Motosikletliler tehlike yaratıyor. Kural tanımıyorlar

İzmir Birinci Kordon'da, yasak olmasına rağmen yürüyüş ve koşu için yapılan tartan piste ve bisiklet yollarına giren motosikletliler tehlike yaratıyor. Motosikletliler tartan piste zarar da veriyor.

Birinci Kordon'da yürüyüş ve koşu için yapılan tartan pist ile bisikletlilere ait olan bisiklet yolları, yasak olmasına rağmen motosikletliler tarafından da kullanılıyor. Kural tanımayan sürücüler, yaya ve bisikletliler için tehlike yaratıyor hem de tartan piste zarar veriyor. Motosikletle giriş yasağı bulunduğunu belirten uyarı tabelalarına aldırmayan sürücüler, neredeyse günün her saati bu ihlali sürdürüyor. Cumhuriyet Meydanı ile Alsancak Limanı arasındaki tartan pistte bu tür kötü kullanımlar nedeniyle parçalanmalar meydana geliyor. Motosiklet sürücülerine zaman zaman kesilen cezalar da bu olumsuzların önüne geçmeye yetmiyor. Birinci Kordon'da bisiklete binen, çocukları ile birlikte yürüyüşe çıkan İzmirliler, motosikletlerden son derece rahatsız olduklarını her fırsatta dile getirerek, şöyle dedi:

"Hızla giden, arkamızdan gelen ya da karşımıza aniden çıkan motosikletlerin her an çarpacağı korkusu yaşıyoruz. Üstelik bütün bunlar Birinci Kordon'da, yayalar ve bisikletliler için ayrılan bölümde yaşanıyor. Artık bu tür ihlallerin son bulmasını ve denetimlerin artırılmasını istiyoruz."

Kaynak: Milliyet

dlAN7w.jpg

gCVIUh.jpg

vqKn7m.jpg

GghH4H.jpg

qsWu9P.jpg
f3nwtC.jpg

Sizce motosikletler kaldırım vb. alanları park etmek veya kısa süreli geçişler için kullanabilir mi?

Ekli dosyalar

• motosikletler-kural-tanimiyor.jpg
    motosikletler-kural-tanimiyor.jpg
    61.5 KB · Görüntüleme: 27,134
Ilk fotografa bakarsaniz gercekten tehlike yarattigini gorebilirsiniz :)

cg motorlar gene haber olmuş :D

ilk resimdeki adamlar kadına arizona kertenkelesi gibi kitlenmişler

Son düzenleme:
Hoş değil insanlar orada rahatça yürümek istiyor ama buna bile izin verilmiyor. Ve bisikletliler motor gibi değil hızlanıp kaçamıyor otoyolda, onların bu hakkını gasp etmemek lazım.

Sadece orada olsa gene iyi, karşıyaka'dan sasalıya kadar olan bisiklet yolunda, özellikle mavişehir tarafında bu takozlardan bolca görmek mümkün, şikayet etsende birileri gelene kadar geçip gitmiş oluyorlar polisi uzaktan görünce zaten yoldan çıkıyorlar.

Her zaman dediğim gibi, bu ülkede şehirli insan %1 i geçmez, %99 dağdan inme. Kültür, bilinç, görgü sıfır. Ben üniversite mezunu, mühendis vs., doğma büyüme İzmir'li arkadaşlarımı da ayırmıyorum bunu derken. "Arkadaşlar burası bisiklet yolu yan yoldan yürüyelim" derim, "bir şey olmaz herkes yürüyor".

İzmirli ya da İzmir'de yaşayanlara sorsan çok medeniler ama daha metroda merdivenin sol şeridini boş bıraktıklarını görmedim.

Niyetim İzmir'i yermek değil, sadece diğer şehirlerden bir farkı olmadığını anlamalarını sağlamak. Bu bahsettiklerimi İstanbul'da, Bursa'da görünce yerip sanki İzmir Amsterdam gibi konuşmak kolay. Mesele buna uygun davranmakta.

Daha ben yaya geçidinde yavaşlayan yada dönüşte yol veren görmedim, ben yol verince arkamdan kornaya basmayı bilirler ama.

Bu konularda çok doluyum, çok fena yerden geldi başlık. Yüzlerce gözlemim var bu konularda.
O bisiklet yollarında kaç defa, bu şerefsiz kımıl zararlılarından son anda kurtulduk (eşlerimizle gezerken) sayısını unuttum.

Sadece biz şikayet ediyoruz herhalde çünkü Bostanlı tarafında hiç azalmıyor. Aksine artıyor.

O değil de, abazalık ve apaçilik birleşince hakikaten ciddi tehlike oluşturuyor...

Bir de aklıma şu video geldi;

Bu tel jant modifiye yapıpda caddelerde saçma sapan ergenlerin ekzoz bağırtmasına artık iyice ayar olmaya başladım. Ulan önceki gençlik mobilete binermiş adabınca. Bu kelleler kendilerin şekil mi zannediyor ben anlamıyorum kardeşim.

BOOOOPP.... BOOOMPPP (Arabayı sağladıktan sonra (bak solladıktan sonra demiyorum), bi daha gaz açıyor)BOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOPPPpppp...

Hay ekzozuna patates sokam emi!

Daha bir kaç gün önce bir CG ci arkadaş izmirden yayına bağlanıp, biz öyle değiliz aga diyordu.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Daha geçen gün HINCAL ULUÇ'a saldıran arkadaşlar buyurun buradan yakin..

Böyle şerefsizler abaza hayvanlar yüzünden tüm Motosiklet camiasına çamur atılıyor malesef. Ne bunlar motorcu ne de bunların bindikleri cisim motosiklet. Kural tanımazlar kimseye saygı göstermezler kıçını yırtsada gitmeyen aletleri bağırta bağırta sokaklarda gezeler analarına bacılarına küfür ettirirler. Polislerimizde bunları görmez herşeyi tamam olan motorcuyu çevirir vay senin topcase in ruhsata işli değil diye bağlamaya çalışır ceza kesmeye çalışır.

Bence gerçek motorcular örgütlenip bu hayvanlara anlayacağı dilden ders vermemiz lazım .

Tamam bazı motosiklet sürücülerini haklı bulmuyoruz ama neden bu tiplerin yaptıkları bütün motosiklilere mal ediliyor. Ve de niye hep aynı muhabbetler ? Bisiklet yollarına park eden sürücüler, yapılmayan motosiklet park alanları , trafikte motosikletin üzerindekinin bir canı olduğu neden hep suistimal ediliyor ? Hiç ilerleyemiyoruz, yerimizde sayıyoruz...

Sıfatlardan belli oluyor nasıl insan oldukları tartişmasız..

Bir kaç gün önce Hıncal ULUÇ İstanbul'da ki kural tanımaz motosikletçilerle ilgili yazı yazınca neredeyse aforoz edilmişti. Ha İstanbul ha İzmir. Kural tanımayan her araç sürücüsü başkası için tehlike oluşturmaktadır. Trafik kuralları kanla yazılmıştır. Her ölümcül hata kanla imza atmaya bir adım daha yaklaşmak demektir...

Son zamanlarda'ki düşüncem ; Herkes herşeye sahip olmamalı.

Cg candır dedik , cub canandır dedik , piyasaya çin/ucuz motosikletler ve çeşit hakim oldu dedik , sevindik meğerse hakikaten herkes herşeye sahip olmamalı imiş , genetik'mi , kaderi'mi , havası'mı , suyu'mu , gelde çık işin içinden , aynı durum orta ve yüksek cc'ler içinde geçerli tabii.

Ve dahi otomobiller/motorlu motorsuz tüm taşıt ve imkanlar...

Bir yakınıma/doğrudan bendenize dolaylı/ses terörü , huzursuzluk , sonu kötü bitecek herhangi bir senaryo'ya davet çıkaracak ne varsa turp suyu, hale bak ahvale bak.

Evet düşünceme faşistlik hakim olmaya başladı, hümanist olmaya çalışan bendeniz bile.. niye ise aceb...

Hep aynı eşkaller ve motorlar aynı sorunlar ..Kim ne derse desin arkadaş kullanılan motor kişinin yaşam şeklini anlatıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar