- Konu Yazar
Sevgili abilerim ablalarım kardeşlerim. 2 buçuk ay önce bir arkadaşımın abisinin düğününe gittim. Arkadaşım beni kendi arkadaşlarıylada tanıştırdı ve aynı yemek masasına oturttu. Neyse sohbet muhabbet yemeği yedik.Sonra sigara içelim dedik düğün salonunun arkasına gittik. Birde ne göreyim Yamaha yzf r125. Orda arkadaşımın arkadaşının motoru olduğunu öğrendim. Sonra neymiş len bu falan derken konu konuyu açtı motosiklet hakkında konuşmaya başladım ne kadara satarsın 0'ı ne kadar vs. Sonra gezdirsene beni bi dedim. Bindim arkasına biraz gezdirdi. Çok mutlu oldum ve o an dedim kendi kendime:Bende böyle bir motosiklet alacağım.O günden itibaren sabahlara kadar sapık gibi bilgisayar başında araştırma yapıyorum youtube'dan motovlogları izliyorum.Bir çok yayıncının yayınlarını izledim. İşin içine biraz girince yzf r125'in eksilerini gördüm. max:hızının 130 gibi birşey olması mesela. Bir çok kişiyle konuştum 250 cc bir ss model önerdiler. 125'ten sıkılırsın gitmez vs diyenler oldu.Bu süreç içerisinde devamlı olarak araştırmalarıma devam ediyorum vs. Bendede şöyle bir düşünce oluştu. 125 cc ikinci el 3000 tl civarında bir motosiklet alayım. onda düşeyim kalkayım öğreneyim sonra bi r25 çekerim keyfime bakarım diye düşünüyordum. Bu arada ailem bana bu konuda destek çıkmıyor. Bütün maddi masrafları bana ait olucak motosiklet ile alakalı şeylerin. Bende bu yüzden kararımı değiştirdim ve dedimki 0 bir 250 cc motosiklet alayım. rosso lastiklerini takayım koruma takozlarını takayım. o şekilde öğreneyim. Bu koruma takozları takılıyken düşersem falan bi masraf çıkarmı sizce faydası olurmu? Ayrıca arkadaşımın cbr 250 motoru vardı. Onuda kullandım zor gelmedi açıkçası. Bu arada kask olarak agv k5 düşünüyorum. bot olarak Dainese TR-Course Eldiven Eldiven Dainese Full Metal D1 Pantolona daha bakmadım Yazlık file mont olarakta Dainese Hawker D-Dry. Bunların haricinde trafik tecrübem var yaklaşık 5000 km kadar. Otomobil kullandım. Lakin hayatımda hiç motosiklet kullanmadım. sadece arkadaşımın cbr 250'sini 3 km kadar kullandım. Bu konuda tecrübeli insanların beni aydınlatacağını düşünüyorum. İyi forumlar diliyorum. Cevaplarınız içinde ayrıca teşekkür ediyorum.