Bagajı Büyük Scooter Arayışı

PCX'in kendi bagajına sadece tek full face sığıyor.
Arkaya topcase alın bir adet.
Bide takım elbise için kesinlikle şundan alın.

0010174-bagster-boomerang-honda-pcx-125-dz-ortusu.jpeg

Sym Gts Evo 250 ve Sym Joymax 250 kullandım, 1000+ kmlik gezilerde yaptım kesinlikle ikisinide tavsiye ederim . joymaxin sele altı 2 kask rahat alıyordu, hatta yanlarına dizlik falan sıkıştırabiliyordum bu nedenle topcase takma ihtiyacı duymamıştım. joymax evoya göre biraz alçaktık yüksek kasislerden sert geçerseniz orta sehpa sürtebilir. konforu on numaradır. arkamdan uyuklayan bilirim :). temiz ikinci el yada bütceyi zorlayarak sıfır alabilirsiniz.

http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/168521-sym-joyride-200i-evo-honda-pcx-yamaha-xenter-karsilastirmasi.html

İyide nmax in bagajı daha küçük?
Pcxde normal olarak gidona bakar şekilde kaskı koyuyorsunuz içine eldiven vb. Şeyler sığar 15*10*10 cm kadarda boşluk kalıyor.
Nmaxde kaskı ters koyuyorsunuz yani kaskın tepesi motor bloğuna yakın olacak şekilde. İçine eldiven konur falan ama boşluk kalmaz pek.
Sym ya da kymco lar çok daha rahat olur sizin için.

Motosikleti
Honda CL250 /tvs jüpiter 110
Suzuki Burgman 200'un bagajına 20lt damacana sığdığını duymuştum. Gerçekten büyük bir bagajı var. Bildiğim kadarıyla kullanıcıları memnun. Fakat birazcık pahalı. Yamaha nmax da bir bakın derim.
Sizi çok iyi anlıyorum bende öğretmenim ve işe scooterle gidip geliyorum. Haliyle kıyafet konusu biraz sıkıntılı oluyor. Kıyafet dışında motosiklette yoldaki su, çamur üstünüze bulaşabiliyor. Bu sebeple scooter tek seçim oluyor. Ben Kymco Agility 200i kullanıyorum. Sele altına kask girmiyor. Yağmurluk, eldiven,branda, basit bir kaç tamir aleti,kitap ıvır zıvır koyuyorum. Topcaseye mont ve dizliklerimi koyuyorum. Kaskı elime alıp dolabıma koyuyorum. Agiliy 200i ile ilgili tek şikayetim amartisörleri biraz sert.

Nacizane fikrimi belirtiyim.

Xmax 250 sahibi oldum. Bagajı iyiydi lakin şekilsiz oluyor scooterlerin bagajları. Ortasında şişlik oluyor , yamuk yumuk oluyor. Çok aşırı kullanışlı değil.

Onun yerine zorla kendinizi scooter sahibi yapmak yerine örneğin crf 250 seviyorsanız ona 40 küsür litre topcase takmak daha mantıklı.

Topcaseli motosiklette kullandım scooterde , benim görüşüm topcasenin çok daha kullanışlı olduğu yönde.

Yani kısacası bütçeniz dahilinde sevebileceğiniz bir motosiklet alıp büyük bir topcase takmak bence daha kullanışlı olacaktır.

Hem işinizi görür hemde sıkıcı işinize beğenerek sürdüğünüz bir motosikletle gitmek daha hoş olucaktır. Sırf sele altı bagaj için sevmediğiniz bir motosiklet almayın derim.

Topcase arayışı için ufak tavsiyede bulunayım.

Maxem sl45 hem bütçeyi üzmeyen , hem şık hemde kullanışlı bir topcasedir.

nmax veya pcx bu ikisinden başkasına bakmayın,piyasası kuvvetli motorlar satarkende hiç zorlanmazsınız,diğer markalara bence hiç bakmayın,satarken zorlanırsınız,,maxi scooterde ise xmax açıkara lider,,etrafa çevrenize biraz bakın anlarsınız,her yerde bu motorlardan var

pcx,nmax veya abisi xmax

Ben işe XMAX 250 ile gidip geliyorum. Altta korumalı kot, üstte gömlek.
Sıcak havalarda kumaş pantolon giyip, dizlik takıyordum.
Bir ceket, temiz bir gömlek, bir pantolon, bir t-shirt ofisimde duruyor.
Toplantı olacaksa odam müsait hemen üstümü değişiyorum.
Takım elbiseli gitmek istersen de gidilir bence ama işte pantolona dizlik takmak lazım, ceketi güzelce katlayıp bagaja koymak gerekir.
Aslında en güzeli takımları iş yerinde giymek. Bu imkanın varsa korumalarla git, 5 dakikada üzerini değiştir.

Takım elbise ile kullanılabilicek en karizma scooter VESPA dır.
Sizin yapacağınız şey, bir vespa alıp arkasınada topcase ile sorununuzu hem sıfırlayacaksınız hemde karizmanız everest olucak ;)

Takım elbise ile kullanılabilicek en karizma scooter VESPA dır.
Sizin yapacağınız şey, bir vespa alıp arkasınada topcase ile sorununuzu hem sıfırlayacaksınız hemde karizmanız everest olucak ;)

Vespa olunca kızlar teklif ediyormuş doğrumu :silent:

Motosikleti
KTM 790 Adventure
Bagaj konusunda Piaggio Xevo 250 nin eline hiç biri su dökemez. Arka bagaj kapağı dahi mevcut. Ben fotoğrafçılık işi için kullanıyorum. İçine Softbox ayaklıklarını, tripod u, fotograf makinesini, montumu rahatlıkla sığdırıyorum.

sym joymax diyorum daha önce 2 adet kapalı kask bir adet mont ıvır zıvır sığdırmışlıgım var :)

Şöyle 1-2 yaşında, az km'li temiz kullanılmış sym joyride evo bence en mantıklı seçenek olur. Bahsettiğiniz durumda topcase ihtiyacı dahi duymazsınız. Uzun yolada gelir. Hatta bütçeniz sıfırına da yeter ama değer kaybı çok fazla olacağı için bence sıfır almayın.

takım elbise ile işe gitmek durumundaysanız elbise üstüne tulum giymenizi öneririm. Tulumun giymesi 10-15 sn. sürer. Ayrıca sanırım xmax 250 bagajına da sığar, en azından ben öyle umuyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar