Gaz Verince Stop Ediyor

Merhabalar.Motorum Bajaj Discover 125ST.3 Gün önce motoru servise götüreyim zinciri falan yağlatayım dedim.Her şey iyi zinciri falan yağlattıktan sonra usta motora eğilip bişeyler yaptı.O zaman motor rölantide çalışırken daha az ses çıkartmaya başladı.Motoru aldım eve giderken ışıklardan geçiyorum yeşil ışık yandı az gaz verdim motor stop etti.Gittim eve boşa aldım motoru bi deneyeyim dedim rölantide çalışırken gaz verince stop ediyor.Sıkıntı ney sizce?

Rolantiyi yükselt kardesim çok düşürmüştür ayarı o yüzden stop edebilir ustanın eğildiği yere bak vida şeklinde bişe olması lazım onu elinle yada düz tornavida ile çevir sorun çözülürse ustaya içinden tüm duaları oku 😬

Ara gaz verince stop ediyorsa ara gaz verme.

Şaka şaka. Rölantiyi dusurmus olabilir. Arttir. :)

Rolantiyi yükselt kardesim çok düşürmüştür ayarı o yüzden stop edebilir ustanın eğildiği yere bak vida şeklinde bişe olması lazım onu elinle yada düz tornavida ile çevir sorun çözülürse ustaya içinden tüm duaları oku

O vidayı gördüm acaba usta naptı acaba diye baktığımda,yarın sabah bir deneyeyim bakalım sonuç ne olacak

Motosikleti ataklığa al vitesi 1 E geçir o vidayı çevir devir yükselecektir ve teker dönmeye başlayacaktır teker çok az hızlı dönünce bırak vidayı fazla açma yakıt fazla yakarsın azaltırsanda şu anki gibi stop eder :)

Motosikleti ataklığa al vitesi 1 E geçir o vidayı çevir devir yükselecektir ve teker dönmeye başlayacaktır teker çok az hızlı dönünce bırak vidayı fazla açma yakıt fazla yakarsın azaltırsanda şu anki gibi stop eder :)

Eyvallah usta sağolasın yardımların için

Peki skuter motorlarda rolanti ayarı ideal nasıl olmalıdır? Teker hafif dönecek kadar mı mesela? Çünkü benim motorum da dönerken yavaşladığım zaman stop ediyor bazen.

Peki skuter motorlarda rolanti ayarı ideal nasıl olmalıdır? Teker hafif dönecek kadar mı mesela? Çünkü benim motorum da dönerken yavaşladığım zaman stop ediyor bazen.
Biraz yükselt kardesim yine stop ederse az daha ayar cek yinede bi ustaya danışın derim bende Çin cup vardı aynı olayları yasadım ondan söylüyorum yoksa pek anlamam bu işlerden :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
arkadaşlar yardım olütfen sıyırcam :) motor rölantide güzel çalışıyor gaz verince tık karbüratör temizlendi hava filtresini elimle kapatınca haliyle çalışıyor var mı bi yolu bunun

Forumdan Uzaklaştırıldı
sorun bu arkadaşlar çözüm önerisi olan var mıdır ?

Forumdan Uzaklaştırıldı
salak mısınız ?

Forumdan Uzaklaştırıldı
debriyajla alakası yok rölantid eçalışıyor gaz verince stop ediyor

sorun bu arkadaşlar çözüm önerisi olan var mıdır ?

Detay yazmalısınız , eleştiriler haklı (kırılmamak gerek, bazen sert olunuyor) , söz gelimi ;

henüz kalkarkenmi stop yaşanıyor ?,

hangi devirlerde ?,

nasıl başladı ? (yıkama sonrası, düşme, çarpma vs)

benzin durmu,?

benzin istasyonu değişme ?

depo havalandırma sübabı temizmi ? (geçenlerde benzer problem konusu açılmış idi)

benzin filitreniz tıkanmış mı ? en son ne zaman değiştiniz ?

vsvsvsv.

Forumdan Uzaklaştırıldı
karb temizledikten sonra oldu

Forumdan Uzaklaştırıldı
yav karbüratörde de main jet mi idle jet mi tıkalı mı slide mı hatalı bilen biri yazarsa sevinirim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar