MT-07 İçin geçiş motoru. 250 cc.

duke için konusayım ben.

Keyif alırsınız.

Artcı selesinde oturmayacaksanız titreşim gayet az.

Ktm ye titriyor diyen adamlar apache ye biniyor ya ona yanıyorum

Hocam merhabalar ben de hemen hemen sizin gibi düşünüyordum. MT 07 alayım ama önce hem trafiğe hem de motor felsefesine alışayım. Ehliyet eğitimini maltepe akademi sürücü kursunda aldım ve a ehliyet istediğim için eğitimler MT07 ile verildi. Küçük cc ile başlamam gerektiğine ise sonuna kadar inanıyorum yok ben büyük de sürerim 10.000 20.000 tecrübem olmadan dersen de araştır forumu ilk motorum 600r diye bi konu var. Allah rahmet eylesin oradaki arkadaş 600 ss lük ile başlamış ve her ne kadar yapabileceğinin savunsa da kazada hayatını kaybetti. Sollamalarda güvenli olması için 250 cc 125'ten daha canlı o yüzden direk 250 cc konusuna atlayalım. Piyasada TNT hariç ne kadar 250cc varsa hepsinin üstüne atladım ve oturuş pozisyonuna baktım. MT 25 afedersin ama bok gibi tasarımlı motor yapmış naked dediğin az yakışıklı olur içime hiç sinmedi. Üstüne üstlük o kadar bu motoru bekledik mt07 az benzese ha diycem ki gidip hemen bunu alayım iyi lastik takıp bineyim. z250'nin oturuşu öne doğru eğik bayağı kimisinin hoşuna gider ama benim değil. En son İnazuma F ve Duke 250 kaldı. Duke'un oturuş pozisyonuna ve hafifliğine vuruldum yine de İnazuma incelemeden duke almak istemedim. İnazuma F incelerken heybetli görüntüsü rüzgar almayışı çok hoş ama deseler 12-13 bin lira olur, adam 16.000 Tl fiyat çekiyor. Ordaki çalışana duke 250 ve bunun arasında kaldım deyince ben olsam da gidip ktm alırdım boşuna buna bakma deyince son kararımı verdim. Kağıt üstünde duke iyi süspansiyonuyla, iyi lastikleriyle, hafifliğiyle ve abs'si ile bu saydıklarımın hepsine çift vurur tek sayar. Amacım hiçbir markaya yada motora bok atmak değil. Kimse karısına çirkin demez. Her markanın bir motoru çok iyi tutuluyor ve satılıyor. Naked 700 cc alcak olsam mt07, scooter alcak olsam integra, SS alcak olsam Honda cbr 600 , enduro alcak olsam Kawasaki Versys 650 alrım. Bu saydıklarımın hiçbiri kötü marka değil ama her klasmanda birinin bir motoru diğerinden daha iyi. 250 cc'de de günümüzün en iyisinin Duke 250 olduğunu düşünüyorum ve iki üç haftaya ben de alıyorum. Yine araştır tüm konuları oku ama üstüne binmeden yahut sürmeden gidip alma. Saygılar

DKN

gerek yok para bağlamaya. bitane ybr al onu kullan. bütçe çok çok kısıtlı değilse yanına mt-7 yi alırsın. 2.motor olarak 125 cc ye ihtiyacın olucak zaten istanbuldaysan

gerek yok para bağlamaya. bitane ybr al onu kullan. bütçe çok çok kısıtlı değilse yanına mt-7 yi alırsın. 2.motor olarak 125 cc ye ihtiyacın olucak zaten istanbuldaysan

Dostum motorum var ve aktif biçimde kullanıyorum zaten.

Baktım, kimse yazmamış. Yazmasam olmaz :)

Ne yazacağımı da biliyorsunuz zaten bu 250 cc konusunda :)

Yettim:

Yeşil olsun! :)

duke için konusayım ben.

Keyif alırsınız.

Artcı selesinde oturmayacaksanız titreşim gayet az.

Ktm ye titriyor diyen adamlar apache ye biniyor ya ona yanıyorum

yok kanki yamaha ya biniyoruz

test sürüşünde rc390 kullandım zangır zangır titriyodu ki o zaman daha r25 almamıştım belki rc 390 alabilirim diye

motoru 30 dakika kullandıktan sonra böbrek taşı filan düşürdüm...

Ktm mi tövbeler olsun

alıştım sanırım titreme falan hissetmiyorum. Geçen hafta 2k yol yaptım kaba et pert oluyor sadece :) (

yok kanki yamaha ya biniyoruz

test sürüşünde rc390 kullandım zangır zangır titriyodu ki o zaman daha r25 almamıştım belki rc 390 alabilirim diye

motoru 30 dakika kullandıktan sonra böbrek taşı filan düşürdüm...

Ktm mi tövbeler olsun

Hacı şöyle bişey varki duke 390 ve RC serisi gücten ötürü daha fazla titriyorlar, Rc serisi sürüş olarak zaten zorlayıcı

Duke 200-250 sınıfı 390 kadar titremez Ha artcı tarafı epey titriyor o ayrı :)

sözüm sana değildi üstüne alınma

Duke 200 kullandım bir süre, eğer uzun yol yapacaksanız 90km hızın üstünde titreme ciddi artıyor. 1 saat sonra motordan indiğimde ellerde uyuşma yapmıştı. Ayrıca fena rüzgar alıyor. Duke serisi uzun yol ve artçılı kullanım için çok uygun değil. Ama şehiriçi için muhteşem zevkli ve torklu motor.

