50 TL'ye motosiklet alarmı alıp kendin montajlayabilirsin daha sonra bir tanede yine 50 TL'ye standart bir alarmlı disk kilidi alıp onuda bağla ve en son 50 TL'ye sağlam olmasada sağlam gibi görünen bir zincir alıp motosikleti biyere bağla, motosikletin gidon kilidinide kullan tabiki. Maliyet 150TL ve çok aşamalı :/ bunlarn 4'ünü aynı anda kullandığın taktirde kendi motosikletini anahtarınla bile çalamazsın
arkadaşım daha öncede defalarca yazdım yine yazayım,,
senin o uyduruk zincir kilit ve alarmını hırsız gördüğü anda sadece kıçıyla güler emin ol ve açmak hırsızın en çok 1 dakikasını alır
çünkü hırsız disk kilide ve zincire 10 metreden baktığında bile ne olduğunu anlıyor,adamın uzmanlık dalı o anlamak zorunda zaten,hırsızlar salak değil neyin ne olduğunu herkesten iyi biliyolar disk kilidi ve zincir üzerine master yapıyorlar meslek icabı
bende daha önce alarmlı 70 tl ye aldıgım ucuz disk kilidi vardı,alarmı kafasına göre kendi kendine ötüyordu,gidip abus 8077 aldım ve eski ucuz disk kilidini youtubede izlediğim gibi açabilirmiyim acaba diyerek denedim,,, sonuç ben 3 saniyede açtım hırsız benim kadarda uğraşmaz,ucuz zinciri kesmek veya açmakta aynı zamanı alıyor,, bunlara hırsız bıyık altından pis pis güler ve motorunu alır gider bide not yazar sana kolay oldu diye
kendinizi kandırmanın alemi yok,en kaliteli hiç bir kilit motorunuzdan pahalı değildir,
gerçek koruma için abus 8077 disk kilidi + granit zincir en az 12-14 mm ,(yada grade 100 ,14 mm) zincir,,bunları tak ve sağlam biyere zincirle sonra osura osura kafan rahat uyu,,motosiklet alarmına gerek yok abus disk kilidindeki alarm o işi fazlasıyla görüyor zaten,,,,, gerisi hikaye
ÖNEMLİ NOT = gece motoru kesinlikle sağlam biyere zincirlemek gerekli, çünkü şerefsizler egzozu patlak kamyonet veya minibüsle yanaşıp motoru komple kaldırıp araca koyarak çalıyorlar,bu arada egzozu patlak araçlarına ara gazı verip motosikletin alarm sesinin duyulmasını bastırıyorlar ve emellerine ulaşıyolar,,bu yöntemi çok kullanıyolar