Bizim peder arabayla giderken, gidiş gelişi ayıran bulvarda ağaç arkasından bir çocuk atlamıştı, çocuk havadayken peder bey fren yapıyor, ama çok yakın, çarpıyor.
Hızı limitin altında.
Her neyse bizimki tabi acayip üzüldü hemen ilk kontrolleri yapıp çocuğu hastahaneye yetiştirdi. Bu arada ailesi gelene kadar başında durdu, polisi kendisi çağırdı bir de bu durumlarda bilirkişilik yapan birisini buldular, ona danışıldı. Çocuk kusurlu çıkar demişti (Bunu ailesi bilmeden yapmıştı bu arada). Her neyse çocuk da durumu anlatınca ailesi anladı tabi çocuk hatalı, zaten şikayetçi olmayacaklarını söylediler. Ama bizimki gene de hastahane masraflarını karşıladı, çocuk iyileşene kadar hep ziyaret etti. ( ne olursa olsun çok üzücü bir durum)
Bu arada arabanında biraz masrafı oldu, zaten soğuyup sattı sonra.
Nitekim eskiden böyleydi durumlar, şimdi adam haksız çıkacağını bilse bile dava falan uğraştırıyor. Sonra mahkemeler neden bu kadar yavaş. Daha geçen gün gördüm kaza oldu, arkadaki %100 suçlu ama karşı tarafın masrafını karşılasa 100 tl tutmaz. Yol ortasında "tutanak tutalım, polis çağır, dava aç, ben karşılamam" muhabbeti dönüyor. Sanayi iki adım, gideceksiniz, "ne kadar tutar?" "75 tl abi" , al parayı kal sağlıcakla bu kadar.
Neyse konuyu dağıttım, geçmiş olsun fakat yaya suçsuz bulunduysa vardır bir şey. Keşke kimsenin başına böyle bir kaza gelmese.
Ekstra dikkatli olmak lazım şehir içinde hız limiti 50 ise 40la gitmekte 70 ise 60 ile gitmekte fayda var. Ne kaybederiz ki?