Ben de öğrenciyim merak ediyorum şu aylık 1500 2000 lira yetiremeyen öğrencileri. Tamam istanbul olabilir büyük şehir olabilir ama benim evim ailem istanbulda şahsi aylık harcadığım 200 yoktur bile.
Sizin kaynağınız nedir sorması ayıp varsa bi yolu biz de yapalım. 8 arkadaşım var hepside kyk kredisi dışında para görmüyor onun da zaten 200 TL si kykya gidiyor. 1500-2000 tl yetiremiyosanız gerçekten ilginçmiş. Demekki bizde var bi sıkıntı.
Merhaba arkadaşlar aranıza Ispartadan yeni katılıyorum.. Uzun zamandır motor almayı düşünüyordum ne alsam diye bir çok model geçti kafamdan Virago535 Mct250 Supershadow250 falan derken en son Kawasaki VN800'de kaldım.. Bir tane parlement mavisi vn800 buldum ve gönlüm ona gitti, 19.500TL fiyatı var, ben onu pazarlıkla 17000TL'ye kadar düşürüp bankadan kredi çekip krediyle almayı düşünüyorum.
Lakin şöyle bir durum var öğrenciyim.. Ailem ev kiramdan hariç 650TL gibi bir para gönderiyor 430TL civarıda KYK bağlanacak bu yıl. Bugün işde buldum okuldan sonra gidebileceğim aylık aşağı yukarı 500TL cebime koyabileceğim bir iş. Her ay ortalama cebimde 1500-1600 TL gibi bir para olacak. 17000TL krediyi 48 ay vade ile çekip her ay 500 500 ödemeyi düşünüyorum. Sizce ne kadar mantıklı olur ? 4 yıl böyle bir yükün altına yatılır mı ? Kaza falan olmadığı sürecek bana çok masraf açar mı VN800 sizce ? Yazında Bodrumda Marmariste barda çalışıp güzel paralar kazanıp kısa sürede borcumu kapatmayı düşünüyorum..
Herkesin hepinizin fikrine açığım![]()
Merhaba arkadaşlar aranıza Ispartadan yeni katılıyorum.. Uzun zamandır motor almayı düşünüyordum ne alsam diye bir çok model geçti kafamdan Virago535 Mct250 Supershadow250 falan derken en son Kawasaki VN800'de kaldım.. Bir tane parlement mavisi vn800 buldum ve gönlüm ona gitti, 19.500TL fiyatı var, ben onu pazarlıkla 17000TL'ye kadar düşürüp bankadan kredi çekip krediyle almayı düşünüyorum.
Lakin şöyle bir durum var öğrenciyim.. Ailem ev kiramdan hariç 650TL gibi bir para gönderiyor 430TL civarıda KYK bağlanacak bu yıl. Bugün işde buldum okuldan sonra gidebileceğim aylık aşağı yukarı 500TL cebime koyabileceğim bir iş. Her ay ortalama cebimde 1500-1600 TL gibi bir para olacak. 17000TL krediyi 48 ay vade ile çekip her ay 500 500 ödemeyi düşünüyorum. Sizce ne kadar mantıklı olur ? 4 yıl böyle bir yükün altına yatılır mı ? Kaza falan olmadığı sürecek bana çok masraf açar mı VN800 sizce ? Yazında Bodrumda Marmariste barda çalışıp güzel paralar kazanıp kısa sürede borcumu kapatmayı düşünüyorum..
Herkesin hepinizin fikrine açığım![]()
Kesinlikle öyleBu yük motor aşkı için taşınır ama, "kaza olmazsa yeter param" gibi bir düşünceyle yapma bunu. Şansa bırakma işini, bir kere kaza yaptığında tüm planların alt üst olur.
