Ekipman Seçimi Hakkında

Kazaları ve yaşananları gördükten sonra ekipmansız motosiklet kullanmak istemiyorum. Ancak henüz ekipmanlarımı alamadım. Forumlarda, youtube da sürüsüyle araştırma yaptım. Beynim alev aldı! Her kafadan ayrı bir ses çıkıyor. Yok o alınır mı, şu kask alınmaz, bu mont şöyle güzel böyle kötü...

Çevremde bu konuda bana yardımcı olabilecek bir bilen kişi yok, benimde aklıma belli bir zamandan beri takip ettiğim forum geldi.

Kask-Mont-Eldiven-Pantolon/Dizlik almam gerekiyor öğrendiğim kadarıyla. Biraz zorlarsam 2.500-3.000 TL civarına çıkabileceğimi düşünüyorum.

Bildiğim, öğrendiğim her şey çorba oldu şu aşamada. Lütfen bu bütçe ile düzgün bir ekipman çekmeme yardımcı olurmusunuz?

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:56 ----------

Fikri olan yok mu?

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:37 ----------

Arkadaşlar cidden bir el atsanız hiç fena olmaz -,-

Çevremde bu konuda bana yardımcı olabilecek bir bilen kişi yok, benimde aklıma belli bir zamandan beri takip ettiğim forum geldi.

Çok doğru yere geldin. Aradığın tüm bilgi forum üyelerinde var. Ve tüm bilgilerini de defalarca kez daha önce paylaştılar. Yukarıda arama düğmesi var. Oradan arama yapabilirsin.

CE onaylı olması şart kıyafet korumalarının.Ben Venom marka takım aldım.125lik bir motor için gayet yeterli diye yorumlar aldım.90km yi geçmesem bile mont pantolon böbrek ve sırt koruması,eldiven kask...bunlar olmadan kontak açmıyorum.Ayakkabı da istiyorum tek eksiğim o kaldı.Ama fiyatlar çok uçuk :/

Selam arkadaşlar bende kendi kafama göre aşağıdaki gibi bi kombin yaptım. Bu ekipmanlar yeterli midir? Tecrübeli arkadaşlar olumlu yada olumsuz eksik gördüklerini bildirirse sevinirim.

LS2 FF320 Bang Güneş Vizörlü Kask (Titanium) + Pinlock - 365.00 TL

Scoyco MX49 Yazlık Korumalı Eldiven (Siyah) - 135.00 TL
Scoyco MC17 Kışlık Motosiklet Eldiveni - 125.00 TL

Tech90 City Kevlar® Jean Pantolon - 249.00 TL

Prohel Stunt Kışlık Motosiklet Montu (Kırmızı-Siyah) - 300.00 TL
Prohel 3002 Volt Motosiklet Montu (Siyah-Gri) 4 mevsim - 220.00 TL

Prohel Standart Balaklava - 10.00 TL

Motobot Sahara Yazlık Motosiklet Botu - 219.00 TL
Motobot Shortblack Kışlık Kısa Motosiklet Botu - 249.00 TL

Prohel Vista Yağmurluk Alt-Üst Takım - 150.00 TL

Thermoform Termal İçlik Takım - 54.90 TL

kendi ekipmanlarımı yazayım belki faydası dokunur. fiyat/performans oranlarının yüksek olduğunu düşünüyorum, yalnız şuan epey zam gelmiş.

Yazlık mont: Bering aero gri renk.
Kışlık mont:prohell Columbial
Pantolon: 4riders toscana
Eldiven yazlık:Bering Zaius
Bot: Forma adventure
Botu daha kibar bir model almanı öneririm. koruma ve kalite bakımından müthiş ancak günlük hayatta mümkün değil kullanamıyorsun. zaten enduro botuymus ben supersport kullanıyorum. bunun dışında ekipmanlardan çok memnunum.

Kask nitro vertice kullanıyorum. Nitro Aikido veya Mt Revenge almanı tavsiye ederim.

Kazaları ve yaşananları gördükten sonra ekipmansız motosiklet kullanmak istemiyorum. Ancak henüz ekipmanlarımı alamadım. Forumlarda, youtube da sürüsüyle araştırma yaptım. Beynim alev aldı! Her kafadan ayrı bir ses çıkıyor. Yok o alınır mı, şu kask alınmaz, bu mont şöyle güzel böyle kötü...

Kask-Mont-Eldiven-Pantolon/Dizlik almam gerekiyor öğrendiğim kadarıyla. Biraz zorlarsam 2.500-3.000 TL civarına çıkabileceğimi düşünüyorum.

Bildiğim, öğrendiğim her şey çorba oldu şu aşamada. Lütfen bu bütçe ile düzgün bir ekipman çekmeme yardımcı olurmusunuz?

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:56 ----------

Fikri olan yok mu?

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:37 ----------

Arkadaşlar cidden bir el atsanız hiç fena olmaz -,-

İstanbuldasınız madem, mutlaka Hasanpaşa/Kadıköy'deki Motosuperstore 'a uğrayın. Sizin için en uygun ekipmanı canla başla belirleyip güzel esnaflık yaparak sağlayabilecek tek yerdir. Forumda herkes kendi beğendiğini yazacaktır. Buradan yardım istemeyin. Ben size gideceğiniz doğru adresi verdim. Sanırım piyasada daha düzgün bir mağaza bulamazsınız. Ben yıllardır, özellikle aradığım bir marka model ürün yok ise her şeyi buradan alırım. Yolu bu mağazaya düşmüş her arkadaş benimle aynı düşüncede olacaktır.

İstanbuldasınız madem, mutlaka Hasanpaşa/Kadıköy'deki Motosuperstore 'a uğrayın. Sizin için en uygun ekipmanı canla başla belirleyip güzel esnaflık yaparak sağlayabilecek tek yerdir. Forumda herkes kendi beğendiğini yazacaktır. Buradan yardım istemeyin. Ben size gideceğiniz doğru adresi verdim. Sanırım piyasada daha düzgün bir mağaza bulamazsınız. Ben yıllardır, özellikle aradığım bir marka model ürün yok ise her şeyi buradan alırım. Yolu bu mağazaya düşmüş her arkadaş benimle aynı düşüncede olacaktır.

Sanırım öyle yapacağım. Ancak malzeme kalite vb. hakkında bilgim olmadığı için esnafın bana kötü mal satmasından çekiniyorum :)

Sanırım öyle yapacağım. Ancak malzeme kalite vb. hakkında bilgim olmadığı için esnafın bana kötü mal satmasından çekiniyorum :)

Merak etme öyle esnaf değiller. Öyle olsalar bile ekipmanı almazsın, bana şunları şunları önerdiler ne düşünüyorsunuz diye konu açabilirsin. Açmadan da bu ekipmanlarla ilgili açılmış konuları incelersin.

Dahası o mağazada Rev'it, Shoei, X-Lite, Richa, TCX gibi sık tercih edilen iyi markalar var. Dandik mal pek yok zaten.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar