Gidip bakacagim icime sinmezse almayacagim zaten. 2015 model ve ciziksiz diye alma niyetindeyim
Merhaba, başlığınızı biraz geç açmışsınız, bu saatte CBR125'i bilip size yanıt verebilen olur mu bilmiyorum. CBR125 dediğiniz CBR125R mi? Sahibinden'de biraz araştırma yaptım, 2015 model için 8000-9500 TL arasında değişiyor. Sıfırı ise 10.800 TL. Bütçeyi zorlama imkanınız varsa sıfır alın derim.
Bütçeniz yoksa, önce satacak kişinin kendine kayıtlı olmadığı halde satışı nasıl yapacağını öğrenin. Babasının adına kayıtlı olabilir. Satışa babasını çağıracak olabilir. Yada noterden satış vekaletnamesi almış olabilir. Noterin karşısında "alacağımı aldım, satıyorum diyecek adam ortada yoksa hiç bulaşmayın.
Nerede oturduğunuzu yada şehir dışına nereye geleceğinizi yazmamışsınız. İlle de bu tip bir motor alacaksanız, tanıdık ustanız da olmadığından, öncelik honda servis hizmeti veren yerlerden (örneğin, mutluhan honda) yada motosiklet aksesuarı ve 2'nci el satan mağazalara bakın derim.
Bunun dışında, ille de sözünü ettiğiniz çiziksiz motosikleti görmek istiyorsanız o ilde motosiklet satış ve servis hizmetini veren bir yer bulun, oradaki yetkili kişilerle görüşüp bir motosiklet getireceğinizi ve muayenesinin yapılmasını rica edin. Kabul ederlerse ustaya 40-50 TL ayırın. Satın alacağınız kişiyi o servisin bulunduğu muhite çağırın, kontrolünüzü yaptırın, tereddüt ettiğiniz şeyleri de kontrol ettirin (şasi no vs). Anlaşırsanız
anahtarları (varsa kilitler dahil) satan kişiden alın, siz gelmeden motoru kimseye teslim etmemesini ustadan rica edin. Satıştan sonra ustanın hakkını verin, selametle evinize gidin. Yine söylüyorum, bütçeyi zorlayın ve sıfır alın