Hayırlı olsun kardeş. Güzel motordur xt . Burç ölçülerini hiç bilmiyorum ama en kolay yolu söküp ona göre aramak yahut mauellerine bakabilirsin. Yada yedek parça olarak aratıp o şekilde ölçülerine ulaşabilirsin. Ama dağalmadılarsa kırılmadılarsa falan söker temizliğini yapar yağlar tekrar takabilirsin. Sıkıntı yaratmaz.
Uzun süredir giremiyordum siteye özlemişim xt sayfasını.Edgar allen poe kardeşim hoş geldin bende hala xtciyim ama parasızlıktanGüzel alettir xt ölüsü eskitir yeni nesil çinli crosları.
Ramazanhl Bu arada cevap geç oldu ama kusura bakma. Göstergede sadece yedeğe düşünce ışık yanıyor okadar.
Zafylmz kardeşim valla öyle bi sorunla karşılaşmadım ama debriyaj tasının gevşemiş olmasından tut şanzımana yahut zincire kadar varsayım yapılabilir. Benimde son 1 senedir falan yüksek devirde gaz bırakınca bir tırıltı hırıltı geliyor ön taraftan ama çözemedim daha neresinden kaynaklı. Belki avadanlık kapağının gevşek durmasındandır diyorum ümitle. Yahut zincirdendir diyorum . Birde gidon rulmanlarında sıkıntı yaşayan var mı? Vurma yahut titreşimde artma falan ?
Uzun süredir giremiyordum siteye özlemişim xt sayfasını.Edgar allen poe kardeşim hoş geldin bende hala xtciyim ama parasızlıktanGüzel alettir xt ölüsü eskitir yeni nesil çinli crosları.
Ramazanhl Bu arada cevap geç oldu ama kusura bakma. Göstergede sadece yedeğe düşünce ışık yanıyor okadar.
Zafylmz kardeşim valla öyle bi sorunla karşılaşmadım ama debriyaj tasının gevşemiş olmasından tut şanzımana yahut zincire kadar varsayım yapılabilir. Benimde son 1 senedir falan yüksek devirde gaz bırakınca bir tırıltı hırıltı geliyor ön taraftan ama çözemedim daha neresinden kaynaklı. Belki avadanlık kapağının gevşek durmasındandır diyorum ümitle. Yahut zincirdendir diyorum . Birde gidon rulmanlarında sıkıntı yaşayan var mı? Vurma yahut titreşimde artma falan ?
bugun canım sıkıldı bu konuyu yarısından sonuna kadar okudum bi kaç bilgi edindim sağolun. Senin gösterge hala olmadı mı ? Geçen ay konjektör den yana beyini göstergeyi yaktım beyin akü konjektör değişti 550 tl. göstergeyi söktüm içinde varistörmü variyak mı neydi adı unuttum o zımbırtıyı bulamadım ona eş değer bi parça lehimlettirdim göstergem calısıyor fakat devir ve sinyal benzin ısıkları calısmıyor onlarda beyin değişik diye tekrar ustaya götürmeye üşendim öyle kullanıyorum. sisleri direk aküdenmi cektin sen ? ben far kablosundan ek alarak taktım sendeki ledlerin aynısından vardı kendıne hayrı yoktu hiç aydınlatmıyordu. Yoksa konjektör falan değişince fazla güç üretmiyormu benim alet ? hiç ölçtürmedimde değerleri şimdi aklıma geldi denemek lazım
Ahmanamra.. selamlar..ben gidon rulmanlarımı değiştirtim.. kasıntı ve sarsma vardı.. söküldüğünde dağılmıştı zaten..
---------- Mesajlar birleştirildi - 07:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:24 ----------
Zafymlz. selam kardeşim. Motor devri yüksekse o tıkırtı oluyor.. emme manifoltunda çatlak varsa fazla havadan düzensiz ve devirli çalışıyor makina. Rölanti tutmuyor.
Birde sizlere sorum olacak. Karbüratörşamandıra tahliyesinden. Bir süredir benzin damlatıyor. Akşam bırakıyorum sabaha kadarda damlatıyor..orjinal benzin musluğu bulamadım.vespa musluğu takıcam.. ve eğer yaptıysanız hagi marka model Karbüratör tamir takımı. Bizim Karbüratör lere uyuyor iğnesi memesi falan sanırım hem muslukda hemde Karbüratör de sıkıntı var.
Teşekürler herkese..
Ahmanamra cevap için teşekkür ederim. benim gidon rulmanlarında sıkıntı var. değiştirmek için söktürdüm. Orjinal rulmanları bulamadım, muadilini aramak içinde vakit yoktu geri taktırdım. Kasislerden geçerken ve ani frende vurma yapıyor. dengede problem yok.
Ahmanamra.. selamlar..ben gidon rulmanlarımı değiştirtim.. kasıntı ve sarsma vardı.. söküldüğünde dağılmıştı zaten..
---------- Mesajlar birleştirildi - 07:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:24 ----------
Zafymlz. selam kardeşim. Motor devri yüksekse o tıkırtı oluyor.. emme manifoltunda çatlak varsa fazla havadan düzensiz ve devirli çalışıyor makina. Rölanti tutmuyor.
Birde sizlere sorum olacak. Karbüratörşamandıra tahliyesinden. Bir süredir benzin damlatıyor. Akşam bırakıyorum sabaha kadarda damlatıyor..orjinal benzin musluğu bulamadım.vespa musluğu takıcam.. ve eğer yaptıysanız hagi marka model Karbüratör tamir takımı. Bizim Karbüratör lere uyuyor iğnesi memesi falan sanırım hem muslukda hemde Karbüratör de sıkıntı var.
Teşekürler herkese..
Hocam ybr beynini nasıl uydurdunuz? Soket birebir uyuyor fakat calısmıyor kabloları kesip farklı kombinasonlarla bağlayınca calıstırmayı başarmıştık fakat düzensiz ateşleme yapıyordu. Birde amortisör keçesini değiştiricem nelere dikkat etmeliyim 05468063418 beni eklermisin bazı boş muhabbetlerim var konuyu kirletmiyim önemli bilgileri buraya yazarım
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:57 ----------
Keçeleri değiştirecekseniz iç dış değiştirin toz keçeleriyle birlikte. Değiştirmedende içini iyice temizleyin tüplerin.Keçeleri takarkende narin davranın çok çabuk yıpranabiliyor. Yağda orjinalinde 285 mlg. manuelde öyle yazıyordu. Bilginiz. Olsun. Beyin değiştiren arkadaşlarda volanın üstündeki okuyucuyada bir işlem yapılıyor oda aklınızda olsun. Birde ustanıza motorun elektirik şemasıyla giderseniz hem o uraşmaz hem siz çok beklemezsiniz. .
Ramazan kardeş umarım öyledir ilk fırsatta bende bi söküp bakım yapıcam oraya. Arazide gezemez olsun.
Bu arada arka amortisörü değiştiren var mı benim hepten gitti araziye çıkamaz oldum ya .