Kardeşim hevesini kırmak istemem ama 17 bin tl krediyi öğrenci adama vermezler . Ben 24 yaşındayım , çalışmayı severim hiç iş hayatıma ara vermedim şuan 4 yıl açıktan okuyorum üniversiteyi . Aile geçindirmediğim için paramla istediğimi yapıyorum kendi aracımı alıyorum satıyorum değişiyorum üstüne motor alıyorum kısmetse motoru tekrar değişicem felan fıstık ama bunları yapabilmemin bir yolu var oda tabiki banka sayesinde. Öncelikle çalışıp kenara attığın para kesinlikle birikmiyor bunu öğrendim sonra krediye başladım. 400tl olan kredi kartı limitimi 1000tl yapamazken kredi kartı limitim 14 15 binlira oldu . Son 4 yıldır bir tane günü geçmiş kart yada kredi borcum yoktur asgari bile değil dönem borcu yatırırım hep gel gelelim kbb puanı yani bankalardan kredi çekerken bakılan kredi notu puanım 1650 1700 arası . Max 1900dür zaten. Kredi çekmek için öncelikle 6 ay düzenli sigortanın yatmış olması lazım ve 1 yıldır aynı işte çalışıyor olman lazım . Aylık bordro ile gösterebildiğin belgeleyebildiğin evrakların olması lazım ki gelir düzeyine göre max alabilceğin kredi gözüksün . Annem babam ayda 1000 veriyor abim 3 bin veriyor felan geçerli olmuyor malesef :/ Gel gelelim 17 bin krediyi aldın geri ödemesi 24 25i bulacak . 17 milyar elinde net paran oldumu sigorta ruhsat vs 1500 yer hele ekipman yoksa dahada gider alıcağın 13 14 milyarlık motor olur . ekipman var sayalım 15 milyarlk motora 25 milyar geri ödemeye değer mi bence değmez . Ben geçtiğimiz ağustos ayından beri 3 araba değiştirdim üstüne motoru aldım 1.5 sene oluyor toplam şimdiki aklım olsa yaparmıydım hayır 1200 küsür kredi taksidi ödüyorum kredinin birinin bitmesine 1.5 sene var diğerine 2 sene var . Borç harc olmasa bir kafa dinlerdim çalışmayıp![]()
Benim ilgimi çeken şey ele geçen paranın ne şekilde harcandığı oldu.
Yani hem konuyu açan arkadaşın harcama planlaması, hem de akıl verenlerin ki çok enteresan.
Ben üniversitede okurken bugünün parasıyla ayda 300-500 lira arası kitap giderim vardı.
Ben değil bir çok öğrencinin durumu aynıydı.
Yememizden içmemizden kısıp hem bölümümüzle ilgili kitapları almaya çalışır, hem de dergi aboneliklerimizi kaybetmemeye çalışırdık.
Bir de yeni çıkan romanları da takip etmeye çalışırdık ki genellikle paramız yetmez birbirimizle kitap değişirdik.
Üstüne sinema, tiyatro, binealler gibi kültürel faaliyetleri de ekledin mi çoğu zaman kurufasulye- makarnaya kaşık sallamak zorunda kaldığımız bir ekonomi yönetimine sahiptik.
Siz üniversite okumayı ne zannediyorsunuz anlamış değilim.
Ondan sonra iş bulamıyoruz!
Lise bitiren ortalama vatandaştan bir gram fazlan yoksa niye bi dünya para verip çalıştırsınlar ki seni?
Sadece derslere girip çıkıp, kendine bir şey katmadan sınavlarda geçer not alarak mezun olan insanın iş ve özel hayatında başarılı olma şansı yoktur.
Lise bitirmiş bir adam gerizekalı değildir.
İsterse günde sadece 1 saatini ayırarak bütün derslerden geçer not alıp üniversite bitirebilir.
Ama bu sizi kaliteli eleman yapmaz.
Bugünler bir daha geri gelmeyecek.
Bir üniversite okuyor, meslek kazanmaya çalışıyorsanız o alanda en iyi donanıma sahip olmayı amaç edinmeniz gerek.
Bu arada motora da binin tabi.
Bu günlerin geri gelmemesi olayı motor içinde mevcut.
Kariyer yapacam diye gençliğini yiyen, 30-40 yaşından sonra içinde ukte kalmış motosiklete başlayan bir çok kardeşimiz var.
Hayatı ıskalamadan ama kendini geliştirmek zorunluluğunun ve ihtiyacının farkında olarak geçirmelisiniz bu evreyi.
Yoksa çok pişman olursunuz.