Başımdan Geçen Bir Olayı Anlatacağım Gelin Sohbet Edelim

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Merhaba arkadaşlar geçen konumda belirtmiştim artık kıbrısta bir motorcu kardeşinizim, olay yaklaşık 1 sene önce İstanbul'da Balmumcu- Zincirlikuyu arasında yaşanmıştı. Yorum yapın sohbet edelim;

+Arkamda kız arkadaşımla okul çıkışı Beşiktaş'tan Levent'e gidiyorduk, hiç bir sorun yok apaçilik yapmam hız merakım yok yol da boştu trafik yoktu. İstanbul'da olanlar bilir Atv binasının önünde bir alt yol var oraya indim sağ şeritten normal bir hızla ilerlerken bir kaç santim yanımızdan iki şeridi tam ortalamış tahmini 120km/h ile giden eski model 'yeşil plakalı' bir Mercedes geçti.
Şahsen bu tip insanların yaptığı bu ve benzeri hareketleri ben hakaret olarak gören birisiyim, ne benim canım o arabadakinden ne de onun canı benimkinden değersiz. Alt yoldan çıktık Zincirlikuyu Metrobüs'ün olduğu bölgede trafik vardı az ileride durdu gittim camı yarım açıktı yanaştım ve agresif bir dil kullanmadan "Neden sıfır geçiyorsun birader yaptığın ayıp" dedim, arabadaki arkadaş esmer birisiydi iki saniye durakladı ve sert bir ses tonuyla arapça bir şeyler söyleyip "yallah yallah" diyip camını kapatıp önündeki bir kaç metrelik boşluğa ilerledi.
Araç konsolosluk arabasıydı ve başımı belaya sokmamak için sakin kalmaya çalıştım ama sinirlenmiştim, tekrar aracın yanına gidip az önce söylediğimi ingilizce söylemek istedim fakat tam aracın yanına geldiğim sırada önüme kırdı, amacı hem yanına gelmemi engellemekti hem motoru düşürmek. O motorun üstünde tek değildim ve olaya sırf benim yüzümden karışmış olan arkamdaki o kızı görmezden gelince gözüm döndü, arabayı yumruklayarak "aşşa in lan şerefsiz" diye bağırdım ama adam Türkçe bilmiyordu keşke İngilizce bağırsaydım "get out lan" diye :p
Bir o tarafına geçmeye çalıştım bir bu tarafına ama herif aracı dansöz gibi bir oraya bir buraya kırıyordu, diğer arabalara çarpma pahasına. Trafikten yararlanıp tam yanına girebildim yine cama vurarak bir şeyler söyledim o sırada herif telaşla birisini arıyordu. Arabadan inmeyecekti ve ben de konsolosluk arabasının camını indiremeyecektim, onu aşağılayıcı bir şeyler söyleyip uzamak istedim, ben sol şeritteyim o orta şeritte, tam onun aracını geçtiğim sırada arabasını sol şeride kırdı üstümüze sürmeye başladı, trafiğin durduğu yerde durmak zorunda kaldım eğer çarparsa diye savrulmayacak bir pozisyonda bekledim plakaya bir 5cm kala durdurdu aracı. İnip "bu sefer biptim belanı" dercesine şoför koltuğuna yöneldim ama artık 5 dakika civarı süren bu aksiyonu gören etraftaki araçlar da bizimle arada mesafe bıraktığı için herif sağ şeritteki boşluğa dönüp gitti, ben de kovalamadım yoluma gittim arkamdaki kızın artık perişan olması sebebiyle.

Arada bir aklıma gelir keşke kaskı elime alıp camına indirseydim derim. Kameramın da şarjı yoktu ve o olaydan sonra düzenli şarj ederim kameramı. Aklıma takılan şu eğer o adamla fiziksel temasa geçseydim adamın torpidoda tabancası varmıydı çıkarıp vururmuydu, çünkü bir çok kişi seni vurup konsolosluğuna gitse tutuklayamıyorlar dedi. Genç yaşımda iyi tecrübeler edindiğim olaylardandır.

Forumdaki konuların sürekli tekrar etmesinden muzdarip birisi olarak değişik bir konu açmak istedim siz de konuşun az sohbet olsun :)

Kanka ben sana özet olarak şunu söyleyeyim.

Konsolosluk görevlisi , yargı bağışıklığına(bağımsızlığına) kendi işi ile ilgili olan hususlarda sahiptir. Yani kendi kusurundan dolayı yaptığı eylemler kendisini bağlar ve cazai işlem uygulanır. Yani sana çarpsaydı eşşek gibi gidip cezasını Türk kanunlarına göre çekecekti. Bazı arkadaşlar karıştırmış. Yok kendi ülkesinin kanunlarına tabidir filan. O dedikleri büyükelçi personelleri içindir. Konsolosluk'un Büyükelçi gibi geniş yetkileri yoktur.

Kısacası kameran olsaydı adam cezasını çekerdi. Nasip canını sıkma :)

Bazı arkadaşlar karıştırmadı."Konsolosluk sınırları dışında bulundukları ülkenin kanunlarına tabidir" cümlesi bu cümlede Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına tabi olduğu manasına geliyor.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bazı arkadaşlar karıştırmadı."Konsolosluk sınırları dışında bulundukları ülkenin kanunlarına tabidir" cümlesi bu cümlede Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına tabi olduğu manasına geliyor.

Sizi kastettiğimi nerden çıkardınız ? Büyükelçilik ile konsolosluğu karıştıran bir çok insan var. :)

Bu başlıkta benden başka kimse personelin tabi olduğu kanuna değinmemiş de, "bazı arkadaşlar karıştırmış deyince" doğal olarak benim yazdığımdan bahsedildiğini düşünüp açıklama yapayım dedim. Neyse benim yazdığımı yanlış okuyan biri olursa, şimdiden açıklaması hazır olmuş olur böylece. :)

Bizi de sıfır geçiyorlar arkalarından sövüyorum devam ediyorum yoluma. Bu sıfır geçme olayı en çok geniş açılı virajlarda oluyor 4 tekerle çizgi takibi yapamıyorlar. Yapacak bişey yok. Memlekette herkes polat alemdar.

25 yıldır ve 300.000 km üstü sürüşte "itle dalaşacağıma çalıyı dolaşmayı" seçtim, bir yerim eksilmedi ...

yazılan cevaplar arasında favorim ;)

artık ülke olarak çok gergin durumdayız. olası büyük çatışmalar, kavgalar bile ufacık bir kıvılcıma bakıyor. Lüzümu yok çok gerekmedikçe mevzu yapmanın.. Orta şeker devam..

Arkanda kız arkadaşında varken konuyu uzatmayacaktın. Gerek yok bu tür çıkışlara.
O adamı eğitmek senin görevin değil. Senin ham kendi hayatını hem de artçının hayatını tehlikeye atmaktan kaçınma sorumluluğun var.
Sana, motora bişey olmamışsa polemiğe girme derim ben nacizane.

Arkada artciniz varken, hem de bi bayan varken bence yaptiginiz dogru degil hocam.
Trafikte bu tip magandalar her zaman oluyor. Size bisi olmadiysa uzatmayin gecin gidin bu tip durumlarda bence.
Bu durum korkaklik degil. İtiyle kopuguyla ugrasmayin bos yere.

bazen kısa kesmesini bilmek gerek. sigarayı izmaritine kadar içenlerden olmamak gerek. haklıda olsak haklıyız deyip mokunu çıkarmamak gerek. bazen alttan almasınıda bilmek gerek.

Aksiyon alma anlamında tek yol 155 kalanı hesaplanamaz tehlikler zinciri. Herşey olabilir. Sürüş halinde biz motor kullananlar olarak zaten savunmasiz haldeyiz,bizi çok rahat yerle bir edebilirler. Durduktan sonrası tam bir muamma silah çeker atesler veya sen vurursun adamı öldürürsun veya sakat bırakırsın, özetle hersey karşılıkli iki tarafında büyük zararlar alacağı şekilde gelişebilir. Ben bu gibi durumlarda hep telkinde bulunuyorum kendime. Motor kullanmak zor iş sadece fizik değil zihinsel ruhsal olarakda zor iş. Ruhu bu gibi durumlarda dizginleyen kişi her zaman kazanır. Peki ben önlem olarak ne yapıyorum? Eger durum kavgaya kadar gelicekse yani başka yol kalmadıysa yanımda çok saglam biber gazi var. Aklıma koruma yöntemi olarak o geldi her zaman taşıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar