Replika egzozlar motora zarar verir mi?

Merhabalar mt07'm için m4 replika taktırmayı düşünüyorum bunun motora bir zararı olur mu headerssiz olarak sadece tüp?

kanka egzozu kestirme. orjinal egzoz 3 küsür lira civarı. piyasada ikinci el full sistem egzozlar var, biraz para biriktir onlardan al. çünkü egzoz yüzünden motorun bağlanırsa, tekrar kestirip orjinalini kaynattırmak zorunda kalırsın.

kanka egzozu kestirme. orjinal egzoz 3 küsür lira civarı. piyasada ikinci el full sistem egzozlar var, biraz para biriktir onlardan al. çünkü egzoz yüzünden motorun bağlanırsa, tekrar kestirip orjinalini kaynattırmak zorunda kalırsın.

Doğru diyosun o açıdan bakmamıştım olaya.
Şuanlık kaçıyoruz da yarın öbür gün amcalara paketlenirsek orjinali tak dicek naneyi yemeyelim.

Doğru diyosun o açıdan bakmamıştım olaya.
Şuanlık kaçıyoruz da yarın öbür gün amcalara paketlenirsek orjinali tak dicek naneyi yemeyelim.

benim akrapovicin susturucusu takılı değil fakat yanımda taşıyorum. geçen sakaryada polis üzerime atlayıp durdurdu, bu ne lan dedi. susturucuyu takıp akrapovicin belgelerini gösterdim. bağlıyordu az daha. o ses ile devam etmene izin vermezler.

benim akrapovicin susturucusu takılı değil fakat yanımda taşıyorum. geçen sakaryada polis üzerime atlayıp durdurdu, bu ne lan dedi. susturucuyu takıp akrapovicin belgelerini gösterdim. bağlıyordu az daha. o ses ile devam etmene izin vermezler.

Hocam ben plakayı felanda katlıyorum zaten.
Kafadan bi çevirmeye girsem naneyi yedim zaten o allahın emri.
Ben bu m4'ü taktırsam yarın öbür gün diyelim ki çevirmeye girdim bağladılar, geri takamazmıyım orjinal headers'a?

Hocam ben plakayı felanda katlıyorum zaten.
Kafadan bi çevirmeye girsem naneyi yedim zaten o allahın emri.
Ben bu m4'ü taktırsam yarın öbür gün diyelim ki çevirmeye girdim bağladılar, geri takamazmıyım orjinal headers'a?

ben plakayı bile takmadım 5bin km oldu, yepyeni duruyor hala çantamda. tak bile demiyor. ama şu yeni yasalardan sonra ne olur ne biter bilemiyorum. o yüzden mühürlü ve hologramlı 10x16 plaka siparişi verdim. çünkü trafik dışında plaka basanlara çok büyük cezalar geliyor artık. adamlar işi bırakmadan bastırayım dedim.
egzozdan ses alabilmen için katalitik konvertörün önünden kesiyor egzozu. ara boru ile tüpü takıyor. yani tekrar takman için tekrar kestirip konvertörü yerine kaynattırman lazım. uzun ve zahmetli iş. bir yaparsın iki yaparsın zaten egzozda kesecek yer kalmaz.

ben plakayı bile takmadım 5bin km oldu, yepyeni duruyor hala çantamda. tak bile demiyor. ama şu yeni yasalardan sonra ne olur ne biter bilemiyorum. o yüzden mühürlü ve hologramlı 10x16 plaka siparişi verdim. çünkü trafik dışında plaka basanlara çok büyük cezalar geliyor artık. adamlar işi bırakmadan bastırayım dedim.
egzozdan ses alabilmen için katalitik konvertörün önünden kesiyor egzozu. ara boru ile tüpü takıyor. yani tekrar takman için tekrar kestirip konvertörü yerine kaynattırman lazım. uzun ve zahmetli iş. bir yaparsın iki yaparsın zaten egzozda kesecek yer kalmaz.

Anladım.
Peki bu m4'e ayrıca headers ayarlayamaz mıyım bi şekilde?

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Niye yatak sarsın? Eksoz yağlamayı mı kesecek?
uzun uzun yazmayacağım, hesap kitap olmadan üretilmiş çakma egzoz motor içerisinde hararete (atık gaz, yeteri kadar hızlı dışarı atılamadığından) sebep olur, hararet önce yatak sardırır, yatak saran motorun kol çıkarması olasıdır.

Sonuç çakma egzoz, yatak sardırabülü, kol çıkarabülü.

uzun uzun yazmayacağım, hesap kitap olmadan üretilmiş çakma egzoz motor içerisinde hararete (atık gaz, yeteri kadar hızlı dışarı atılamadığından) sebep olur, hararet önce yatak sardırır, yatak saran motorun kol çıkarması olasıdır.

Sonuç çakma egzoz, yatak sardırabülü, kol çıkarabülü.

Herhangi bir replica egzoz gazları fabrika çıkışı egzozdan daha iyi tahliye edecektir. Egzozdan atılan gazın hızının yavaşlaması yalnızca geri basıncı arttıracaktır. en kötü senaryoda motosiklet performanstan düşer ama hararet, yatak sarma.... Gerçek hayatta çok çok uzak ihtimaller.

Konuya dönecek olursak hiç bir zararı olmaz. Yararı da olmaz, ses çıkar öyle

Katalizör iptal olacağı için yakıt tüketimi %15 30 artar.Alt devirde düşük tork kaybı olur.Dynoda hissedilir tam olarak...

istanbulda isinin ehli ustalar var katalizörün ordan kestirip orjinal headers kullanayım derseniz iki kısmına da flanş yaptırın kendiniz bile söker takarsınız miss gibi olur. Susturucu olarakta tiger alın 400-500 e dolu var etrafta.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Eksos boru olmaktan çıkalı çok oldu. Amele eksozlar motora optimize olmadığı için büyük ihtimalle performans düşer, yakıt sarfiyatı artar, hararet artar.

Superduke'a özel üretilen ful titanyum Akrapovic eksos ($2500) taktığınızda bile performans düşüyor, ta ki motosiklete KTM'in o eksos'a özel ECU yazılımı yüklenene kadar.

On sene önceye göre çok değişti herşey.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar