Buji zaten bikaç kere çakıyorMengü merhaba
ateşleme zamanını,manifold vakumuna paralel ve 200 devir dakikalık dilimlere bölerek programlanabilen bir avans/rötar donanımı cg tipi veya diger tip motorlarda (iki zamanlı motorlarda dahil) bir getirisi olup olmayacağı konusunda fikrin varmı acaba. ?
Bence bu motorun geliştirilmeye ihtiyaç duyan kısmı ateşleme değil, silindir kapağı, subaplar ve egzantrik sistemiAnlatmak istediğim tam olarak ;Kelebek açıklığına,motorun girdiği yük yüzdesine ve anlık devir sayısıns göre önceden programlanabilen bir ateşleme zamanlaması eğrisi.
Bunca mekanik ve temel tasarım değerlerinde değişiklik yapılan bu motorlarda ateşleme eğrisinde değişikliğe gerek olmaması biraz sıra dışı geldi bana doğrusu.
Böyle bir donanımı deneme şansın olsa zaman ayırıp ilgilenirmisin acabaç
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:07 ----------
Örnek olarak bazı bajaj modellerinde (Independent spark control through ECU )gibi ateşleme eğrisini optimize eden yöntemlerle verim artışı sağlanmış.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:26 ----------
Hatta TVS,Bajaj ın ateşeleme için patentlemek istediği bir yöntemi engellemek için bayağı uğraş veriyor.
DTSI diye kısaltmışlar.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:34 ----------
http://www.livemint.com/Home-Page/6E9AVWMlM58BvSonrCLrvJ/TVS-says-Bajaj-Auto-tech-not-patentable.html
Dün Adana'dan o bahsettiğiniz cg yarış motorlarından birini almaya gittim. Ama benim aldığım motor komple değişmiş. Mz motoru takmışlar. Çocuk 170 görmüş 4. Viteste tam basmadan. 210 garanti diyordu.
Ben parçalayacağım.bana motoru lazım custom enduro yapmak için.
Onlar ölüm.... Kampana frenle duramazlar ki...