Sayın Mithat Hocam;
Bu kadar süre ayrı kaldığınıza göre kesik ve epey sayıda dikiş v.s. olduğunu düşünüyorum. Büyük geçmiş olsun. Bence UMA (sakın yanlış anlaşılmasın, onlara akıl verecek kadar aklım yok, sadece müşteri beklentisi olarak yazıyorum) bu kadar kronikleşmiş problemin ardından bir yazılı açıklama yaparak "..... sebeplerden biz bu makinaların stop ettiğini tespit ettik, .... önlemlerini aldık ve servisleri bu konuda bilgilendirdik. Bundan sonra bu sıkıntı ile karşılaşıldığında nokta atışı .... yöntemi ile çözülecektir" şeklinde bir yöntem izlerse hiç kimse bu soruyu bir kez daha sormaz ve konu sonucu belli olarak kapanır. Ancak farikada yapılan işlemin detayının ne olduğu dahi açık değil. Bir kaç arkadaş daha bahsetmiş, sorunun çok büyük oranla iklimsel koşullara istinaden değiştiği sanki yüksek ihtimal. Bu da yazılım sorunu gibi duruyor...
Sayın Ali Hocam;
Sizin yazdığınız yorum ve bilgilendirme notlarında hep o zarifliği ve naifliği gördüm, söyleyeyim de içimde kalmasın

Saygılarımı sunuyorum.
Daha önce Hyosung GV250 marka model motorum vardı ve o makinada da en büyük eksik olan konu koruma demiri idi. Çok güzel bir koruma demiri tasarlayıp paslanmaz çelikten imal ettirmiştim. (Benim atölyemde boru kesim büküm kaynak v.s. operasyonları maalesef yok ancak bu konularda çalıştığım ve bildiğim kardeş firmalarım var.) Üzerine de uzman ellerden polisaj yaptırmıştım, büyük bir problemi kendi imkanlarımla çözmüştüm. Ancak o sıralarda alternatif bir koruma demiri v.s. mevcut değildi, zorunluluktan tasarlayıp yaptırmıştım.
Orta sehpa konusunundaki problemi/eksiği de okudum. Şöyle bir plan çizelim bence. UMA bana sabit orta sehpayı göndersin (talep ettim), en azından arayüz ölçülerini v.s. onun üzerinden tersine mühendislik ile modelleyelim hep birlikte, sonrasında özgün olması açısından birlikte kendi tasarımımızı yapalım, 1-2 adet prototip ürettirelim ve test edelim. Sonrasında tamam dersek kaç adetlik talep olursa talebe istinaden 2. parti üretimimizi yaparız. Ancak bu konudaki çekincem şu; daha önceki yorumlardan hatırladığım fiyat mertebesi beklentisi 50-60 TL civarı. Hali hazırda bu işi 110-120 TL mertebesine yapan var ve problem fiyat yüksek bulunmuş. Birlikte iş adımlarını madde madde yazacak olursak (tasarım v.s. adımlarının onaylandığını düşünüyorum):
1. Boru ham madde temin (15 TL)
2. Kesim ve büküm (40 TL)
3. Kaynak (15 TL)
4. Boya (20 TL)
5. Yay (5 TL)
6. Montaj -
Ancak bu yazdıklarım tamamen tahmin ve çok kabaca fiyatlar, adede göre çok değişebilir. Montaj olmadan topladığımızda dahi 95 TL ediyor. Bu iş ancak fabrikasyon ve çok adetli olursa 50-60 TL mertebesine inebilir benim tahminim. Bu sebepten servislerin istediği 110-120 TL montaj dahil fiyatlar çok da abartı gelmedi bana. Ancak tabi ki 110-120 TL ye bu işlem yapılmadı. Yapılan sanırım küçük bir modifikasyon. Çok basit bir şekilde başka bir modelindeki alınıp da çok küçük bir modifikasyon ile (10-20 TL lik) halledilebilirse en sağlıklı ve mantıklısı bu olur aslında. Siz nasıl isterseniz o şekilde yol alalım.
Sağlıcakla.
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:10 ----------
Sayın Zengibar,
motoru aldığımdan beri var bu farklılık, şuan 11.000 km deyim, 12 bin bakıma girdiğimde servis ile bu olayı konuşacağım bakalım sonucc ne olur, daha öncce önemsemedim ama şimdi servis ile görüşeceğim , neden eksik olsun ki her şeyiyle tam doğru düzgün olsun motorum....
Hüseyin Bey,
Bunca zamandır neden ihmal ettiniz? Keşke daha önceden servise/UMA'ya bildirseymişiniz... İlk etapta gösterge paneli değişecek, bakalım durum ne olacak, merakla bekliyorum. Bence bozuk yada hatalı bir parça yok, sadece küçük bir montaj hatası var. Umarım öyledir...