Yukardaki ile alakasız, paylaşmak istedim.

https://youtu.be/hIWG344WS-U

teşekkür ederim ben çok aramıştım ama bulamadım.
video sahibinede ayrıca sorucam ama defalarca izlememe rağmen kapalı bir bariyer göremiyorum bir türlü ne kadar hızıda yavaşlatsam bariyer açık görünüyor siz görebiliyormusunuz?
Ayrıca OGS gişesinde bariyerin ne işi var Allah aşkına ogs nin amacı nedir diye kimse sorgulamıyormu ?

Ogs gecislerinde bariyer uygulaması kesinlikle bu gibi yollarda olmamalı. Ogs nin geçiş ve akicilik mantigina uygun değil. Fakat motorun 110 120 km lerle gişelerden geçmesi çok büyük hata. Bu gibi videoların İnternete yüklenmesi ve paylaşılması çok faydalı, izleyip tekrar tekrar düşünmemizi sağlıyor.

Videoyu yavaşlattım , yerde uzunlamasına gölge var bariyerin , yanlışım yoksa durdura durdura oynattığımda bariyeride gördüm

MkNB6k.jpg
[/url][/IMG]

burada kırmızı ok ile gösterdim açık ve önünde herhangi bir bariyer daha gözükmüyor .
Gerçi video sahibi kendisi belirtmiş bariyere vurdum diye ama çok enteresan.

Gösterdiğiniz yerden bir iki saniye sonra zaten. O değil.

32. saniyeden sonra videonun hızını en yavaşa getirin, net görürsünüz.

Çok az daha ileri alırsanız gişe çıkşında bulunan bariyerin kazaya sebebiyet verdiğini görebilirsiniz.

Çok az daha ileri alırsanız gişe çıkşında bulunan bariyerin kazaya sebebiyet verdiğini görebilirsiniz.

[url]http://i.hizliresim.com/pEyMqm.png[/url]

çok ama çok teşekkür ederim ciddi ciddi göz dokturuna gitmeyi düşündüm. Fakat sorun pcden kaynaklı sanırım bütün saniye hatta saliseleri denedim ama görememiştim. Dediğim gibi pc den kaynaklanıyor işyerindeki pc de bu kadar oluyor :)
Konuyu saptırmamak adına bir ekleme yapmak istiyorum ilk defa OGS gişesinde bariyer görüyorum kesinlikle çok anlamsız çok manasız birşey. Tabiki o hız ile oradan geçmek tamam haksızlık fakat böyle durumda bana kalırsa bütün yasal yollar mercek altına alınmalı resmen ölüme sebebiyettir bu .

Evde otururken tepene meteor düşer, deprem olur, bombalanır, duvar çöker vs..
Kısaca olasılığı %0.0001 altı olan ihtimaller kazadır bana göre.

Adam 60 km/h ile araçların arasından slalom yapıyor biri kapı açıyor yada aynaya çarpıyor sonrada KAZA yaptım diyor.
Bu kaza değildir.
Olayın olması için gereken her şeyi kendi elinle bir araya getiriyorsun sonrada KAZA diyorsun..
Bu olayda KAZA değildir.

Olay yaşamak istemiyorsun ama süratin 120, gişelere gelmişsin, gaz halen açık, Görüş mesafen kısalmış, dikkat sürate odaklanmış..
olay gerçekleşiyor adı KAZA... :)
Burada gereken tüm şartları elinle temin etmişsin ve sonucunu da yaşamışsın.
Herşey bir farkındalık ile gerçekleşmiş. Motor kendi kendine gaz verip 120 ye çıkmadığına göre..
Kısaca ZAR atmışsın hep yek gelmiş..

Tecrübe edinmiş arkadaş.

Evde otururken tepene meteor düşer, deprem olur, bombalanır, duvar çöker vs..
Kısaca olasılığı %0.0001 altı olan ihtimaller kazadır bana göre.

Adam 60 km/h ile araçların arasından slalom yapıyor biri kapı açıyor yada aynaya çarpıyor sonrada KAZA yaptım diyor.
Bu kaza değildir.
Olayın olması için gereken her şeyi kendi elinle bir araya getiriyorsun sonrada KAZA diyorsun..
Bu olayda KAZA değildir.

Olay yaşamak istemiyorsun ama süratin 120, gişelere gelmişsin, gaz halen açık, Görüş mesafen kısalmış, dikkat sürate odaklanmış..
olay gerçekleşiyor adı KAZA... :)
Burada gereken tüm şartları elinle temin etmişsin ve sonucunu da yaşamışsın.
Herşey bir farkındalık ile gerçekleşmiş. Motor kendi kendine gaz verip 120 ye çıkmadığına göre..
Kısaca ZAR atmışsın hep yek gelmiş..

Tecrübe edinmiş arkadaş.

Otomatik geçiş sisteminin mantığını açıklar mısın?
Bir de doğal afetin ne olduğu hakkında bilgin var mı?

Motosikleti
Honda VFR 800x Crossrunner
Ben aynı fikirde değilim malesef. Şöyle ki, biz neden aracımızla (motosiklet veya otomobil) gişelerde 30'un altında bir hızla geçiyoruz? Korkuyoruz diye mi veya geçerken fotoğraf mı çektiriyoruz? Aman bulanık çıkmasın. Aşağıdaki uyarı tabelaları sırayla boşuna koyulmamış:

OEYOJP.jpg

zn8qQ9.jpg

Farzedelim ki gişe fotoselinde arıza var, bu sebepten ücret için barikatlı geçiş yaptılar. Veya olur ya barikat kaldıracı arıza yaptı barikatı düşürdü. Hadi biraz daha şizofrene bağlayalım, gişeden gişeye biri geçiyor olacak. Bunlar arttırılabilir.

120km/h ile giderken barikatı farketmemen normal. Üstüne burada ışıklı tabelanın kapalı olduğunu da farketmezsin.

G36XbV.jpg

Plakasız geçeceksin kaçak geçeceksin vs. bari onu da adabıyla yap da yavaşla. Benim bakış açıma göre doğru olan budur. Herkesin fikrine saygı duyarım tabi. ::sm_smile

Olayı yaşayan arkadaşa geçmiş olsun, umarım kalıcı bir sakatlık yaşamamıştır. Bu da can acıtan türde bir tecrübe...

çok ama çok teşekkür ederim ciddi ciddi göz dokturuna gitmeyi düşündüm. Fakat sorun pcden kaynaklı sanırım bütün saniye hatta saliseleri denedim ama görememiştim. Dediğim gibi pc den kaynaklanıyor işyerindeki pc de bu kadar oluyor :)
Konuyu saptırmamak adına bir ekleme yapmak istiyorum ilk defa OGS gişesinde bariyer görüyorum kesinlikle çok anlamsız çok manasız birşey. Tabiki o hız ile oradan geçmek tamam haksızlık fakat böyle durumda bana kalırsa bütün yasal yollar mercek altına alınmalı resmen ölüme sebebiyettir bu .

Rica ederim. :)Videonun normal akışında görmek gerçekten zor. Ne olduğu anlaşılmıyor. Biraz uğraşılırsa bariyeri görmek mümkün ve dediğiniz gibi pc ile de alakalı olabilir.

hiç olmaması gereken bir kapalı bariyere vurmuş, çok talihsiz bir olay, boynuna gelmiş sanırım

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar