bu amerikaya gidenlerin ünlem işaretiyle problemleri oluyor :queen:
Hoşgeldin.![]()
Bu arada ülkemizin gözünü seveyim ya. Videolarına baktım da, yok polis var, yok bunlar çakal arkadan gelirler vs. diye korkarak dolaşmak çok kötü aga.
Bizim burada ki polisin samimiyeti bile farklı.
Bu hep gördüğümüz Amerikada ki polislerin sertliğinden mi kaynaklanıyor ? Vururlar mururlar ulan uğraşmayalım diye mi ? Yoksa cezalar çok mu caydırıcı ?
Bu arada abone ol'a çöktüm. Yürür burası. İlerde hatırlatırım. :cherry:
Tam olarak neyi kastettiginizi anlamadim ama unlem isaretini bende cok fazla kullanirim. Onceki mesajlarimdami cok kullandim onumu kastettiniz anlamadim ama dediginiz gibi Amerikaya tasindiktan sonra bulasti o huyda bana. Burda cunku cok fazla kullaniliyor banada bulasti yani
---------- Mesajlar birleştirildi - 04:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:17 ----------
Oncelikle guzel yorumun icin cok tesekkurlerBunun bi kac sebebi var birinci olarak Turkiyede trafik ve normal polisler var Amerika gibi degil yani Amerikada sadece polis var kendi iclerinde ayrilmislar ama ornegin hiz yaparken alakasiz bi bolumden polis gorse bile durdurup ceza yazabiliyor. Benim kisisel olarak cekinmemin iki sebebi var birincisi cezalar malum ogrenciyim maddi acidan bi zorluktayiz hep
Ikinciside sigortama etki edicek olmasi egerki ben hizdan dolayi bir ceza alirsam sigorta sirketine gore degisir ama yaklasik olarak 3 yil sistemde kaliyor ve sigorta fiyatlari cok fazla artiyor. Bu arada vurma konusuna filan gelirsek bana gore oyle bisey cok nadir olur. Suana kadar en az 10 kere cevrilmisimdir ama sadece 1 kere ceza aldim. Karsidaki insane saygi duyarsaniz onlarda size saygi duyacaktir yani bi cok insan icin boyle tabiki kotu polislerde var ama ben sauna kadar hic sorun yasamadim.
oraya gitsem kullanacağım tek makina
http://carswithmuscles.com/wp-content/uploads/2015/10/1970Challenger_6.jpg
Amerikadaki her Türk gibi polisle trafikte yeterli sayıda ilişkim oldu. Bir kere bile kabalık veya saygısızlık yasamadim. Kesinlikle üzere çıkma, güç gösterisi vs. en ufak bir imasını bile tecrübe etmedim, ki on küsür sendedir buradayım. Hep saygılı davrandılar. Çok ceza verdim, ama haksızlık yaşamadım hiç, ama iyi davranışları çok oldu. Ufak bi kazadan sonra arabayı kontrol ettiler güvenli mi diye, yola çıkmadan önce trafiği durdurdular vs. Bence bizim yerli medyaya oldukça yanlış yansıyor.Bu hep gördüğümüz Amerikada ki polislerin sertliğinden mi kaynaklanıyor ? Vururlar mururlar ulan uğraşmayalım diye mi ? Yoksa cezalar çok mu caydırıcı ?
Tam olarak neyi kastettiginizi anlamadim ama unlem isaretini bende cok fazla kullanirim. Onceki mesajlarimdami cok kullandim onumu kastettiniz anlamadim ama dediginiz gibi Amerikaya tasindiktan sonra bulasti o huyda bana. Burda cunku cok fazla kullaniliyor banada bulasti yani
---------- Mesajlar birleştirildi - 04:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:17 ----------
Oncelikle guzel yorumun icin cok tesekkurlerBunun bi kac sebebi var birinci olarak Turkiyede trafik ve normal polisler var Amerika gibi degil yani Amerikada sadece polis var kendi iclerinde ayrilmislar ama ornegin hiz yaparken alakasiz bi bolumden polis gorse bile durdurup ceza yazabiliyor. Benim kisisel olarak cekinmemin iki sebebi var birincisi cezalar malum ogrenciyim maddi acidan bi zorluktayiz hep
Ikinciside sigortama etki edicek olmasi egerki ben hizdan dolayi bir ceza alirsam sigorta sirketine gore degisir ama yaklasik olarak 3 yil sistemde kaliyor ve sigorta fiyatlari cok fazla artiyor. Bu arada vurma konusuna filan gelirsek bana gore oyle bisey cok nadir olur. Suana kadar en az 10 kere cevrilmisimdir ama sadece 1 kere ceza aldim. Karsidaki insane saygi duyarsaniz onlarda size saygi duyacaktir yani bi cok insan icin boyle tabiki kotu polislerde var ama ben sauna kadar hic sorun yasamadim.
Orada da çok yakar mı acaba ? :silent:
100 km de bizim parayla 35 lira civarı yakması lazım. kendiside olsa olsa 2000 dolardır
Litre bazında 100/20-25 lt yakar gibime geliyor. Amerika'da benzin litre fiyatını öğrenmek lazım.![]()
ona bile zam gelmiş 5000 dolar olmuş :mrgreen: son zamanlarda fazla göç aldığı için herhalde20-25 litre yakar diyorum bende.. haşmet ağabey 4 litresi 2.20 dolar gibi bişey deyip zamlı hali demişti sanki.. kendisinde camaro, pontiac, corvette gibi bişey vardır zaten sormak lazım
Vasat ornekleri $1500-$2000 anca diye tahmin ediyorum... Ama resimdeki gibi ornekler belli ki restore edilmis, calisilmis. Ucuz olmaz.ona bile zam gelmiş 5000 dolar olmuş :mrgreen: son zamanlarda fazla göç aldığı için herhalde20-25 litre yakar diyorum bende.. haşmet ağabey 4 litresi 2.20 dolar gibi bişey deyip zamlı hali demişti sanki.. kendisinde camaro, pontiac, corvette gibi bişey vardır zaten sormak lazım
Konuya look ın nereden where geldi.İstermisiniz ırkçılık falan aman diyim.Artı Amerka Türkiyeden kötü diyenlere bir çift sözüm var.Amerika insanına vatandaşına bakıyor.Hakkını da veriyor.Ele güne muhtaç etmiyooooooooooor.Yeterli mi?
Etmiyor cümlesinde kullandığın "o" lar az kalmış. Videoda Amerika insanına çok güzel baktığının göstergesinden sadece biri var.
Rastgelirsen Amerika'da en az bir sene yasamis herhangi birine sor: Basina ambulans ve itfaye ihtiyaci doguracak bir trafik kazasi gelecek olsa, Turkiye'de mi olmak istersin, Amerika'da mi?
Adana olmasın bu tarif ettiğin yer ?![]()