Biz bu sorunu çözdük
Arkadaşlar,
Ben ve arkadaşım 2005 yılı Şubat ayında 2 adet GV250 aldık. Bu bahsettiğiniz gaz yememe sorunu daha ilk günden kendini belli ettirdi. Biz ilk önceleri rodajın tamamlanmamış olmasına yorduk. Ama daha sonra problemin kendi kendine düzelmediğini görünce Ankara'nın meşhur ustalarından Yaşar Usta'ya götürdük. Derdimizi ne kadar anlattık ise de Yaşar Usta problemi bir türlü kabul etmedi ve bize suç buldu. Arkadaşım ve ben bir yıl boyuna motorlarımızı bu aksak halleri ile kullandık. 2006 yılı sezon başında artık bu sorun bizim için çekilmez oldu ve ne pahasına olursa olsun garanti kapsamındaki motorlarımızın bu sorununun çözümü için İstanbul'u aradık. Biz motorları Metro Motordan almıştık. Ancak aradığımızda Türkiye Hyosung Global Motor şemsiyesine girmişti. Aradık ve dedikki bu sorunu ya çözeceksiniz, yada biz elimizden geleni yapacağız. Ne yaparız? Mahkemeye veririz, sanayii bakanlığına başvurur lisansınızı iptal ettiririz, olmadı bu sorunu uyesi olduğumuz bütün motor sitelerinde duyururuz önümüze gelene anlatırız. Global motordaki satış sonrası sorumlusu kişi durumumuzla çok ilgilendi. Bizden motor şase numaralarımızı istedi ve konuyu araştıracağını belirtti. Yarım saat sonra bu şahıstan bir telefon geldi. Güney Kore şasi numaralarımızı incelemiş ve bu seride kullanılan CDI (beyin) ların hatalı olduğunu yenilerinin hemen göderileceğini belirtmiş. CDI larımız iki hafta içinde Ankara'ya geldi. Yarım saat içinde takıldı. Hemen hava alanı yolunda bir deneme yaptım. O gün bu gündür ikimizin motorunda da bir daha hiç gaz yememe sorunu olmadı.
Gelinen bu noktada arkadaşım ve ben hala aynı motorları kullanıyoruz. 2. yıl bitti 3. yıla girdik. benim motorumun kilometresi yaklaşık 10.000 de. Şunu söyleyebilirimki, bu yaşadığımız sıkıntı dışında motorlarımızdan son derece memnunuz. Bugün yine alacak olsan yine aynı motoru tercih ederdim.
Şayet sizin GV250'nizde de aynı sorunlar varsa gidin ve hakkınızı arayın. Eminim sonuç alacaksınız. Biz öyle yaptık.
Herkese keyifli sürüşler.