Arkadaşım 8 bin kredi ile motor aldı.
6 ay bindi
Ödeyemedi, motoru sattı.
Aldığı parayla krediyi bile kapatamadı, üstelik faiz ödemek zorunda kaldı.
Kısaca zevkin veresiyesi olmaz.
Zevk değil ihtiyaç diyorsan 2. el CBF 150 ile borçsuz dertsiz başla.
Motorunda senin ve rehinsiz olsun.
AH azizim ahh bu millet adam olduğunu benim gözüm görmez veya bu milletin başına ciddi bir felaket gelir ,uzun süren ekonomik buhran gelir belki öyle adam olurlar lar,
Tüketim toplumu olduk tüketim ,
Hazırcı üretmeden tüketim,
Ev kredisini düşür ev fiyatları balon olark şişsin....Az çok dünya ekonomisini bilirim bu mallık bir bizde var , Kazanmadığı parayı harcama...
Buna büyük büyük şirketleride dahil küçük şirketlerde bireylerde öz sermaye olmadan hazırcı kazanç..
Kredi ile mal alacak isen ez az %75 öz sermaye olmalı hadi bizim melketde %50 olsun,
Şimdi çalıştığın yerde iki ay deneme süren var o dolmadan işine son derlerse ne olacak.?
Cevabı var mı yok?
Birde bunları diyen uni mezunu teoride bir şeyler ögrenmiş olması lazım... Hay ben o universite'yi hay ben o universitenin 4 işlem öğretemden öğrencileri mezun eden hocalarını ,
Gerçi o hocalarda 4 işlem biliyormu muhakeme kurabiliyor mu o da ayrı konu ,
CANDAŞ olacaksın CANDAŞ
Kapatacaksın azizim böyle üniveristeleri zaten mantar biter gibi üniverite açıldı kalite desen liseden(kıyas kendi dönenmim) hallice
100 X aldın , Acil durumda kaça satarsın(kredini ödemeyediğin temerüt düştügün durumda) 80 X o da en iyi ..
100 X kredi çektin geri ödemen 120 X olur,
Gidip bu sorduğun soruyu "aklı başında mantıklı"" ekonomi ile ilgili bir Prof. sorsan sana diyeceği cevap 6 Bin TL olmadan kredi çekme der.
Hadi bende sana 4 Bin TL öz sermayen olmadan 12 Tl lik motor alacak krediyi çekme derim
4 Senin + 8 Kredi...