Bu sabah erken saatlerde arabamla bir sokaktan caddeye çıkmak üzere iken döneceğim tarafta bekleyen 2 sokak köpeği saldırı hazırlığı yaptı ve arabanın tekerine doğru yanaştı. Araba kullanırken köpekler saldırdığında onları ezmeyecek şekilde sağa sola çok az direksiyon kırar, hızımı da artırır oradan uzaklaşırım. Forumdaki bu başlığı önceden okuduğumdan, kafamda bir şimşek çaktı, tepkilerini ölçmek istedim ve hemen durdum. Arabam çalışır vaziyette, farlarım yanıyordu Durunca onlar da durdu. Beklemeye başladım. Bana yakın olan arabanın önünde caddeye bakarak diğer arabaları takibe başladı. Bir dakika sonra ikisi de oturdu. Bu kez ben saldırıp saldırmayacaklarını görmek ve bana yakın köpeği ezmemek için çok az ve yavaşça geri geri gittim ve caddeden sağa dönmek üzere ileri hareket ettim. Her ikisi yine saldırı pozisyonuna geçti. Hızım yavaş olduğu için hemen durdum. Onlar da durdular. Bir kaç dakika bu şekilde geçti. Benim her ileri hareketimde onlar da bana yöneldiler. Arabanın farlarını söndürdüm. Geri vitese alıp, geri geri yavaşça oradan uzaklaştım. Peşimden gelmediler. Kendimi belgesel yapan bilim adamı gibi göstermiş olmayayım, tespit ettiğim noktalar şunlar:
1) Köpek kendinden kaçanı kovalıyor. Onu alt etmek için de kovaladığı varlığın koşma organına (araba, motor için tekerleklere) saldırıyor.
2) Durursanız bir şey yapmıyor.
3) İleri hareket ederseniz yeniden saldırabiliyor.
4) Köpek, ondan kaçtığını düşündüren yada diğer köpeklerin kovaladığını gördüğü her cismi kovalıyor.
Peki, motosikletli iken ne yapmalıyız?
1) Mümkünse durmalı ve köpeklerin uzaklaşmasını beklemeliyiz.
2) Yolumuzun ilerisinde bize saldırmadan önce görürsek ve beklemek için vaktimiz yoksa, mümkünse yolumuzu değiştirmeli, mümkün değilse aradan veya onlardan mümkün oldukça uzakta hızlıca yanlarından geçmek için kendimizi hazırlamalıyız. Bu seçenekte
"nereye bakarsan oraya sürersin" altın kuralını unutmayıp, köpeğe değil, kaçacağımız noktaya odaklanmaya özen göstermeliyiz.
3) Her zaman kafamızda bir köpek planı bulundurmalı, rastladığımızda da panik yapmak yerine ne yapacağını bilecek olmanın rahatlığını yaşamalıyız.
4) Kendimizden uzaklaştırmak için debriyaj manetini çekip, (maalesef bu seçenek otomatik vitesli motosikletler için geçerli değil) bir kaç kez gaz vererek motor ve egzozdan çıkan sesle onların kızgınlığını bastırabililir miyiz, onu bilmiyorum. Denenmemiş bir önderidir ve henüz hipotez aşamasındadır.