Hocam merhabalar ben de hemen hemen sizin gibi düşünüyordum. MT 07 alayım ama önce hem trafiğe hem de motor felsefesine alışayım. Ehliyet eğitimini maltepe akademi sürücü kursunda aldım ve a ehliyet istediğim için eğitimler MT07 ile verildi. Küçük cc ile başlamam gerektiğine ise sonuna kadar inanıyorum yok ben büyük de sürerim 10.000 20.000 tecrübem olmadan dersen de araştır forumu ilk motorum 600r diye bi konu var. Allah rahmet eylesin oradaki arkadaş 600 ss lük ile başlamış ve her ne kadar yapabileceğinin savunsa da kazada hayatını kaybetti. Sollamalarda güvenli olması için 250 cc 125'ten daha canlı o yüzden direk 250 cc konusuna atlayalım. Piyasada TNT hariç ne kadar 250cc varsa hepsinin üstüne atladım ve oturuş pozisyonuna baktım. MT 25 afedersin ama bok gibi tasarımlı motor yapmış naked dediğin az yakışıklı olur içime hiç sinmedi. Üstüne üstlük o kadar bu motoru bekledik mt07 az benzese ha diycem ki gidip hemen bunu alayım iyi lastik takıp bineyim. z250'nin oturuşu öne doğru eğik bayağı kimisinin hoşuna gider ama benim değil. En son İnazuma F ve Duke 250 kaldı. Duke'un oturuş pozisyonuna ve hafifliğine vuruldum yine de İnazuma incelemeden duke almak istemedim. İnazuma F incelerken heybetli görüntüsü rüzgar almayışı çok hoş ama deseler 12-13 bin lira olur, adam 16.000 Tl fiyat çekiyor. Ordaki çalışana duke 250 ve bunun arasında kaldım deyince ben olsam da gidip ktm alırdım boşuna buna bakma deyince son kararımı verdim. Kağıt üstünde duke iyi süspansiyonuyla, iyi lastikleriyle, hafifliğiyle ve abs'si ile bu saydıklarımın hepsine çift vurur tek sayar. Amacım hiçbir markaya yada motora bok atmak değil. Kimse karısına çirkin demez. Her markanın bir motoru çok iyi tutuluyor ve satılıyor. Naked 700 cc alcak olsam mt07, scooter alcak olsam integra, SS alcak olsam Honda cbr 600 , enduro alcak olsam Kawasaki Versys 650 alrım. Bu saydıklarımın hiçbiri kötü marka değil ama her klasmanda birinin bir motoru diğerinden daha iyi. 250 cc'de de günümüzün en iyisinin Duke 250 olduğunu düşünüyorum ve iki üç haftaya ben de alıyorum. Yine araştır tüm konuları oku ama üstüne binmeden yahut sürmeden gidip alma. Saygılar