kymco xciting250i2008-2011 (tek far),2012 model gelmemiştir. 2013 modelleri çift far olarak ayrılır.2014 model yine gelmemiş 2015te 2013 modelin aynısı gelmiştir. 2013lerde sele daha alçaktır çok az farkla. kymco xciting yakıt olarak (şuanki benzin fiyatları ile) 17.19 kuruş gibi bir yakıtı vardır. yani 20 tl ile 120km rahat yapabilir. şehiriçi dur kalk. motorun kronik sorunları sırasıyla ve genelde, ön maşadan kasislerde ses gelmesi ki bu da aslında sorun değildir. statör üstünden terleme yapması , bu da sıvı conta ile 10tl ye halledilir. konjektör bozması bu da extra elektrik bağlantılarını yanlış ve abartı kullanmaktan ve benim kanaatimce konjektörün konumundan dolayı iyi soğumamasından kaynaklı. kışın aküsü çabuk deşarj olur bunun için yine benim tercihim amperi yüksek (180 marş değerli) italyan ünibat akü kullanmaktır. orjinal aküyü 5 yıl kullananlardan biriyim bu arada. bunlar dışında titreşim sorunu vardır. ilk kalkışlarda yani ilk kavrama noktasında. bunun da çözümü 50tl civarıdır. en az 2 yıl götürür. (varyatör debriyaj balatalarını değiştirmek '' yumuşak balata çaktırmak'' ) ayrıca çok sert kullanırsanız ve arka amortisörlerini en yumuşak konumda kullanırsanız bir süre sonra amortisörler patlayacaktır. bunun çözümü orjinal parça almak ki o da tanesi 250tl civarındadır. motor sınıfının en seri ( ara hızlanmaları ) ve son sürati en iyi motorlardandır. orjinal harici takılan dayco kayış ve drpulley ön varyatör bagaları ile (roller) 155km/s hızları görmüştür. orjinal bir xciting250 8500rpm de devir kesiciye girer ki o da 140 145km/s hızlara takabul eder. stabil tork hızı (yani keyif çıkarta çıkarta uzun yolda 100-120km/s çok iyidir. hiç durmadan 400-500km yol yapın dinlenip tekrar yapın motor tık demez. kymconun parçaları motor parçaları grenaj parçaları vb yine aynı sınıftaki sym-yamaha-aprilia vb gibi motor markalarından çok daha uygundur fakat özellikle kymco xciting modeli grenaj sağlamlığı bakımından hepsine taş çıkarır bu bir gerçek (3 tane xciting eskitmiş biri olarak bunu söylemek hakkım) ....
öte yandan tuttuğunu öpen servislerden kaçındığınız sürece kymco yedek parçaları hep var ve olmayan parçalarda en hızlı şekilde temin ediliyor servisler tarafından. belki bu konuda yamaha daha sıkıntılı ki bazı kullanıcılar diyor ki distribütör bu motoru satıyorsa bütün parçalarını elinde bulunduracak.. yok öyle birşey. kaç bin adet parça var bunu biliyormusunuz ?
genel bakım parçaları buji hava filtresi gibi gibi basit parçalar hep vardı hepte olacak. şuanki filtre fiyatı 20tl. buji 9tl. motor yağı kapasitesi 900gr yani bir motul scooter 10 40 alsanız 34-36tl yağ masrafı. 180ml şanzuman yağı oranı ki ben her yağ değişimi şanzuman yağınıda değiştirin derim. 1 litre şanzuman yağı 20-30tl. 5 6 değişim için yeterli. gel gelelim sizin bu motordan beklentilerinize. rahat motor istiyorsanız burgman silwerwing tarzı max scooterlara bakacaksınız. ama yakıtı bakımı masrafı az olsun ve beni yazın istanbuldan antalyaya 2 3 molada götürsün kışında işten eve evden işe rahat gideyim. montumu kaskımı bagajına koyar temiz temiz ve ekonomik işime bakarım aynı zamanda görüntüsüyle de ilgi odağı olurum derseniz kesinlikle xciting yeterlidir. ama benim param çok marka takıntılıyım derseniz ve satış sonrası da 1 2 yıl içinde bir motor parası kadar da bakım parası veririm derseniz buyrun yamaha bayilerinde xmax sizi bekliyor
xmaxciler beni yer valla

ama hesap ortada.
şimdi mi ne kullanıyorum... tabiki kymco ama xciting değil. 2011 model downtown300. neden m i? benim sağım solum belli olmaz uzun yolu severim e zaten motorlarımın bakımını %90 kendim yaparım. bir de xcitingden daha atik daha kıvrak ve sele altı bagajı daha geniş ki 2 kask alır kendileri. uzun lafın kısası. ben motoruma bakarım bakımlarını aksatmam kullanma klavuzunda yazan bakım km lerini kaçırmam ve ekonomik aynı zamanda güçlü motor istiyorum derseniz... xciting candır. 15bin tl verip 140km/s yapacağına 8 9 bin tl verip 140km/s yap ve ekonomi yap derim ben.
reklam gibi olacak fakat kymco motorları hakkında extra bilgi sahibi olmak isterseniz elimden gelen yardımı yaparım. mesaj atmanız yeterlidir.
[email protected]
kymco xciting400 ü bilmiyorum ama şu downtown350 abs gelse de keyfimize keyif katsak yaz kış
herkese sevgi ve saygılarımla.