Şu an inazuma kullanıyorum, belki de ondan dolayı duke 200 çok titreşimli gelmiştir. İnazuma bu sınıfın en konforlu motoru. Hem sürücü hem de artçı için. illa F olmasına gerek yok.

Merhaba! bende yeni başlayacağım. boyum 1.98 olduğu için 250 cc bana uygun motor bulmaka zorlanıyorum. Bir arkadaşım Suzuki inazuma F i önerdi. kullanan var mı ? tavsiye edermisiniz.

Son düzenleme:
Bende duke 200 almayi düşünüyorum araştırdım 250 ve 200 arasındaki fiyat farkını vermek bence değmez sonracima kardeşim duke 200 ile Nordkappa gitmiş gelmiş bir bayan (instagram:Gülşah yuksel) var 18 bin km falan yol toplam uzun yol gider demek bu ibence çokta yakışıklı motor duke 200 diyorum ben

Merhaba, konudan biraz sapıcak ama geçen yıl 250 cc sınıfında motosiklet arayışında olan kendimi gördüm konuda.. Bende çok kararsızdım illakı naked olsun ama ABS li olsun gibi düşüncelerim vardı.. Z250sl almayı baya istiyordum ama bayiinin elinde yoktu, inceleyemediğim icinde yakın zamanda motosiklet fuarı olduğu için sipariş verme konusunda aceleci davranmadim, iyi kide davranmamişim. Bu süreçte incelediğim ve araştırdığım diğer seçenekler icinde; mt125 kalite ve görünüm yönünden mt25 den çok daha üst düzey bir alet ama her ikisinde de ABS seçeneği olmadığı icin yollarimiz ayrildi.. Cbr250 ve r25 her köşebaşında belediye dağıtmış gibi onlarca var zaten ve ne versek alıyorlar mantığıyla IRC marka lastikler ve ABS seçeneği olmadığı için hiç yaklaşmadım.. Duke 200 ve 250lerin görünümlerine çok ısınamamistim acikcasi.. Motosiklet fuarinda hepsini tek tek detaylı inceleme fırsatı buldum. z250sl ve z250 modelleri kawasakinin çok küçük kaldılar altımda açıkcası. Boyum 1.78 .. Bajaj 200rs modelinde abs seçeneği mevcuttu fakat kalite yönünden birşeyler eksik olduğu baya hissediliyordu.. Ktm dukelere ztn ısınamıştım ama genede gitmişken standlarını gezmek istedim ve hiç aklımda yokken rc 250 ile tanıştım kalıp duruş ve tasarım olarak cidden ateş ediyordu alet. ABS - kaydırmalı debriyaj ve metzeler m5 lastikleri standart olarak üzerinde geliyordu. Fuar dönüşü rc üzerine baya araştırma yaparak kararımı verdim. Ve seçimim icinde cok mutluyum acikcası. Dışarıdan aldığım tepkilerde çok mutlu ediyor beni. Şehir ici ve şehir dışı performansı çok yeterli. Titreşim konusunun abartildigini dusunuyorum. ABS ye laf eden arkadaşlar icinde istediginiz zaman acilip - kapatılabilir opsiyonunun oldugunu hatırlatmak isterim. Bir kaç defa panik fren yapmak durumunda kaldım ABS sayesinde üzücü şeyler yaşamadım çok şükür. Nacizane fikirlerim bunlar.

An itibariyle molada mobil üzerinden yazdığım için imla ve cümle hatalarım için özür dilerim..

Hacı şöyle bişey varki duke 390 ve RC serisi gücten ötürü daha fazla titriyorlar, Rc serisi sürüş olarak zaten zorlayıcı

Duke 200-250 sınıfı 390 kadar titremez Ha artcı tarafı epey titriyor o ayrı :)

sözüm sana değildi üstüne alınma

o zaman seneye supermoto dan duke 390 test sürüşü yapalım

duke abartıldığı kadar titremiyor. en azından cbr 250 ile arasında çok da fazla fark görmedim. cbr da titriyor. tek silindir her motor titrer. dört silindirlerden bile titreyenler var. sana breton'dan sonra emin ol BMW gibi gelecektir. test sürüşü yapmanı tavsiye ederim.

not:200-250 için konuşuyorum. 390 kullanmadım.

Son düzenleme:
tüm 250 ccleri kUllanmış ve 30 yıllık tecrubesi olan bir arkadaşımın tavsiyesi; duke 250, inazuma F ve Benelli TNT 250 idi. ne beklediğine bağlı olarak değişir ama bana soracak olsan; benelli ve inazuma arasında gider gelirim.

Bence biraz bkle Şubat ayında 2017 Motor fuarında bol bol abs'li motorlar olacak. Belki mt25 de abs li olur ondan sonra konuşuruz tekrar. Bende bekliyorum 2017 fuarı ABS'li motorlara bakacam

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar