Haftasonu garip maceralar silsilesi yaşadım.
O kadar yolu gittim.Servisteki vatandaş tek kalmış bi o motor bi bu motor bi çırağı ile ilgileniyor.Bu durum sinirimi bozmadı da değil kaç gün öncesinden haber vermişim.Nerdeyse oradan çıkmam akşamı buldu.
O kadar yol gittim motorda tık yok.Tam servise varıcam ses başladı yeniden.
Sonra usta ile motora bindik 15 dk dolaştık motorda tık yok.
Yalnız tık olmamasına rağmen 260 lira hesap ödedim evlat acısı gibi koydu.
Cumartesi dönüşte pazar günü ve bugün motordan o ses bi daha hiç gelmedi.Yapılanlar ise standart bakım + zincir dişli seti değiştirdim.
Hava filtresi değişti yağ sübap ayarı(sübaplar çok sıkıymış sanırım sesin sebebide oydu)
Benim bildiğim sübaplar kullandıkça açılır tekrar sıkmak gerekir ustanın dediği tam tersi sübaplar sıkışır arada bi ayarlamak gerekir dedi.
Yalama olan vida yerini yaptırdık yaptırmasına pazar sabahı birde ne göreyim yerde 1 2 damla yağ bugün yarın alt tarafa adam gibi su tutup yıkayıp tekrar bakacağım umarım zincirdeki yağdır.
Yok değilse o tornacıya ağzıma geleni saydırıcam.
@remzidemir41 hocam bu tarz bi ses değil elimde hatta ses kaydı var ama çok uzun 20 dk lık o kayıtın ses olan kısmını kesebilirsem programla buraya yüklemeyi düşünüyorum.Bu sesi servisteki ustaya da dinlettim onun ustasına da dinlettim.
Dedikleri motor rulmanlarından kaynaklı olabilir.Ama o sesi bizim bizzat duymamız lazım.(Hani bilmediğim için söylüyorum bu rulmanlar yarın öbürgün dağılıp komple bloğa pistonlara gömleğe zarar verir bu konu hakkında pek bilgim yok )
Adam bindi etti arkasında ben oturdum yok yani ötmüyor sesi çıkmıyor

r: hani sevineyimmi üzüleyimmi bilemedim.
Debriyaj balatamın ve ön teker rulmanının iyi durumda olduğunu boşuna değiştirmemem gerektiğini söyledi.
Buji ve ön fren balatasının bi sonraki bakımda değişmesi gerektiğini bi dahaki bakıma kadar gideceğini söyledi.
O yüzden bunları değiştirmedim bunlarıda değiştirsek hesap kafadan 150 tl daha artıcaktı.
Bu sene baya masraflı oldu.
Umarım sorunsuz devam edebilirim artık.
Yoksa hero hunk,thriller falan kafamda :mrgreen: (yada cbf 150 5300 civarında fiyatıyla bunlardan daha iyidir diye düşünüyorum)