- Konu Yazar
benim tek endişem skutırların bende yarattığı bel ağrısı..belki motor seçimleriyle alakalıydı belki vücut yapımla alakalıydı bilemiyordu..pcx..aktivalar küçük lastikli skutırlarda 100 km üstü kullanımlarda kronik bel ağrılarım oldu ..emara bile girdiğim oldu...ve çukurlardaki tak tuk sesler de beni motordan soğuttu...yan viteslinin tölore ettiği hissetmediğin veya farkına varmadığın zemin ve yol şartlarına skutırda sürüşün göbeğinde oluyosun..çukurdan veya tümsekten geçerken geçiş esnsı saniyelik ayağa kalkarsın şok darbeyi belinden koruma babında bir refleks oluşmaya başlıyor..Zürih de yaşıyor olsaydım bal kaymak yollar da böyle bişey olmazdı belkide amortisör bile gerçek bir şok darbe yemezdiama İstanbul da herşeye hazır ol...şehir içinde harika seçim olur...şehirler arasıda otoban dışında yerel yollara girmemek lazım...
geçen ay Boğaziçine doğru giderken emniyet şeridinde önümdeki xcityci abimiz yavaşlayınca saniyelik bir boşluk oluştu önümüz kesildi..usta dedim bel ağrısı varmı dedim...bende BMW var dedi normalde ama bende oluyor bazen uzun kullanmamaya gayret ediyorum dedi...bu bel konusu kişiye özel de olabilir...yol şartlarına bağlı olabilir...vs vs...
Çok güzel yazmışsınız. Bel ağrısı motosikletten motosiklete göre değişir. Oturuş pozisyonu olarak en rahat motosikletler touring, Şehir endurosu ve commuter. Bazı nakedler de oldukça iyi oturuş pozisyonuna sahip. Scooterın avantajı. Ş.içi vites derdi yok, zincir yağlama derdi yok, yağmur çamurda ıslandım kirlendim derdi yok, rüzgardan dondum derdi yok, çanta taktım motorun tipi kaydı derdi yok, elde kaskla dolaşıyorum bişi satın alsam elimde kalıyor derdi yok vs vs. Çok fazla bozuk yola girildiğinde malesef bel ağrısı yaratabiliyor. Benim nmaxta da yaşadığım oldu. Ama pcx bu konuda daha kötü diyen bi abimiz var.
Özetle bence ş.içi için hem artçılı hem normal sürüşlerde scooter benim için en mantıklı seçim olacaktır diye düşünüyorum. Tabi bajaj da iyi ama zincir yağlama, rüzgar yeme, soğuk, titreşim vs sebeplerden ötürü Xcity daha ağır basıyor.